Ludna ben och raggar-bilar…

Ja, såpan fortsätter… Och det värsta med denna såpa är ju att det är mitt och mina barns liv! Det är ju inte en såpa… hehe. Men visst, jag gillar ju när det svänger lite, bara inte svängarna blir alltför skarpa. Vilket de blev igår…

Ja, hur gick det med nya pojkvännen till Binta, undrar ni väl? Den historien fortsätter här. Binta (16, för er som inte hängt med) kom ju hem med den nya pojkvännen. Jag gjorde klart innan jag skulle lägga mig och läsa att det inte fick bli allt för sent! ”Nää”, svarar Binta, ”Fanny blir kvar en stund och killen ska snart hem med bussen!” Men ni som hängt med ett tag nu vet ju hur det brukar funka med Binta ´s ”snart”… Men ibland glömmer jag för en stund att hennes smeknamn är ”Alfons Åberg”. ”Jag ska bara…”

Hur som helst, där låg jag och nattade Spiderman och läste min bok. Tills jag somnade! Så igår morse (orkade aldrig skriva nå ´t igår!) när spiderman och jag skulle stressa iväg till dagis , ringde telefonen och jag hittade inte den trådlösa… Så jag sprang in i hennes rum för att kolla om den låg där… Fick en smärre chock när jag öppnade dörren… Det första som mötte mina morgontrötta ögon var ett par riktigt ludna ben…! Jag kan ju säga att Binta ´s ben INTE är ludna! Har faktiskt knappt nå ´t hår alls… Med tanke på hur många gånger Fanny sovit här, så visste jag att det inte var hennes ben som var så håriga heller…

I kraftigt chock-tillstånd får Spiderman skjuts till dagis… När jag kommer hem, plockar jag fram madam B;

”VAD har jag sagt om killar och sova över?”

”Ja, men alltså, jag kan förklara…” Säger hon.

(Kan hon inte se lite skamsen ut i alla fall?)

”Ja, snälla förklara för mig vad hårbollen gör i din bäddsoffa, när du inte får ha några översovningar alls som jag inte godkänt!”

Binta: ”Ja, men han missade bussen…”

Jag ”Missade bussen? Jag gick och la ´mig kl.22 och då skulle han snart hem, och sista bussen går kl.24….Förklara det…”

B: ”Men ta det lugnt, du får det att låta som det är värsta grejen…”

Jag: ”Ja, men det ÄR det för mig…VÄRSTA grejen…”

B: ”Men hallå, vi har inte haft sex, om du tror det…”(Måste hon säga DET ordet???) Afraid

Jag: ”Ja, men det har inte med det att göra, Binta!”

B: ”Nähä, vad har det att göra med då?”

Jag: ”Det har att göra med… att… att… Jag har sagt så!!!” (Ja, morsor har väl också rätt att komma av sig…)

Jag: ”Hur som helst! Det var första och sista gången!!!”

B: ”Ja,ja…”

Jag: ”Eller ska jag gå in och tala om det för hårbollen, så det är förstått?”

B: ”Nä, alltså han tror att jag frågat dig och du sa ´okej…, för annars hade han inte vågat stanna…”

Ja, jag hade faktiskt inte trott nå ´t annat än att det var Binta ´s egen idé!! ”Man känner ju sina löss på gången” Som alltid mamma ´s kompis sa…

Många har frågat hur det går med min fjortis och hennes olyckliga kärlek. Tårarna kommer mer sällan och jag kan upplysa om att han heter så här på msn just nu: ”När jag mötte dig förstod jag inte på en gång. Att du var den jag sökte. Jag fattar det knappast ännu. Men du har överbevisat mig, nu lever jag nästan bara för dig. All min glädje och mitt hopp finns hos dig. Please forget me.” Nå ´n som har dåligt samvete, kanske? Haha, det glädjer den onda delen av mitt hjärta!

Spiderman fick åka runt i morfars Cadillac igår. (Sätter in en bild på den vid senare tillfälle.) Den var avställd förra sommaren och förr-förra var han ju bara 1 1/2, så det minns han ej. (Tror den är från -67) Han var överlycklig att få sitta och glida runt i den och deklarerade att han fått åka morfars ”nya” bil och inte den ”gamla” volvon.

