Here we go again…

Ja, visst rullar livet på, midsommar eller ej… Som Isa (snart 12) redan skrivit om i sin blogg, så åkte hon och jag själva på städningen i Torsdags! Och städning var bara förnamnet, för vi tvättade fönster, bytte gardiner och en massa annat som ger + poäng åt oss!! När de stora tjejerna kom (Binta 16 och Jai 14) var jag inte nådig! Då var ju allt nästan klart, men jag hade sparat ett par ur-trista grejer till dem. Vad hade jag tagit mig till, utan Isas hjälp? Det är frågan, det! Hade i alla fall en trevlig midsommar med min väninna o hennes föräldrar! Grillade och hade det gott. Barnen tog hit en liten svans av kompisar också! BBQT.o.m. Jai var på skapligt humör. (Kan det bero på att hon återförenats med pojkvännen?) Ja, inte lär det ha berott på min goda potatis-sallad i alla fall!! Långa diskussioner på kvällen vilken tid som är lämplig för en 14-åring o 16-åring att komma hem… Personligen hade jag helst haft dem hemma hela kvällen. vaknade av att Jai kom hem med kompis… Hon fick som vanligt blåsa på mig o luktade INTE alkohol i alla fall. Var i tid också, t.o.m. en kvart för tidig! (Måste va ´första gången i världs-historien…) Binta kom ett par timmar senare och även hon fick utföra den sedvanliga blåsningen på mig, men hörde henne mumla nåt om att: ”Så himla onödigt, du kommer ändå inte att minnas i morgon att jag väckt dig och blåst på dig…!” Vilket jag minns, bara därför! Hade också en kompis i släp-tåg! Diving I dag är de och badar på Fyrishov (äventyrsbad) hela gänget, utom jag och Spiderman, som ska dit i morgon! Han blir alltid lika hjärtskärande förtvivlad när de packar badkläder och sticker i väg utan honom… Men i morgon ska han få bada sig röd-ögd! Bubble Bath Brukar muta med badkaret, men det funkar sämre och sämre…

Tjejerna är mindre roliga när de ska dra iväg på partaj… som igår kväll… Först ska de släpa hit så många kompisar som möjligt får plats i vårt hem… Sen ska ALLA dessa tjejer hälla ut varsin sminkväska på första bästa plats + oftast min med. Sen drar de fram buntvis med kläder, klär på sig och varann en tiondel av dessa kläder. Lämnar resten i högar. När man sen inte står ut med dessa högar och ska plocka ihop, så har man ingen aning om vila kläder som är rena eller smutsiga… När de själva får samla ihop sina klädhögar, blir det ännu värre, för då ORKAR de inte sortera, utan samlar helt enkelt ihop ALLA kläder och slänger dem i tvättkorgen. Resultatet? Att jag står och tvättar rena kläder, förstås… Gårdagens sminkväskor och innehåll ligger fortfarande runtspritt i hela hallen och på deras rum… Sen klagar de på att de inte HITTAR sitt smink… Blir galen på dessa tonåringar…!!  Shut Up Man slåss hela tiden med ´munnen för att slippa bli överkörd! I morgon åker Binta på konståkningsläger i Orsa… Ja, då slipper man en hel del oro i alla fall, men kommer fröken ”Alfons Ã…berg” att komma med tåget…? Eller ska hon ”bara”…?

Fick i allafall alla tre att hjälpa till i köket igår… Inte för att det var utan kommentarer, men… ”Men mamma, man behöver väl inte lägga gurkorna på ett särskilt sätt på snittarna…? Vilken satsare du är…” Sa Jai, för att hon tyckte det var tråkigt att dekorera efter konstens alla regler… Men om man inte behöver tänka på dekorationen, så är det väl bara att slänga fram lite bröd, smör, lax, hovmästarsås, räkor, majonnäs, gurka o.s.v.  men det hade ju varit snabbare gjort för henne, förstås, som inte ville vara i köket alls! (Hennes kompisar fick ju inte plats där…) . Ja, ibland blir man bara sååå trött på allt! man handlar, tvättar, diskar, städar i flera dagar, sen blir det ett jäkla liv för att de måste hjälpa till med en extra uppgift, som inte ingår i deras vecko-schema… Ja, bortskämda är de… När jag påminner dem om hur smärtsamt det var att föda dem och att de borde ha respekt bara av den anledningen, är de snabba att replikera: ”Varför skaffade du fyra stycken då…?”Eller nå ´t annat kaxigt… Ja, svaret är ju givet! Man ville ju ha vart och ett av de 4 liven! Nu är de på intågande, tror jag… And here we go again…!!

 

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Here we go again…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.