Vita, bruna & svarta små barn!

Ja, nu har min äldsta dotter Binta åkt iväg på konståkningsläger till Orsa en vecka och det är lugnt och fridfullt här.  Ice Skate Jai ser vi knappt röken av, då hon är fullt upptagen med sina vänner! Isa, jag och Spiderman var ju på fyrishov igår och badade tills vi var helt röd-ögda. Men kul var det, särskilt som min kompis Sofie som också var med visade mig en varmvatten-bassäng som var underbar att simma i.

Ja, Sofie ,ja! Min lilla ”bästis”. Hon åker till Tanzania igen om ca: 1 vecka… Så underbart för henne,speciellt som hon nu fått jobb där, men så trist för mig… Saknar henne redan, fast hon inte åkt ännu. Isa är med henne i Stockholm i dag och tar vaccinationer inför resan + att de skulle ha mys-pys där idag. Hon har ju åkt dit månader i sträck i flera år nu, men med tanke på att hon nu fått jobb där, har jag en känsla av att hon inte kommer tillbaka på ett tag!

Nå ´t kul har i allafall hänt idag! Brorsan ringde. (Trodde han skulle säga att jag blivit faster) Men han skulle berätta att på Onsdag blir jag faster. Skönt att veta och kunna planera in, liksom… Ja, hon ska sättas igång, stackar ´n. Men praktiskt att kunna planera in det i allafall. ”Ja, chefen. På Onsdag kommer jag inte till jobbet, för jag blir pappa då…” Det blir liksom som att knacka på magen o säga:  , dags att komma ut… hehe. I think I like that! Den väger förrästen nästan 5 kilo nu… FEM KILO!!! Stackar ´s Karin… En jätte-bebis. (Mina har alla vägt runt 3, och det räckte…) Vad har brorsan gjort, egentligen?  Duh Men, men… Det här blir hur kul som helst… Efter onsdag, alltså!  Det blir en VIT liten baby! Det är en raritet i min familj på den sidan… Det finns liksom inga ”vita” bebisar där… Och denna bebis blir förmodligen VÄLDIGT vit, med tanke på hur både brorsan och Karin ser ut. (Två vita spöken, haha.) Ja, det låter kanske konstigt för er som inte känner oss, men faktum är ju att mina 4 barn är mulatter, det är Karin ´s son Kribban också (där kan inte brorsan göra några anspråk i allafall…) Simon (mamma ´s man) har ju också ett litet gäng ungar, som OCKSÃ… är mulatter… Men denna bebis blir alltså VIT. Inte för att det gör nå ´n skillnad varken det ena eller andra, men lite lustigt är det ju… Så mycket barn och ungdomar och ALLA är mulatter…

Apropå färger, så är det ganska intressant det där med barn… De TÄNKER inte på det där med färger förrän folk börjar påpeka det!  Mina barn började inse det där vid 4-års ålder. När jag väntade Isa (snart 12 nu), så började Binta (nu 16) fråga så mycket om färger och varför vissa har olika färger. Jag förklarade och hon accepterade, men för säkerhets skull ville hon bekräfta att bebisen skulle bli brun som hon själv och det sa ´jag att det skulle den ju bli!  När hon några månader senare kom upp på BB för att se sin lilla-syster, så stirrade hon ner i plast-lådan, sedan anklagande på mig och utbrast: (mulattbarn kan se väldigt vita ut när de är nyfödda…) ”MEN MAMMA! HON ÄR JU VIT, JU!”  Ja, det tog lite förklaring och att titta på foton från hennes tid som nyfödd för att hon skulle förstå att allt var som det skulle…

Isa var också ganska kul. Hon var ju också 4 när hon kom på detta med färger och det kom verkligen från ingenstans. Hon satte sig upp i min säng, gnuggade ögonen och tittade på sin pappa och sa:”Pappa är svart”, sedan vidare på mig och sa:”Mamma är vit”. ”Ja”, sa jag. ”Vad har du själv för färg då?” Hon drog upp sin pyjamas-ärm och vände och vred och tittade på sin arm, sen sa hon:”Jag tlol jag ä lite lus-blun”. För er som inte kan bäbis-språk:”Jag tror jag är lite ljus-brun!” Ja, så är det! Barn ser inte färger och dömer inte , förrän de lärt sig döma av omvärlden! Tänk vad enkelt och skön vår värld vore med lite mer bárna-tänkande!  Ha en underbar dag!!! Från en stolt mamma till bruna barn och stolt faster till ett vitt brors-barn!!!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Vita, bruna & svarta små barn!