Att Cadillacen är 20 år äldre, ville han inte förstå… Men det var en lugn och stolt Spiderman som gled runt och vinkade till alla bilar, och han tjöt att alla vinkade tillbaka… Ja, visst är det skillnad på killar och tjejer när det gäller allt som har en motor i. Min kram-goa älskling! Min lugna vardag fortsätter!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Ludna ben och raggar-bilar…

 1. Inkopierade kommentarer:

  badarensfunderingar:
  En som tycker du är såå duktig såå!
  den 25 juni 18:09
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)
  ————-
  litenangel:
  Oj oj, när jag läser det här blir jag ännu nervösare inför att bli mamma. Men jag får väl försöka att komma ihåg hur jag själv var…. HOppas att du hade en trevlig midsommar, det hade jag bortsett från att någon hade med sig sin sexåriga, MYCKET bortskämda dotter som ville ta över allt och skrek när hon inte fick som hon ville.
  den 25 juni 09:42
  (http://spaces.msn.com/members/littleangel71/)
  —————–
  MsTangyHaze:
  Trevlig midsommar!! Vilken fin och rolig sida du har! Jag ler igenkannande, jag forstar inte hur min mamma overlevde mig… Som tur ar hade hon bara en, mina broder var/ar anglar i jamforelse. Sa jag ar imponerad – tre stycken! Var lugn, runt si sadar en 21 blir vi lugnare… 🙂 Visst, LA later sakert harligt fast jag skulle ge vad som helst for att kunna aka hem till Sverige i sommar. Graset ar val alltid gronare… Halsa dottrarna & Spiderman (min lillebror var Superman – mamma fick ta av honom drakten i somnen for att kunna tvatta den!) och paminn dem om vilken harlig morsa de har!
  den 24 juni 19:08
  (http://spaces.msn.com/members/Tangy79/)
  ————
  LILLATANTA:
  Lilla tanta Här för att önska en härlig midsommar Nu ska jag börja med blomkransarna sen ska jag dansa runt stången tjhohej! Kram
  den 24 juni 12:42
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)

  envisa_country_ladyn:
  tack du detsamma lägger till dig så jag kan läsa senare trevlig helg
  den 24 juni 09:49
  (http://spaces.msn.com/members/envisagunillafemtiosju/)
  —————
  Sten:
  Du verkar iallafall inte ha tråkigt. Trevlig midsommar Kram / Sten
  den 24 juni 01:31
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)
  ————-
  _Natricia_:
  Oj, vilken chock du måste ha fått ´… Vad SKA man tänka om hon har övernattning… Stor midsommarkram till er! Linda/natricia
  den 23 juni 22:40
  (http://spaces.msn.com/members/natricia/)
  —————
  3332Ranja:
  Det är inte lätt att vara morsa jag vet men mina pojkar är stora nu men uuuuuffffffffffff jobbigt ,men nu har jag lilla Isabelle ,men jag är lugn för hon har sina bröder som kommer att ta hand om henne om inte jag orkar.ho hi hi . Ja du har rätt vi har mycket att prata ,men först måste jag få ordning på datorn ,man skriver om sitt land direkt från hjärtat det är sant .men jag har varit med om mycket här så ja saaaaaaaaaaaaknar Grekland och tjocka släkten .
  den 23 juni 21:32
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  ————–
  BeJi_Treplektra:
  Snacka om en som har dunderkoll på sina små raringar och deras liv – precis som det skall vara. Du har min fullständiga respekt och hade jag en hatt skulle jag lyfta på den. Glad Midsommar – Bj.
  den 23 juni 11:50
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)
  —————
  JennyE822:
  Haha Ja det är varken lätt att vara mamma ellerr tonåring ibland. men tack å lov så är det ju en övergångsfas =) Så hang in there!
  den 23 juni 11:42
  (http://spaces.msn.com/members/jajjegumman/)
  ————–
  Angeletta2:
  ”Min lugna vardag” Jisses,jag skulle känna mig betydligt lugnare om jag befann mig i ett blitzkrig!!!!!!Jag är full av beundran för att du klarar av att leva i denna tonårsturbulens….inte så lätt att ha grabbar heller men jag skulle inte klara det du har att tampas med.Kram Karin
  den 23 juni 11:35
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)
  —————-
  Onlinemostley:
  HaahHAhhahhaHhHAaaaa… Ja du Fatou…skönt att jag har detta bakom mig,,,man överlever faktiskt på nåt konstigt sätt.Fast,,,jag har ju gossen kvar förstås…men dom ska visst int va lika ”hemska” har jag hört….nånstans….av någon!?!?!?!?! :0/ ( hjäälp) Kram Disa
  den 23 juni 10:39
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)
  —————
  7753Lisa:
  Hallo ! Mitt namn är sebban….när jag läser dina Bloggar blir jag helt nervös …har en dotter som nyligen fyllt 3år och efter detta vill jag inte att hon blir ett år till…jag berundrar dig fast jag inte känner dig…you go girle…
  den 23 juni 10:32
  (http://spaces.msn.com/members/sebban72/)

 2. Pingback: Favoritinlägg. | Tonårsmorsa

 3. Pingback: site

 4. Pingback: På Karneval med Blackout Family och minnen från en svunnen tid | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] *Ludna ben och raggarbilar […]

 2. site skriver:

  hello…

  great post…

 3. […] annat berättade jag om när jag hittade en kille i Binta´s rum och fick först nu, efter SJU ÅR reda på vem killen var!! Jag kan säga så mycket att det var […]