Peace & Harmony

Japp, nu är Reggae-festivalen til ända!!! (Thank´s God for that!) Ja, kanske inte festivalen i sig… Men att  mitt hem är beboeligt igen… Med en så´n drös ungdomar känns det som jag haft en tuff match mot Mike Tyson i helgen. Sova? Vad är det? Är det nå´t man äter, eller? Man kan ju inte sova innan ungarna är hemma igen!

 Och Binta (16) kom ju inte hem RIKTIGT när jag hade sagt. Visst, jag hade lovat dem att få vara kvar tills det slutade… Men jag hade INTE sagt att det innebar att man fick stanna på efterfest i dans-tälten efteråt! När jag tog upp det i morse (eller snarare på eftermiddagen när de började vakna till liv) så sa hon bara; ”Nä, DET har du inte sagt…” Jag sa (Med Jai, 14, som vittne) ;”Jag sa att ni fick stanna tills uppträdanden var slut, men att då skulle ni hem direkt!” B:”Men det hörde inte jag!” Nä, det är ju just det! De HÖR aldrig det där viktiga man nämner med eftertryck. Jag;”Men hade jag sagt att ni skulle få en tusen-lapp var om ni var hemma innan kl. 2, då HADE ni varit hemma före kl.2. Och ni HADE HÖRT det!!!”  Hur som helst, när hon kom hem hade jag slumrat till nå´n timme och hörde aldrig det. Så vid. 7 när Spiderman började vakna, sprang jag in i Jai´s rum, där var hon inte, inte heller i soffan i vardagsrummet! Inte i Spiderman´s rum. (Hennes rum var upptaget av gäster) . Halvt panikslagen såg jag hennes Göteborgs-kompisar stå ute o röka. Störtade ut och frågade; ”Var är Binta?” Med rösten i falsett. ”Öööh, hon ligger uppe o sover…!” ”Nä, det gör hon inte,” sa jag. Sprang upp på övervåningen igen och tittade NOGA i Jai´s rum. Jo, Då låg hon faktiskt ihopkrupen som en liten chokladboll, längst ner i fotändan med täcket över huvudet! (Puuh!) Jag lovar att hjärtat jobbade på högtryck de få minuter som gick innan jag hittade henne… 

 Städa, diska, handla… Helgen har varit arbetsam men trevlig. Visst, de hjälper ju en (ungdomarna) att hålla ångan uppe när man börjar slöa till lite… DET kan man i allafall inte ta ifrån dem!

Kompisen från Göteborg var i allafall en trevlig prick. Har bara chattat med honom på msn innan, så jag kände honom inte personligen. Men visst, han var en trevlig kille. Han var också den enda i sällskapet som hade vett att hålla en urtråkad gammal tonårsmorsa sällskap i morse när alla andra snarkade som grisar… Ja, Stockholms-tjejerna var duktiga att städa efter sig och ordentliga. Men med hela huset fullt en helg, så säger jag: ”Det var trevligt att ni kom- men trevligare när ni åkte!” Hehe. Var jag elak nu?

Det känns att jag inte varit helt barnfri på 2 månader nu… Men till helgen som kommer ska det ske…  Annars vet jag inte riktigt vart detta ska sluta…

 Idag åkte Binta till Göteborg med några bekanta. Hon blir borta tills på Onsdag. Isa (12) kom hem från Skara i samma veva. Och vi hade ju saknat henne så… Men gissa vem som saknat henne mest? Jo, Spiderman. Han blev så glad att han nästa ramlade ur stolen när han såg henne i köksfönstret. Han deklarerade redan dagen efter Isa åkte att han inte tyckte att Isa skulle få åka bort hela tiden. I morse ringde han stolt till mormor och deklarerade att han vet vad hennes hund heter. Nämligen; ”sefen”. Ja, han var i allafall på rätt väg, när han försökte säga ”schäfer”. Nu finns det bara EN sak till att säga: 8 dagar kvar…!!! 

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Peace & Harmony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.