Bojkotta sommarlovet!

Vem sjutton har uppfunnit 10 veckors sommarlov? Jag är SÄKER på att det INTE var en ensamstående 4 barns-morsa med taskig ekonomi i allafall!!! När vi stod där på skolavslutningarna och jag kände mig alldeles tårögd, så rörd  och stolt var jag     över mina  tonårs-tjejer    …

Ni skulle se mig nu… De enda tårar ni ser i mina  ögon nu, är tårar av uppgivenhet, ilska och frustration!!! Där i början av Juni när jag stod där och såg mina älskade små änglar framför mig           och  kunde se för mitt inre hur vi riktigt skulle få  RÃ…  OM varandra… Få softa och njuta hela sommaren…   Kan inte förstå att det var drygt en MÃ…NAD sedan… Kan lugnt säga att mina känslor förändrats sedan dess…

 Jag fattar inte hur mina änglar kunnat förändrats från att vara så ljuvliga och älskliga, till marodörer, som stökar till,  munhuggs med varandra, som de allra värsta huggormar, hur de, från att villigt klivit upp kl. 7.00  på morgnarna, för att stilla traska till skolan,  till att få små galna utbrott när någon RÃ…KAR väcka dem före kl.12.00. Jag hade nå ´n liten Walt Disney- dröm om hur vi skulle springa omkring och le och vara så ljuuuva mot varandra…     Om jag säger så här; DEN DRÖMMEN ÄR JÄVLIGT  DÖD NU!!! Sten-död, skulle jag vilja påstå!  Tiiiiiiiiiiiiio veckor!!!!! Vem f-n har röstat fram det???

 Vet ni hur gaaaalen man blir av att vara 24-7 med sina 4 vilda, högljudda  ungar och deras MINST 2 polare var/dygn. Vet ni hur många det blir? Ja,ja, Spiderman har inte 2 kompisar / dygn…än. Men vi är ändå uppe i 10 ungar. (Hör nu för mitt inre hur Binta som vanligt, när jag beklagar mig, snäser; Varför skaffade du fyra ungar då?) Jo, det ska jag säga, att jag gjorde det  för att jag visste att jag skulle älska vartenda ett av dem, och göra allt i min makt och lite till för att de ska få bra liv. Men INGEN hade varnat mig för de 10 veckor långa sommarloven, med deras polare som skulle invardera mitt hem…

 Well, well, det är bara en månad kvar nu… Jag SKA bita ihop, jag ska INTE strypa en enda unge som kliver över min tröskel, jag ska INTE skrika när de inte plockar av sina tallrikar, jag SKA INTE få dåndimpen varje gång de spelar musik på högsta volym. Jag ska INTE riva sönder deras kläder när jag tvättar dem oanvända, för 3:je gången, för att de inte orkat lägga in de nytvättade i garderoberna och vid nästa städning slänger de samma kläder i tvättkorgen igen…       Jag ska göra allt det där en riktigt GOD mor förväntas  göra och jag ska NÄSTAN bara få utbrott på Torsdagar när vi har vår numera berömda storstädning.     Jag kommer ALLTID älska mina änglar (ska bara ta  ett djuuuupt andetag *puuuh*, såja…)    

