Storstädning

På torsdagar har vi gemensam storstädning här hemma! Jai(14) hade fått sova hos en kompis, men jag hade bett henne komma hem tidigt för att ta sin del.

Jag jobbade halva dagen, sen åkte jag iväg på möte med min chef och kollegor. När jag kom hem så förväntade jag mig att jag skulle åtminstone hitta tjejernas rum nystädade… Nej, men varför skulle jag få som jag ville? Kom hem vid. 16.00, då hade Jai inte ens hunnit komma hem (Måste nog precisera TIDIGT nästa gång för mina tonåringar, för det tycks vara ett okänt begrepp för dem!) Binta(16) satt vid datorn i pyjamas. Isa(snart 12) låg på soffan med Binta ´s kompis och slappade… Så jag fick ett mindre utbrott.

Binta vägrade släppa blicken från datorn… Jai ramlade snart in, men när jag kom igång med städningen, så satt de lugnt kvar… De betedde sig precis som aporna i ”jag kan inte se, jag kan inte tala, jag kan inte höra!” Inte en reaktion som jag gormade och stod på… Visst är de fantastiska, dessa små tonåringar som tror de är SÃ…Ã…Ã…Ã… vuxna och självständiga!

Man tjatar och gnatar och de tittar på en med DEN blicken! Alltså sommarlov måste vara något som uppfunnits av barnlösa, eller så kallade curling-föräldrar!! Visst ska ungar vara lediga. Men 10 VECKOR?? De tar ju livet av oss föräldrar. Finns det något skönare än den där första skol-veckan? Bara det faktum att de är för trötta för att hitta på en massa tok!! UNDERBART!  Härom dagen hade jag och Binta diskussion om detta med städningen. Då har ungen mage att säga, (naturligtvis med DEN attityden!)  ”Asså, jag tycker inte du kan klaga så mycket på våran städning, för de minnen jag har från min barndom i förra lägenheten är att det ALLTID var stökigt…” (Bevara lugnet nu, tonårsmorsan…) ”Det minnet har jag med, lilla gumman…” ”Fast jag har ju OCKSÃ… minnet av att efter varje nattning av ER, så gick jag runt, plockade era leksaker, dammsög, skurade, tvättade, manglade (MANGLA har jag dock slutat med), diskade och gjorde fint!!

Men sen minns jag att med 3 riktigt vilda tjejer (varav Binta var den utan tvekan allra vildaste) med bara 2 års mellanrum, tog det ca:2 TIMMAR EFTER NI VAKNAT, INNAN DET SÃ…G UT SOM ETT BOMBNEDSLAG igen!”  Binta: ”Men DET kommer inte jag ihåg, jag tror det är typ senaste åren du börjat städa…!” Jag: ”Klart DU inte minns DET, du låg ju och sov, så du skulle vara pigg nog nästa dag för att orka stöka till riktigt ordentligt igen!

Ja, ja! Nu tillbaka till städningen idag: Isa sätter i alla fall igång när man säger till på skarpen! När man säger till de andra ( i synnerhet fröken Alfons Ã…berg=Binta) så kommer det ”Jag ska bara” ,  som brukar bli ett par timmar. Jai är inte mycket bättre hon!

Här är de, uthängda som de två små ”städ-run -aways”, som de är!!  En liten eloge kan de få, för de gjorde ju till slut den städning de skulle! (Ca: 3 timmar för sent, när jag gett data-förbud, tills alla var färdiga) Ok, jag erkänner mig lite skyldig då, jag mutade dem litegrann med Mc Dolnads… Men jag OOOORKAR inte kliva upp till denna röra i morgon också! De skulle ha fått göra det ändå, men jag ville bara de skulle öka takten lite, och jag ville få dem att göra det ordentligt och jag ville ge dem en liten belöning och…TUSEN ANDRA URSÄKTER HAR JAG PÃ… LAGER, för den som tycker jag ska straffas för detta brott!! Och i morgon kommer Spiderman hem! *LÄÄÄÄÄNGTAR*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Storstädning

