Hot & Mutor!

Ja, jag får en massa bra tips på vad jag kan göra med mina tonårstjejer. Men det som jag mest funderar på är det här med slöja eller burka. Kan man på nå ´t sätt ”låsa fast” det på kroppen mot någons vilja? Det vore ju himla bekvämt det där (för mig, alltså…) Har tyvärr misslyckats totalt i mina försök att uppfostra dem till anständiga små damer (som skulle kunna tänka sig att bära burka frivilligt).

Men allt kan väl inte vara försent?    Knee  Får också en massa inlägg på kommentarer och i Gästboken och mail av män o kvinnor som kvittrar glatt att ”jag bävar mig för tonåren, men det är ju så många år kvar… Min dotter är bara 2, eller 4 o.s.v.” Mitt svar är: Glöm åren, glöm länge… Du är snart där. Börja förbereda morgondagen idag, för så förbannat snabbt går det!

Satt bara härom dagen och snusade på mina tre bebis-tjejer och ammade och lagade välling och bytte blöjor och sa till mina väninnor:”Tänk när de här blir tonåringar… Tur det är länge kvar…” Sen svängde nå ´n med ett trollspö och *vips* så var de tonåringar, hela bunten! Så glöm det där med länge kvar.  Twins  

Men för tillfället har jag ett HELT annat problem här hemma! Det har börjat spöka! Ja, egentligen har det pågått länge nu, men det måste vara en väldigt osalig ande, för nu har spöket blivit väldigt aktivt här hemma! Saker flyttar sig och saker försvinner…   Några saker har jag i allafall listat ut: Det MÃ…STA vara ett spöke som gillar kläder, smink, skor och håruppsättningar…  Lipstick    Hair Brush    Charm    Wedding Dress    High Heels     Mitt smink har ju en förmåga att bara gå helt upp i rök. Frågar förstås mina döttrar (man är väl inte DUM, eller?) Men de har INTE sett till det, än mindre RÖRT det!!! I bland hittar jag det ändå i nå ´n av tjejerna ´s rum, men de har ÄNDÃ… inte rört det… Kläder man köpt och tänkt att detta sparar jag till ett senare tillfälle, när jag vill vara fin… Men när jag sen vill vara ”fin” så är de helt plödsligt använda och skrynkliga… Inte för att jag missunnar ett gammalt spöke att stajla sig lite, men kunde det inte fråga först? Och varför måste just ett mode-intresserat spöke bo HÄR??? Kunde det inte vara nå ´n som nöjde sig med noppiga linnen, eller uttvättade gamla tröjor? Det är ju ändå ingen som ser dem…   Spöket gillar inte att städa heller! När det ätit i köket och jag ropar ”Vem har inte dukat av bordet efter sig?” Ja, då ropar alla mina barn; ”Inte jag!” Alltså, det måste vara spöket!

Om man vill få sina barn att sjunga i kör (nåja, åtminstonde skrika), då har jag ett tips : Ropa bara: ”Vem har tagit min mascara?” Då ropar alla (även min lilla Spiderman 3 år) i en kör ”INTE JAG!!!” Med stark övertygelse. Om man inte tycker om negativa ord som ”nej” och ”inte”. Då ropar man så här :”Vem vill tjäna en tia?” Då brukar jag höra en liten kör som ropar: ”JA! JAAAAG!”   (Klart enklaste sättet att få ett bord avdukat!!! Slår allt annat!) Även Spiderman ropar, förstås!!! Kör en hel del med det till Spiderman när han vill ha välling och jag är upptagen! ”Vem vill tjäna en tia? ” Lyssna nu på kören:”JAAAAG!”   Den som först fixar den, brukar jag säga för att verkligen försäkra mig om att det blir gjort direkt och inte nästa dag. En dag kom Spiderman och bad om välling! Jag sa att han måste vänta tills jag sett klart nyheterna, sen skulle jag fixa till honom. Då hör jag hur han skriker: ”VEM VILL SÄNA EN TIIIIA?” Ja, då skulle han pröjsa för att få vällingen lite snabbare! Men det fick mig också att inse att jag kanske mutade mina ungar i allt för stor utsträckning… Jag vet att både hot och mutor är förbjudet. Men ändå… Finns det NÃ…GON i detta land som lyckats uppfostra ungar UTAN detta? ”Den som inte äter upp maten, får ingen glass i efterrätt…” Eller; ”Den som inte sköljer av sin tallrik, får inte gå ut och leka efter maten!” Eller; ”Den som dammsuger hallen, utöver sina vanliga arbetsuppgifter, får en tia!” Eller: ”Den som INTE sköter sin arbetsuppgift, får avdrag på månadspengen?”   Det är ju helt enkelt underbara hjälpmedel i barnuppfostran anser jag! Länge leva hot och mutor!!! Kram på er alla!!! Lägger in ett svalkande vattenfall till alla svettisar! Och lite stålar att muta era ungar med! Kram!  Hairy  

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Hot & Mutor!

