Kort-kort-förbud!!!

Ja, igår var ju härligt i Stockholm i solskenet. Träffade   ju våran sötnos Kornelia och gosade! De hade ju sagt att hon var så lik min mamma på ögonen, men de måste ha sagt fel, för det var bara dubbelhakan som var lik mamma . (hehe)

Men allvarligt; Hon var superlik brorsan. En riktig liten mini-kopia! Fast myyyycket sötare (sorry brorsan). Sen lämpade vi av Isa med mamma (hon ska va ´där o ha semester från oss andra en vecka), sedan åkte vi in till sta ´n och lämnade Spiderman till sin pappa.(Han ska ha semester från oss i 2 veckor). Ja, sen var jag och de 2 stora tjejerna så glada att vi var i Stockholms innerstad UTAN att se ut som ”familjen pack-åsnor”, så vi bestämde oss för att inte åka hem direkt!  

 Några Gambianska musiker stod vid Hötorget och spelade trummor och vi stod där o kollade jätte-länge, sen strosade vi bara runt i Kungsan  o lite överallt för att bara njuta av vädret, sommaren (och att jag var halv-barnfri…). Men vi hade ett MYCKET stort problem. Mina 2 tjejer Binta & Jai hade kort-kort på sig och jag visste faktiskt inte att det var tabu för tjejer att gå klädda så i vår huvudstad!!!

Tyvärr var mina tjejer väldigt smickrade i början. De log och log åt alla blickar, medan jag är förvånad att ingen av mina blickar dödade nå ´n av de vi mötte.    Famous 7Ett  helt basket-lag med 20 svarta killar passerade och fullkomligt snubblade över varandras och sina egna fötter i takt med att deras huvuden lekte periskop. Själv var jag måttligt road och fräste högt”Don ´t look at my YOUNG daughters THAT way!!!” Tyvärr hörde eller såg ingen mig, så jag ilsknade förgäves!  

Men efter en stund tröttnade även mina döttrar på all uppmärksamhet och min fjortis Jai (näbb-gäddan) fräste kaxigt till ett gäng killar, vars huvud närapå höll på att vridas ur led:” ´Vad glor ni på? Tror ni jag är BIO, eller?”   Jag fräste tyst till de båda att; ”Det är SISTA gången jag åker till Stockholm med er när ni har kort-kort!!!” ”Ja”, sa ´Jai, ”det är sista gången jag Ã…KER till  Stockholm i kort-kort!”    Blah Blah Blah  Kändes som ett bra löfte… Tills jag några minuter senare råkar höra henne viska till store-syrran; ”Asså, om jag vore singel, skulle ja inte bry mej, men nu RÃ…KAR jag vara UPPTAGEN”… Öööh, vääääldigt upptagen av ett lååångt utegångsförbud om inte näbb-gäddan vaktar sin tunga bättre…    Wink  Efter detta äventyr som jag för övrigt gärna varit utan, tyckte jag det var dags att ascortera mina unga damer hem!    Innan någons ögon ramlade ut på allvar…Heart Eyes  Ha en skön sommar och   enjoy life!!!!! (But DONT enjoy my daughters, please!)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Kort-kort-förbud!!!

 1. Inkopierade kommentarer:

  LILLATANTA:
  jo du de damer na de damerna. bäst du håller dom i koppel tills de fyllt 20 år Inte lätt med två så vackra killtjusare! Glad att mina inte kommit i det stadiet ännu.kram
  den 5 juli 23:22
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)
  ————-
  Maddie0298:
  Trevligt att du kollade in min lilla sida…Vi uppsalabor måste ju hålla ihop=) Roligt o läsa dina bloggs, du skriver på ett sådant sätt att man vill fortsätta att läsa…=) Kram/Madeleine
  den 5 juli 22:36
  (http://spaces.msn.com/members/justkissedbyatiger/)
  ————
  SparklingBlue:
  Hallå pompis! =o) Nu har jag läst om dina/era äventyr i Den Stora Staden.. ;o)..och jag veeeet hur det kändes att ha mansslokar bligandes på döttrars rumpor… =o/ uuuuuuuuuuuurk! Min SkruttFia är då banne mej rejält för ung för dylika blickar hon med..hyfsat nybliven tonåring som hon är..och det har hon tydligen kommit på själv nu, för igår klämde hon på sej piratbyxor under den korta kjolen hon valt när vi skulle ner till Torget.. ;o Trots HETTAN! Heja… =o) ” Jag tänker INTE åka ner till Torget i kjol annars…!” Nää…men så bra då lilla gumman.. ;o) Bättre att det glos på våra läckra mammarumpor då…;o) – eller hur?? (Du har väl hört Ugglas nya…”Nu har pappa laddat bössan..” -hagelbössa ÄR ett bra knep om inget annat biter.. ;o) Have a nice day dear.. Pussiluss!//Mia
  den 5 juli 13:53
  (http://spaces.msn.com/members/sparklingblue/)
  —————
  MimmiWims:
  Vad härligt du skriver! Ett sant nöje att läsa! Kul att få blicka in en tonårsmammas liv! Kram/Mims
  den 5 juli 12:41
  (http://spaces.msn.com/members/mimmimims/)
  ———–
  __jessiicaa__:
  Haha, tack 🙂 Kul det roar!
  den 5 juli 12:31
  (http://spaces.msn.com/members/supermercado/)
  ———–
  Pärliz73:
  Visst njuter jag av att läsa dina bloggar gumman = ) du har så skoj med dina döttrar och så vill jag med ha det en dag när min dotter blir större. Jag vill kunna ha det bandet med min dotter..än så länge e hon bara 4 ½ blir 5 i november. Så det är långt tills dess, men rätt vad det är så sitter man där själv och tänker för sig själv Fy bubblan vad skönt det var när hon var yngre *Fnissar* Men kommer på besök mååååånga gånger till Faster Fatou det vet du. Kramar /Tanja
  den 5 juli 08:35
  (http://spaces.msn.com/members/busiga73answeden/)
  ———-
  badaren:
  Ditt minne är förmodligen mkt bra, men kort… säger bara en sak… HAGELBÖSSAN!
  den 5 juli 00:25
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)
  ———-
  Smultrondroppen:
  Kul att du tiddade in & gillade min sida. Jag läste lite om dina barn å jag kunde inget annat än att skratta. Men jag vill inte själv komma i den situationen. *LER*. Ha det sköönt. Fia /Smultrondroppen.
  den 4 juli 22:32
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)
  ————–
  SofieTz:
  Ja, jag stötte ju på er på tåget så jag vet precis vad du snackar om när det gäller dina snygga döttrar i korta kjolar. Tyvärr så tror jag ett och annat huvud vände sig efter dom även här i uppsala när vi steg av tåget så du får nog satsa på att ge dem utegångsförbud och heltäckande slöjor tills de är 30 år minst om du vill undvika mäns blickar. Kram
  den 4 juli 21:40
  (http://spaces.msn.com/members/sofiesander/)

 2. Pingback: Bloggstafetten: Fördomar! » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Att svenska tjejer med utmanande klädsel har större benägenhet att ha […]