Disney; avvakta med era erbjudanden…

Japp, nu är jag hemma igen och tänkte försöka sammanfatta den gångna semester-veckan. Jag åkte iväg på semester, till en stuga på landet (det bidde ingen Skärgård, det bidde Domarudden i stället, för vi ville undvika algerna).

Hur som helst, vi var ju hela min familj, mamma o hennes familj o brorsan o hans familj. Så vi var  ju ett litet gäng. ja, vi skulle ha semester o ha det skönt i solen, men jag hade på nå ´t outgrundligt vis lyckats förtränga att man sällan får sol under den Svenska semester ´n. På en vecka fick vi nästan en hel dag… Min planering var att jag skulle bli den där sago-lika ”skogs-mamman” med nybakta bullar och med ljuvliga leenden till och från mina ljuvliga barn. Vi skulle liksom sväva runt på små rosa moln en vecka och sen skulle jag skriva om det här… Sen hade jag ju lite luddiga planer på att Disney skulle höra av sig och vilja göra film om vår vecka, för att den skulle vara så sagolik, liksom…     Nu blev det inte RIKTIGT så sagolikt som jag hoppats!   Det där ljuvliga leendet ville sig inte riktigt fram. Med ett gäng tonåringar som triggar varandra till att va ´kaxiga, stöddiga och sätta på sig miner… Men en mamma som älskar landet PÃ… RIKTIGT och en Spiderman som gnäller var gång han inte får som han vill och sen jag själv som går långa skogspromenader för att jag BORDE och för att jag vill leva upp till mina egna önskningar om att under EN VECKA AV MITT LIV, få leka skogsmulle, fast jag helst skulle ha velat shoppa gärnet i stället. Eller åtminstonde få sitta vid ett bord och bara diskutera i en vecka… Nåja, det som i allafall höll oss samman ( kanske inte tonåringarna, dock) var att vi verkligen ville tillbringa en ynka vecka tillsammans allihopa, på 10 eller 15 år, eller nå ´t… Men att applådera åt myggen och slåss med flugorna… Det är kanske inte semesterönskan nummer ett. Men vi har haft en  massa skoj också, naturligtvis… Mitt roligaste minne från den gångna veckan måste nog bli charaderna. Alltså, mitt lag var verkligen champs utan dess like. Mitt lag bestod av brorsan, mina döttrar Isa(12) och Binta (16), brorsans bonus-son Kribban (7) och så jag. Det andra laget var mamma, min dotter Jai(14), brorsans tjej Karin och mamma ´s bonus-son Ibbe (14). Vi hade skrivit charaden ”Isa fångar en bläckfisk”  . De klurade o klurade.    Hmm 2  Hmm  Efter en lååång stund hade de fått fram ;” Isa fångar en…” Poängen var att Jai som skulle göra charaden gjorde den jättebra och visade på flera armar och gjorde siffran 8 med fingrarna. Hör då vad mamma tänker högt; ”Hmmm…Isa fångar en fisk… men vilken fisk? Med 8 armar? Jag vet! Det måste va ´en haj!”       Ni fattar vilken nivå deras lag var på…Behöver jag säga att mitt lag vann?   Till hennes försvar får jag väl säga att… hennes nyfunna farmors-hormoner gav henne kortslutning, eller nå ´t… Vi hade delat upp matlagningen och allt sån ´t funkade jätte-bra… Men med så många personer, blir det tyvärr inte allt för mycket tid att softa på. Men vad gör väl det när man får spendera en vecka med dem man älskar mest? Behövde inte ens sätta upp varningsskylt på köket när brorsan lagade mat…  Han är ju kock. Spiderman (3 1/2) har haft det härligt i friska luften hela veckan, men plåstrerna vi köpt för att täppa hans mun när han pladdrade för mycket funkade inte, vi skulle tagit med oss en dragkedja i stället…  Zip It  Däremot kan vi ju alltid använda plåsterna till att plåstra våra öron med, för de är alldeles såriga av allt hans pladder nu. Jag fångade några grodor att ha som husdjur, jätte-söta var de, men släkten tvingade mig släppa ut dem innan vi skulle åka hem  Froggie  , men jag får väl inskaffa några från djuraffären i stället.  Prince Kiss  Det var ändå ingen dold prins som dolde sig i de grodorna… Ja,ja orkar ej skriva mer för idag, men fortsättning följer…    

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Disney; avvakta med era erbjudanden…