 1. Inkopierade kommentarer:

  LILLATANTA:
  husspöken ????Jag har alltid sagt och trott att det var småfolket.Jag tror inte på något o knytt mer än småfolk för de måste finnas hemma hos mej. ingen annanförklaring på allt som försvinner.De tar alltid en strumpa av varje sort sist hade jag 20 omaka,teskedar saxar suddigum……….De brjade med napparna när barnen var små sen har det bara accelrerat.Jag skrev i min blogg att det börjar likna Fatou blogg,min 14 åring försvann flera timmar.Älskade skitunge.Hemma nu.Hoppas jag sover med grabbar i tält i trädgården. Vet du jag säger som du.Igår var han tre år och brandman med vällingflaska i dag en finnig tonåring .hupps var tog åren vägen.Men var älder har väl sin charm har jag hört eller??????
  den 8 juli 00:12
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)
  ————
  Angeletta2:
  Hi,hi….di barna di barna….En god vän till mig han brukar säga när jag klagar” Nåja,Karin…du hade ju iaf trevligt när dom blev till,kärlekens frukter” Sen tittar han på mig med ett illvilligt flin.Ska DEN säga förresten som har sex stycken ”frukter”. Hur det än är så skulle vi ju inte vilja vara utan dem,visst? så vi får nog stå ut med husspöken,tänk vad trist o tomt livet vore utan dom!
  den 7 juli 18:31
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)
  ————-
  Gatsten:
  Tack. Det är alltid trevligt med kommentarer.
  den 7 juli 11:00
  (http://spaces.msn.com/members/gatsten/)
  ————-
  Gatsten:
  Tack, nyare bilder upp idag. Alla ligger under albumet 2005-06-07
  den 7 juli 10:07
  (http://spaces.msn.com/members/gatsten/)
  ————-
  Onlinemostley:
  Det bästa tips jag kan ge….vänta tills dom växer upp….!?!?!?!? Dom blir faktiskt,,,tro det eller ej,,,ganska kloka med åren. ;0) Min blev då det iaf… Kram Disa
  den 7 juli 08:39
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)
  ————
  SoulwaySun1:
  Jag har tacksamt svalkat mig i vattenfallet. Sedan torkade jag mig med sedlarna. Hoppas du inte misstycker???Kram Soulway
  den 6 juli 18:11
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)
  ————
  Sorggudinna:
  Hej hopp gummipropp.. Här kommer jag indundrandes i 187km i timman Tazz du vet hihi.. Hoppar in här på eftermiddagen och chekkar läget med min vänn.. Visst är det underbart med ungar har du prövat biff metoden? Bekräfta Informera Förklara ett tips svalkar mig i lite i vattenfallet kramar om* Millan
  den 6 juli 13:05
  (http://spaces.msn.com/members/sorggudinnan/)
  ————–
  Rigmor:
  Det där spöket som stylade sig minns jag, det bodde hos oss en tid. kram RS
  den 6 juli 12:46
  —————

  3332Ranja:
  Men varför ska de använda sjal eller burka är vi inte fria människor här på jorden …nej det är inte uppfostran ligger det är vilka värderinga de får med sig i bagaget de är stora och kunna handskas med det.Var glad åt dina barn och jag ser att du jobbar hemifrån ,vad jobbar du med förresten…..då är du hemma och det gillar alla barn.att mamman är hemma det kommer senare när de blir lite större..det sa mina ungar i alla fall de tyckte att det var bra att jag var hemma …ajg hade företag och kunde vara hemma och jobba med alla papperoch skit . Ha det så bra:=) Ranja
  den 6 juli 11:19
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  ————
  3332Ranja:
  Oj-oj-oj.du behöver min käppgumman du behöver stöd he he he ,det är inte så lätt att ha ungar i den åldern ,men det är fel att muta,Jag läste i en annan sida inte på msn helt annan .då skrev en mamma vad hon gjorde med sin dotter som inte gjorde nåt hemma …..mamman kom hem och det var rena kaos med disk och mm….hon sa inget till flickan utan hon tog disk och allt och lämnade i flickans rum .nästa dag när mamman kom hem då var det rent och snyggt även disken .då vände sig flickan till mamman och sade tack för att du inte tjatade. Nåt att tänka Ha det bra vännen 🙂 Kram Ranja
  den 6 juli 11:13
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  ————
  saramariahbn:
  tack, detsamma 🙂 kram tillbax
  den 6 juli 00:49
  (http://spaces.msn.com/members/saramariahbn/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.