Fotspår

En natt drömde jag att jag gick på stranden tillsammans med vår Herre. Det passerade bilder ur mitt liv. För varje scen ur mitt liv såg jag två par fotspår i sanden; ett par var mina och den andres var vår Herre ´s.

Då de sista bilderna ur mitt liv passerade såg jag tillbaka på fotspåren. Jag lade då märke till att flera gånger under livets lopp var det bara ett par fotspår. Det var i de perioder då livet varit som hårdast och svårast mot mig.

Det plågade mig verkligen och jag frågade Herren;”Herre, du lovade att om jag bestämde mig för att följa dig, då skulle du gå med mig hela vägen. Men jag har lagt märke till att under livets svåraste perioder, så ser jag bara spåren av ett par fötter. Jag förstår inte varför du övergav mig när jag behövde dig som mest.”

Herren svarade; ”Mitt barn, jag älskar dig och jag har aldrig och ska aldrig överge dig. Då du led och hade det som svårast, när du bara ser avtrycken av ett par fötter, det var under de tider då jag bar dig.”     Tack Herre.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Fotspår

 1. Inkopierad kommentar:

  3332Ranja:
  Men vilken vacker dikt det var och tänkvärt. Det är inte så lätt när man har ungar då känns det tungt,jag känner med dig jag har gått igenom det med mina ungar ,ibland blir man vansinnig på dem.men håll med att de är söta kärleken till barnen är stor finns inga gränser vi står ut med allt de hitta på. ha Det så bra 🙂 Kramis: Ranja
  den 18 juni 12:31
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Minnesstund för Helene (Alter Ego)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] sätter jag in en text som är väldigt populär och som jag första gången fick av min mamma. Jag skrev ner den i min blogg redan 2005, när jag precis börjat blogga. Den är nog min absoluta favorittext, eftersom jag […]