 1. Inkopierade kommentarer:

  SoulwaySun1:
  Grattis (?!) Fatou att du nu sorterar under Lindas skugga. Men visst är din Tonårsmammasida något utöver det vanliga. Du anar inte hur jag gosar och berömmer mina katter efter en stunds vistelse här. De framstår som änglar;-)Kram och lycka till med körkortet!//Soulway
  den 29 juni 17:48
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)
  ———–
  LILLATANTA:
  Halloy nu hittade jag hit.Var uppe och tröck på bloggen och vips så var du här.Ja både gul och röd och svart gör det samma har han sagt Jesus älskar alla barnen på vår jord.Esöndaskole sång som jag sjöng som liten,ramlde ner när jag läste din blogg.Tänker inte på färger heller.Har vänner från många olika dlar av världen jätte kul. Mi granne är från indien en dag kom en annan granne och pratade om hur mörk hon var.Vadå sa jag.ja visst ja det hade jag inte tänkt på hon var ju Jennifer.Sån är jag.en av mina vänner har också mulatt barn, ursäkta om jag säger det men blandade barn är nästan vackrast.Fast alla barn är vackra livets bästa gåva.Håller både tummar och tår för din svägerska att det ska gå lätt med lilla klumpen.Vad spännande.kommer in för rapport vad det blev.KRAM
  den 29 juni 00:15
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)
  ———-
  __jessiicaa__:
  Tack detsamma 😀 kram!
  den 28 juni 16:00
  (http://spaces.msn.com/members/supermercado/)
  ————-
  Angeletta2:
  Hej Fatou! vad fint du skriver om vita,bruna…svarta barn …..för så är det ju,vi är alla födda under samma sol o i grunden rätt så lika ändå,vad betyder då färgen???nä just det!inte ett dugg. Befinner mig just nu i Värmland för vidare befodran mot Danmark,har det himla skönt men ville lämna en hälsning till en av mina favoriter. Kram Karin
  den 28 juni 13:36
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)
  ————-
  erikaofredrik:
  hejhej! tack för det! Själv tycker jag ju såklart att hon är finast i hela världen*s* kram/Erika
  den 28 juni 10:27
  (http://spaces.msn.com/members/ingasofiasaga/)
  ————–
  Pärliz73:
  Skrattande tar jag mig ner för att skriva en kommentar.. Tösen du skriver så himla skoj att du gör stunden det tar att läsa din blogg så skojig. Man längtar tills nästa inlägg kommer och man kan bara INTE missa nästa nummer. *S* Jo detta med barnen känner man igen, har vänner som är både vita gula blå och rosa.. älskar dom allihopa = ) Ha en underbar vecka gumman Kram /Tanja
  den 28 juni 09:01
  (http://spaces.msn.com/members/busiga73answeden/)
  ————–
  3332Ranja:
  Ha ha din sida är också fin om inte rolig hur kommer du på allt och skriver så bra och så skämtsam Jag får mig ett gott skratt när jag är här.då är dagen räddad. Barn är det bästa som finns,som du säger de har inga fördomar inga baktankar,de är enkla.än så länge ,mina barn är uppväxta med så många olika nationaliteter än i dag kan inte jag uttala allas namn .Hönshjärna som jag är och gammal hi hi hi vissa namn är svåra så jag hitta namn till deras kompisar.ha ha ha . Ha det så Bra:) Ranja
  den 28 juni 01:06
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  ————–
  MsTangyHaze:
  Din sida ar numera den forsta jag laser av alla bloggare, du skriver sa bra och roligt. Ha det bra, kram!
  den 27 juni 23:01
  (http://spaces.msn.com/members/Tangy79/)
  —————
  6401Gunga:
  Heej min Uppsalaa vän .Konstigt att du inte kommer in.Har du loggat in dig.Din sida är inte så dum den heller.Jätte fin.Prova gärna igen kramAnita
  den 27 juni 22:04
  (http://spaces.msn.com/members/tomtarnasland/)
  ————-
  _Natricia_:
  När jag var fem fick jag en kompis som var adopterad från Korea, jag tyckte hon var så vacker, hon var så exotisk (ja, vi bodde i ett mindre samhälle då…) att jag bara ville titta på henne hela tiden…
  den 27 juni 21:58
  (http://spaces.msn.com/members/natricia/)
  ————–
  Babyluui:
  Hejsan! 🙂 Tack så mkt! 😀 Din sida är väldigt bra o fin! Kram!
  den 27 juni 21:18
  (http://spaces.msn.com/members/babylui/)

 2. Har din svägerska tur så är det mycket bönor som lättar trycket för 5 kg bebis är inte kul…

  Ögon på nyfödda är oftast blåa. Mitt ena öga var blått och förändrades som en solfjäder som fälls upp till brunt och där det började och slutade har jag en svart prick…

 3. Hej hej! Måste bara ge dig ett tips, för jag orkade inte läsa din blogg. STYCKE-INDELNING ! Blir så MYCKET enklare och inte lika jobbigt att läsa. Hälsningar Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.