 1. Inkopierade kommentarer:

  BästaJenny:
  Mutor och hot funkar ju!! Bättre det än att man ger sig själv ett kraftigt blödande magsår! =) JennyPenny
  den 16 juli 13:18
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)
  ————-
  MsTangyHaze:
  PS. Jag namnde dig lite lite i min senaste blogg, hoppas du inte misstycker! Kram
  den 15 juli 23:13
  (http://spaces.msn.com/members/Tangy79/)
  ————
  MsTangyHaze:
  halla! sadar tjatade mamma ocksa och till slut fastnade det, jag ar ratt sa renlig av mig nu for tiden! sa ge inte upp. sjalv ar jag glad som en larka for nu har jag bokat biljett, kommer hem andra veckan i augusti. jippie!! hoppas bara vadret haller i sig! kram!
  den 15 juli 22:06
  (http://spaces.msn.com/members/Tangy79/)
  ————–
  JeppeJ:
  Tja! här var en duktig bloggare 🙂 Vi sticker till Bulgarien 20 Juli, nio grabbar. Totalt livsfarligt? Jepp.
  den 15 juli 16:56
  (http://spaces.msn.com/members/jeppej/)
  ————–
  6861Hjärta:
  Hej Fatou… Visst är den fin den låten .. Men det kan jag tacka dig för . Tusen tack för du hjälpte mig att skaffa den texten. Många kramar Susann
  den 15 juli 16:51
  (http://spaces.msn.com/members/susann10/)
  —————
  Smultrondroppen:
  Lilla gumman jag förstår dig till fullo….. Nu försöker jag njuta av den hjälp jag får utav mina små som dock är 1 & 3 år. Jag säger inget till dem utan de hjälper till frivilligt. Men vet vad jag har framför mig. Själv har jag en tonårssyster som mamma kan gå upp i taket för. *skrattar* Själv fick jag hjälpa till rätt så mycket hemma efter som jag var/är äldst av 4 syskon. Men jag hade väll mina stunder oxå kan jag tänka. Kämpa på lilla gumman. Många styrke kramizzar Fia.
  den 15 juli 16:19
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)
  —————
  Olivia:
  Ser ut som du fått rätt med det här med ramarna i allafall. Bilderna ser också bra ut, men jag vet inte om det var så du hade tänkt dig det. Försöker också lära mina barn att hjälpa till. Ibland gör dom det utan protester och ibland vill de inte alls begripa varför. Kram på dig tjejen…Uppskattar verkligen dina bloggisar //Olivia
  den 15 juli 12:37
  (http://spaces.msn.com/members/oliviamo43/)
  ————-
  BeJi_Treplektra:
  Mutor och hot är de universella verktygen, och har varit så länge. Så gjorde då min mor – och det fungerade … åtminstone oftast.
  den 15 juli 11:54
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)
  ————–
  Onlinemostley:
  Städa & städa……Jag ska också städa….hade jag tänkt…I alla fall..kanske….!?!?!?!?! kan du skicka hit en drös” hjälpare” åt mig,,,som jag får gorma på ??? :0D jasså…det var du som var och bada hos syrran???? Dom som trodde att det spöregna av plaskandet att dömma.:0D Ha det bäst… kram Disa…P.s krama Spiderman från mig. 😉 D.s
  den 15 juli 10:15
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)
  ————–
  3332Ranja:
  Oj-oj älskade vän det är jobbigt det här eviga tjatande ,när ungar inte gör det de ska göra .man tjatar ihjäl sig många gånger o så står man där själv o gör det för att det går snabbt .jag blev så trött till slut .jag tänkte jag ska banne mig inte plocka efter de det är inte jag som stökar,så slutade jag med det ,så började ungarna o undra men mamma du är hemma hela dan vad gör du ,är det någon som vill städa han får göra det jag gör det inte för det blir lika igen,och ingen vill hjälpa till så då skiter jag i det också ,jag strjkar,Det är inte meningen jag ska göra allt ,varamamma,städerska,plokerska,mmm.nej jag gick ut till affärerna och tittade runt ,istället.efter ett tag så tänkte de om och så började de o greja själva för jag gorde det inte.det fick va skitigt,det fick va disk,det fick vara hur det ville jag är inte budha. Jag skickar styrkekramar. Kram på dig o tänker på dig Ranja
  den 15 juli 08:55
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  —————
  litenangel:
  Ja för 17, det är inte kul att läsa sånt här när man har valt att skaffa smått! 😉 Nåväl, jag tror som sagt att du ”lyckas” med dom ändå. Jorå det är rätt fint att va gravid. Har ju mått som en liten prinsessa hela tiden, däremot har jag nu börjat få lite ont i höften, men jag har ”bara” fyra veckor kvar på jobbet i alla fall och jag är i vecka 33 så det är ”bara” sju veckor kvar till BF! Allt gott i solen! Kram!
  den 15 juli 08:38
  (http://spaces.msn.com/members/littleangel71/)

 2. Pingback: Hopp till föräldrar som håller på bli galen på sommarlovet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.