Pussel & Pyssel

Man försöker pussla o pyssla för att få allt att gå ihop… Sen kommer de…gnäll-spikarna… Alltså, tjejerna….

Jai tjurig för att bara EN kompis får sova över, ifall jag måste övernatta i Stockholm för att hinna till Binta ´s skolavslutning. Bara EN kompis… Och jag ser ju hur hennes abstinens sätter igång direkt… Små ton-års-darrningar i hela kroppen… Det är inte lätt o va ´fjortis… Isa grinig för att hon inte får baka… ”Vi hinner ju inte, Isa!” Säger jag… Vi ska fixa mat, packa, städa, hämta Mabbe på dagis och åka till Stockholm… ”Men vaddå? Jag vill ju bara baka, ju…!” Jaha, så är man en gnällig sur-kärring igen. Men hur ska vi få ihop detta? Har ju ändå tagit ledigt från jobbet för att hinna med dessa skol-avslutningar.

En dagis-fest avklarad igår. Ska till Stockholm i dag. I morgon bitti avslutning för Binta på andra sidan jorden… Eller halv-vägs till Nyköping i alla fall… ( O mamma har mage att kalla mig dramatisk!) Jaha, sen till Täby, halvvägs till andra sidan jorden. Hjälpa en ny-opererad mamma att fixa student-fest för bonussyrran…

Ja, hon tar studenten o mamma skulle bara ta det lugnt o vila… Pyttsan, snacka om Mrs. Dramatik. ”Kanske inte maten räcker…” Säger hon… ”Men vad ska du ha då?!” Undrar jag… ”Lammstek, smörgås-tårta, kanske en kalkon, potatis-sallad, lite rostbiff…” Mmmmmm… tänker jag, det låter ju verkligen som om gästerna kommer svälta ihjäl på Fredag… ”Tänkte du skulle göra potatis-salladen, men tjejerna kan hjälpa dig skala potatisen…”

I mitt huvud går matematiken inte ihop… Nyopererad mamma, skulle hjälpa till så hon får vila. Med alla dessa rätter i planeringen ska jag bara göra potatissallad som jag ska ta hjälp med… Vem ska göra resten? Ja, det finns ju bara en…Den nyopererade mamma… Det var den vilan!

Sen tillbaka till Uppsala… Fredag morgon: Isa ´s avslutning kl.8.30. Jai ´s startar kl. 10.00 Sen tillbaka till Stockholm för att fira den blivande studenten… Sen kan man pusta ut…Trodde jag! Nä, det är redan gnäll att de skall tillbaka redan på fredag till Uppsala, för då är det avslutnings-disco. På Lördag avslutnings-fest o mitt i allt detta flyttar ju Binta hem på Torsdag… Ja, det här blir himla kul det. Tyvärr Matilda! Jag kommer INTE till din underklädes-fest på Söndag… Det roligaste på hela veckan troligen… I will probably stay in bed whole day!!!!!! The summer has started!!!!!!!!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Pussel & Pyssel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.