Lite reflektioner

Nu har det hunnit bli Tisdag! Som jag skrivit om förut så deltog jag inte i den stora Reggae-festivalen i år. För andra gången på 5-6 år (sedan den startade) var jag alltså inte där. Men jag tvekade aldrig på att låta mina två äldsta döttrar gå. Nu översvämmas media om allt knark som fanns där. Alla polisen tog. (Av ca: 10 000 besökare tog de 130 pers) Man kan anta att det var många fler som nyttjade droger där. Jag kan bara säga att jag tycker det är trist, dels att festivalen i sig har en sådan drogstämpel, men framför allt att det nu troligen inte blir någon fler reggaefestival. Dels för att de flesta som kommer dit kommer trots allt dit för att njuta av musiken. Själv brukar jag delta för musiken, dels för att det är en av de få nöjen man kan göra i Sverige som en familjefest (och med vår musik-smak). Jag kunde gå dit och roa mig TILLSAMMANS med hela min familj. Men också för att få möjlighet att träffa en massa gamla vänner och bekanta.

(Bilden från fjolårets festival blev för stor, så jag lägger in en bild på en HELT ANNAN konsert i stället!) Nu är det slut med det! Tycker det är trist när några få förstör för så många andra. Tycker det är lite synd också för arrangören Yared, som i många år (höll på redan när jag var 15 år ) har arrangerat musik-tillställningar och fester och varit DJ. Han hade verkligen gått ut och kämpat för att få bort stämpeln om droger. När jag var 15 ordnade han mycket internationella fester. På dessa gick jag med mina kompisar och mamma gick även dit med sina kompisar och det var aldrig några som kom för att droga på dessa fester, vad jag känner till. Han fick Uppsala att leva upp. Nu bär han hela ansvaret! Känner att det är synd för honom och hoppas att det inte får honom att ge upp även andra arrangemang för detta. Inte så mycket mer att säga än att det är himla synd.

Med lite mer glädje vill jag säga att det Björn (BeJi) http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/ skrev om mig i sin blogg gjorde mig såååå glad!!! Det var VERKLIGEN en komplimang. Han har skrivit fina saker om många av oss bloggare här på Spacen. Så denna till Björn ; För att han Rockar. Allas vår lärare! Vill också åter tacka Lilltanta för alla fina tips till bloggen som hon ger mig! Kram på er alla! (Fått av Lilltanta!)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Lite reflektioner

 1. Inkopierade kommentarer:

  BeJi_Treplektra:
  Väl bekomme!
  den 16 augusti 18:24
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  JavaSuss78:
  Alltid lika trist när några få förstör, och alla andra får lida.. Hoppas att det ordnar sej på något sätt.. Kram, Suss
  den 16 augusti 11:33
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

  Tonårsmorsa:
  Håller med!!! Men de har ju kämpat i flera år för att få bort den. Den har ju flyttats 3 ggr. på 5 eller 6 år. Men de lyckas ju alltid hitta nå ´n väg! Nu är som sagt reggaefestivalen historia! Kram!
  den 16 augusti 11:33
  (http://spaces.msn.com/members/fatoutouray/)

  morsan:
  130 av tio tusen det är 1,3% undrar hur många procent narkotikapåverkade de skulle ta med en så stor polisövervakning som reggeafestivalen hade på tex. Spybar. Förmodligen mer än det ”värsta” pölisen har sett. Men nu har de lyckats, reggea festivalen i Uppsala är historia. Det är skillnad på publik och publik…
  den 16 augusti 10:43

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Uppsala Reggaefestival kritiseras hårt (Samlat inlägg om URF 2005-2008)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.