 1. Inkopierade kommentarer:

  Mammakan:
  Hej, kul att du var och hälsa på hos mig, och tack för rader i min gästbok. Din semesterhistoria väckte till liv ett gammalt minne….om hur verklighet och drömmar om ideallivet sällan går ihop…..jag minns att jag tänkte..mina barn ska aldrig ha grönt snor…dom ska aldrig ha gummistövlar…dom ska alltid vara nytvättade och ha rosiga kinder ha ha…
  den 2 augusti 22:59
  (http://spaces.msn.com/members/tjockaslekten/)
  ———-
  BeJi_Treplektra:
  Kanske Disney avstår … men jag har redan skrivit (för länge sedan) i min blogglänk till din blogg att den överträffar de flesta sitcoms … men skulle Disney nappa, hoppas jag att de låter Pixar-studion (Toy Story, Hitta Nemo mfl) sköta animationen. Glada hälsningar!
  den 2 augusti 21:19
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)
  ———-
  Jenny:
  Ni hade med andra ord en vanlig semester , speciellt vädret! =) Kul att träffas sådär… Tonåringar är väl inte direkt kända för att vara att leka med, så dem får man ta med en nypa salt, kanske? *har ingen själv… än!* =) Min mamma ritade en fågel åt min lillsyster när hon var liten… Alla såg att något var knasigt med fågeln… Hon hade ritat FYRA ben på den! *s* Snacka om genmanipulerad =) Kramen!
  den 2 augusti 20:52
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)
  ————
  Kati:
  Heh heh… en haj på åtta armar, det ger ju en annan med hajskräck något mer att drömma mardrömmar om…
  den 2 augusti 19:41
  (http://spaces.msn.com/members/discoverkati/)
  ———–
  TantVass:
  Hihihi… Visst e dom j-a trollen underbara! 😀 Elsa Beskow å Mary Poppins är ljug! Så är aldrig livet… Men ändå, rätt vad det är glimtar det till och det är inte ens säkert att man märker det… Jag e övertygad om att det är Spidermans pladder som kommer va det mest glädjande minnet av er semester! Rock on! Akå
  den 2 augusti 17:40
  (http://spaces.msn.com/members/tantvass/)
  ————-
  Sten:
  Hej vännen och HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN HEM Låter som det var sig ganska likt på ”semestern” såpan fortsätter (härligt, tråkigt om den skulle ta slut) som vanligt kanske inte lika intensiv som tidigare men får väl hoppas att det skall ta fart igen. Sover så skönt med vetskapen att jag vaknar till en lugn och avslappande morgon utan en massa ståhej. Massor av välkomst kramar / Sten
  den 2 augusti 17:03
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)
  ————
  Berit:
  Hej Fatou Läste om din vecka. Jag har just haft min dotter + 5 barnbarn här hela juli.. Det har varit underbart men jobbigt . Mina tonårskillar gär inte och lägger sig förrän vid 3-tiden och rör sig inte precis ljudlöst. Kul har de haft i alla fall och de sover till 1, 2 om man inte väcker dem. Det blev inte mycket tid över för mig att sitta vid datorn så jag tar igen det nu. Många foton har jag tagit som jag har att titta på nu. Ha det bra!
  den 2 augusti 15:32
  (http://spaces.msn.com/members/beritslusthus/)
  ———-
  EXCIDOR:
  Hallå tjejen 🙂 Det låter som en alldeles strålande semester, eller ungefär precis vad man kan förvänta sig med ett gäng tonåringar i familjen 🙂 Tro mig, jag vet… Vi har nog sabbat en hel del drömmar för morsan, jag och mina syskon 🙂 Men det brukar nog alltid smita emellan ett par sköna stunder som gör det hela lite mysigt och värdefullt 🙂 Vad står på schemat resten av sommaren nu då? Är det semester fortfarande? Ha det bra tjejen och välkommen hem. //Peder!
  den 2 augusti 14:54
  (http://spaces.msn.com/members/excidor/)
  ————-
  MyAngeleyes1972:
  Ja visst är det konstigt, alla planer man har inför semestern…det verkar aldrig bli som man tänkt sej, fast å andra sidan, det blir ofta trevligt ändå! / Tina
  den 2 augusti 10:18
  (http://spaces.msn.com/members/tinahogman/)
  ———-
  Angeletta2:
  hej Fatou! vad roligt att du är tillbaka*L*Tack för dina rara ord,känns bra ska du veta att jag kan förmedla lite sinnesro.Vet ju ungefär hur du tänker och vad du menar med det Tillbringa en vecka med nära o kära är härligt men samtidigt kan det bli tungt för minsta lilla kan bli upphaussat och för nära liksom….o teen ´s är ju som dom är. Kram
  den 2 augusti 09:09
  (http://spaces.msn.com/members/angeletta1957sweden/)
  ————
  Tierras_Space:
  Hej vännen ! Lämnar en liten hälsning här så du vet att jag nu är tillbaka igen 😉 Kanske hörs vi någon dag ? Ha en bra dag ! Kram, Tierra
  den 2 augusti 08:55
  (http://spaces.msn.com/members/tierrasweden/)
  ———-
  coolafatou1970:
  Pratar, mamma? Who told you that? Allt e ´ju relativt… Jag vinkade glatt av dem när de svassade iväg för att övernatta hos kompisar (a little time to breath) med meddelandet om att vi har ”familje-kris-möte” i morgon som samtliga familje-medlemmar ska delta i, ang. hur resten av sommarlovet ska se ut…
  den 1 augusti 23:46
  (http://spaces.msn.com/members/fatoutouray/)
  ————
  mamma:
  du pratar i allafall med dina tonåringar efter semestern. det är mer än vad vi gör här hemma
  den 1 augusti 22:56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.