Tonåringar är banditer av högsta klass…

Det är ju egentligen inte så konstigt att allt går neråt i ålder… Alltså man säger ju att ungdomar börjar tidigare och tidigare med allt… Men när diskussionerna på huruvida man får förtära alkohol före 18 års ålder eller inte, blir : Ja, men jag fyller ju 18 snart…ja, alltså det är ju bara 1 år och 9 månader kvar… Hmmm. När man har små ton-åringar som tycker att de är vuxna, så gäller det att alltid hålla huvudet kallt… Svara aldrig mmmmm, om du är koncentrerad på nå ´t annat och inte vet exakt vad frågan var. Det kommer garanterat att tolkas som ett JA! Och innan du vet ordet av så vips har du sagt ja till att de får åka MC utan hjälm med en 17-åring som KANSKE snart får körkort för MC… Alltså… när din tonåring kommer med en direkt fråga….Inta genast försvarsställning, håll huvudet kallt. Lyssna noga på frågan och lyssna ÄNNU noggrannare efter undermeningar, konst-pauser och antydningar… ”Ska ba ´till en kompis…” är alldeles för vagt… Det betyder antagligen inte alls att de bara ska till en kompis, eller så ska 40 andra personer och ett par kassar alkohol också till ”kompisen”… Om du ställer det på sin spets och genast kommer med en motfråga och de istället för att svara säger något i stil med:”Men hallåååå, tror du vi ska på värsta festen, eller?” Då är ni i trubbel… Det planeras antagligen ett partaj som kan kallas duga… Säger de någonsin: ” Va ´, tror du JAG dricker, eller?” Med väldigt förnärmat tonfall, så betyder det antagligen : ” Alltså JAG tar max några öl, men då skulle du se Stina… HON kan hinka i sig hon…! DÄR finns det minsann ingen botten…” Och gör aldrig missen att inte ge en tid…

Om de försöker föregå dig o säger: ” Jag ska ba ´ut en stund, kommer om ett tag…!” Så betyder det troligen: ”Don ´t sit and wait… Jag kommer när jag känner för det, nu när jag garderat mig och inte gett en tid…!” De kommer alltid vara steg före dig, men se bara till att det är allt för många steg. Haka på… Lär dig alla slang-ord, det ger dig en inblick och information som är ovärderlig! Men tala förstås inte om att du lärt dig dessa slang-ord, för då är de verkvings-lösa. Lycka till med alla tonåringar…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Tonåringar är banditer av högsta klass…

 1. Inkopierade kommentarer:

  Angeletta2:
  Hi,hi skrattade igenkännande när jag läste din text.Och jag är full av beundran,jag menar TRE tonårstjejer!!!jisses,jag är rätt tacksam för att det är grabbar jag har när jag hör vänner berätta om alla turer med sina tonårsdöttrar…Löspuder i hela huset och mopedligister utanför ytterdörren.Tack för att jag fick ett gott skratt/Karin
  den 13 juni 22:46
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)

  ——————–

  grace:
  tura att man är 18 nu, hahahahaha!
  den 13 juni 12:59
  ——————–

  Ewa:
  Du har rätt Fatou,full koncentration och gärna en extra fråga även om man är dum i huvét!!
  den 13 juni 08:58

  ——————–
  britta:
  och när de säger att du hajar ingenting , då har man förståt alldeles för mycket
  den 12 juni 10:24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.