 Jag ska acceptera att mina älsklingar MÃ…STE sminka sig  innan de går utanför dörren och att de inte hinner städa undan smink-högarna VARJE gång innan de går ut, eftersom sminkningen i regel tagit halva dagen… Jag ska vara glad att mina barn har vänner att umgås med, även när de invarderar mitt kök, min soffa och alla sängar…   Jag ska ABSOLUT INTE säga att jag ger upp  , i allafall inte oftare än EN gång i veckan!!! Ska också tänka på hur mycket jag älskar mina barn och påminna mig om att de är dem jag lever för…  Att de verkligen är meningen med livet…   Fast jag tycker vi borde ha JÄTTE-RABATT på Mc Dolnads, för alla (icke) ”goda stunder” vi haft hos dem denna sommar… Och fast jag vet att det inte finns några pengar att  resa för, så kan jag ju ändå drömma om att jag bara kan packa min väska och dra dit jag vill en vecka för att vila upp mig…     Men EN sak lovar jag er alla: Första skoldagen är det    jag som ska dansa på bordet!             Och jag skall njuta av still-heten i hemmet!   Jag ska    också njuta av att de, när de är i skolan, bara hinner stöka ner, högst HÄLFTEN så mycket som de hinner nu… Och med min allra ljuvaste stämma skall jag försiktigt uttala orden; ”God morgon, mina små änglar, dags att kliva upp, skolan väntar…” Och till de orden skall jag le mitt allra bredaste, mest storkäftade leende… Trevlig fortsättning på sommaren! Hösten blir än bättre! (Om man överlever till dess…!!!)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Bojkotta sommarlovet!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Ulrica:
  Ja herregud, hur mycket man än älskar sina telningar så suger dom musten ur en totalt efter för intensivt umgänge..man måste ha egna små andnigshål, med egentid… kram
  den 27 juli 23:17
  (http://spaces.msn.com/members/ulricasweden/)
  ————–
  Carola19682:
  Hahaha vet precis hur du har det:)Vi skulle också behöva 10v semester Ha det så bra du kan ha det //Kram
  den 21 juli 18:02
  (http://spaces.msn.com/members/carola1968/)
  ————–
  Pärliz73:
  Joooo säger jag bara.. Jooooo den känslan känner man lätt igen här med *puuuaaahhh* Meeen när man sitter i efterhand en dag så kan man skratta åt det och så tänker man Varför blev jag så arg.. så irriterad.. för att dom gjorde ditten eller datten. Men mitt i allt är det mer än påfrestande och då är det inge skoj. Skönt att man någon gång för lite andrum.. se det så här istället vilken tur att det inte var 20 veckor *smiter undan snabbt innan du får tag i mig *gapskrattar*.. försökte bara skämta lite* Ha en underbar avslutning på veckan och helgen ska jobba torsdag och fredag nu.. ledig helgen Jiiipiiee. Kramar om /Tanja
  den 21 juli 09:37
  (http://spaces.msn.com/members/busiga73answeden/)
  ————
  Barbamammas:
  Alltså….Ursäkta mig, men jag gapflabbar här!!!Du har ett så målande sätt att beskriva ditt liv! Jag har passerat det stadiet och vet hur det är…Sen måste jag säga att den bästa kommentaren här kommer från din dotter!! Jag blev ju inte direkt nerstämd av hennes kommentar =). Så det är inte av elakhet jag skrattar, jag ser komiken i det hela:). Det kommer du också att göra – så småning om ;). Själv har jag varit och fiskat med min syster och hennes snart 5-åriga son…Det är bara att gå in och läsa om vår fiskelycka på Barbamammas Värld!! Kram på er! Ni har gjort min dag ännu gladare än innan! // Barbamamma
  den 20 juli 22:04
  (http://spaces.msn.com/members/barbamammas/)
  ————
  Panda_Lasse:
  Wahaaa!!! Det är som talesättet: ”Det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet o vila upp sig litet” 😉 Ha det riktigt bra!! Kram, P-L
  den 20 juli 21:33
  (http://spaces.msn.com/members/PandaLasse/)
  ———-
  Sten:
  Sten-död?? Nej jag lever i högsta välmåga. Det kanske inte var mig du menade eller drömde om, nej så dum jag är jag heter ju inte Walt Disney. Ser att din privata lilla såpopera fortsätter, skolorna börjar ju snart så att du får lite välbehövlig semester. Kramar / Sten
  den 20 juli 11:38
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)
  ————
  Onlinemostley:
  Hellooooouuu….Se det som så…nu är det bara några veckor kvar tills skolan börjar igen… Såååå skönt!!!! Regnet du skickade kom i natt…kom solen fram till dig??? Annars reklamerar jag sändningen… Bad hos syrran var ljuuuuuvligt!!! Badade åt dig med…du dök från stegen & ville inte gå upp….;) Ha det gött och hang on,,,snart är sommarn slut & därmed barn hela dagarna …:) Kram Disa
  den 20 juli 08:30
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)
  ————
  britta:
  idag var du mycket rolig, mamma
  den 19 juli 11:14

  ————–
  Angeletta2:
  Hmmm…undrar hur många vi är som längtar efter den dagen då skolorna öppnar sina portar för våra kära telningar igen.Minns hur det var,jag som jobbat i den världen…det brukade ta några veckor innnan alla barn fått in flytet efter sommarlovet.Många gånger jag förbannat mitt yrkesval,inte nog med att jag hade dom hemma också…jag skulle vara så självdestruktiv att jag var tvungen att ta hand om andras ungar också*S* Inte för allt guld i världen vill man ju vara utan dom,men man behöver lite distans för att själv få näring o kraft.Bara några veckor kvar nu,Fatou..Kämpa på!
  den 19 juli 10:31
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)
  ————–
  SoulwaySun1:
  JAG vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det. Thank God for the cats! Är det enda som kommer för mig;-)Massor av beundrande kramar från Soulway P.S. Kanske du skulle skaffa dig ett trumset. När mamma inte pallar trycket då börjar hon dunkadunka-dunka på sitt trumset. Spela en timme eller så sedan har ni familjemöte om hur problemen ska lösas?D.S.
  den 19 juli 07:48
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)
  ————–
  BästaJenny:
  Min vilda är 8 år… bävar för när hon är tonåring! Jag har ju bara henne, fast brukar säga att hon är som 10… och ingen omkring säger emot! *hmm… betyder det nåt?!* Nåväl, snart är HÖST och då får mammorna lite frid *s* Räkna inte till tio, räcker aldrig! Räkna fårn 10.000, det kan funka! *s* Kramen JennyPenny
  den 19 juli 00:52
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)
  ————
  Creature-of-love:
  Jo, jag håller med. 10 veckor är för lång tid. Mina små-flickor driver också mig till vansinne dagarna i ända och dom har har Mååånga år kvar tills dom blir tonåringar. Trotsiga, skrikiga och bråkiga och även dom vänder upp och ner på huset på två röda sekunder. Visst, älskar man sina små, så att hjärtat brister, men ibland behöver man time-out för att hämta nya krafter. Kram på dig// Olivia
  den 19 juli 00:01
  (http://spaces.msn.com/members/oliviamo43/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.