Fatou´s fanclub startat!

Ja, jag är så glaaaad att jag har trogna bloggläsare som tålmodigt (nåja) sitter och väntar på att jag ska blogga om all skit som pågår i mitt hem!

Har varit allt för arg i drygt ett dygn för att blogga, helt enkelt… I går bröt verkligen helvetet lös här hemma! Isa o Mabou åkte till Stockholm redan i Torsdags, vilket de bör vara glada för. Det gjorde att de slapp se sin mamma skrika och gråta. Storstädning brukar inte direkt framkalla de bästa sidorna hos mina barn. Men så här dagen innan månadspeng brukar det gå LITE bättre!  Girl Vs Boy Ja, ja , jag vet att jag lovat hålla mig cool till skolstarten, men är inte löften till för att brytas, eller hur det var?

Fick i allafall ett utbrott utan dess like igår för att de två äldsta damerna är så nonchalanta och oförsiktiga och respektlösa med andras och sina egna saker. Gällande städningen så skötte sig Binta faktiskt exemplariskt. Hon fick VG på städningen, fast när hon bad om MVG, sa jag att då putsar man speglar och sånt med… Men hon verkade rätt nöjd med VG.  Vacuuming  Washing Dishes Fast mitt utbrott rörde inte städningen så mycket. Men Binta hade slarvat bort min MP3 och den är ett MÅSTE för mig på Torsdagar. Ni skulle se mig när jag sätter min MP3 på högsta volym, sen vrålar för full hals medan jag moppar, dammar  och dammsuger .Mopping 

Barnen ser ut att lida en hel del, det ska erkännas, men de vet att jag städar bäst på detta sätt. Så de går omsorgsfullt runt och stänger dörrarna till det rum jag befinner mig i. De ler lite generat åt sina kompisar när jag städar vardagsrummet och de sitter vid datorn och det inte finns någon dörr att stänga. Och JA, jag vet att ingen sjunger bra med hörlurar på… men det är liksom min livlina när jag städar.

 Hur som helst, Binta hade lånat mina hörlurar när hon åkte till Göteborg tidigare i veckan och nu var hon tillbaka med lurarna, men MP3´n var borta. Jag tyckte det var HENNES sak att hitta dem igen, när hon nu hade haft den sist. Det tyckte INTE hon. Hon satt kvar vid datorn och jag liksom tröttnade på att leta själv och hon svarade hela tiden, när jag bad om hjälp ; ”Jaaa, jag kommer… Vänta!”  Men det ville inte jag! Till slut hittade vi MP3´n, men då var jag redan arg. För plötsligt gick det upp för mig hur slarviga både hon och Jai är med värdefulla saker.

 Jai satt kvar vid datorn som om denna diskussion inte angick henne. jag sa:”Det här gäller dig med, Jai! Så du kan också lyssna!” Jai:”Vad har JAG gjort???” Tack, Jai, för den öppningen! ”Jo, det ska jag tala om! På samma tid som Isa, som är yngre än dig, haft samma cykel, så har du förlorat 3 sprillans nya cyklar! På ett år har du tagit sönder eller slarvat bort 3 mobiler och laddarna till var och en av dem, på 6 månader har du förlorat 2 hem-nycklar… Pajat hörlurarna till din mp3. Vill du jag ska fortsätta?”  Med rösten nära att brista sa jag till Binta: ”Och detta med mp3´n hade INTE hänt om du inte gått in i mitt rum och tagit mina lurar utan lov. Du har pajat dina egna lurar, Isa´s lurar och nu tänker du paja mina med?” B:”Alltså, jag tänker inte lyssna på dig när du skriker!” Sen gick hon och slängde igen dörren i sitt rum. Jag gick och öppnade dörren och bad lilla fröken att sätta sig i köket för att NU skulle vi ha ett snack! Jag tänkte inte bråka med en vägg!!! Ja, diskussionen  fortsatte en stund och jag gjorde klart att de kan inte gå in i mitt sovrum och låna saker utan lov, för att de inte är rädda om mina saker och för att de inte lägger tillbaka dem! Jag lånar INTE saker i deras rum utan lov! Bråket var HETT vill jag lova…Men till slut var vi på tal-nivå med varandra igen!

Men jag städade i drygt 5 timmar igår, tvättade köksmattor, dammade bokhyllan… Så JAG har i allafall gjort mitt. Och idag åkte de 2 stora tjejerna också till Stockholm, så nu går jag bara och njuter över att gå runt i ett nystädat hem, som kommer att vara rent hela helgen! Direkt efter jobbet idag åkte jag ner på stan och köpte lite grejer att ta hand om mig själv med i helgen. Saker som ny rakhyvel, schampo, kräm etc. Med andra ord; LIVSNÖDVÄNDIGHETER!!!) Sen gick jag på restaurang och åt en oxfile´i LUGN OCH RO! Hämtar krafter och jag känner verkligen att det var på tiden. Nu har jag frid och fred och jag tycker jag förtjänar det efter denna sommar!

Men i morse innan de åkte tyckte jag Binta var jätte-rolig. (Fast det tyckte inte Jai.) För en gångs skull vaknade hon tidigt. Då kom hon på att karaoke-maskinen som Isa köpt för sina födelsedagspengar, står i Jai´s rum. Så hon gick upp, grabbade tag i micken och satte igång: ”I will always love yoooooooooou!” Jai blev så arg att jag faktiskt hörde henne mordhota sin syster och jag satt här nere och arbetade och log ett elakt grin. Binta tyckte jag också skulle komma upp och sjunga Jai ur sängen, men jag tänkte att hon fått sin beskärda del av mitt sjungande igår vid storstädningen… Fast om vi skulle göra samma sak med Binta när hon sover, så skulle det nog inte räcka med mordhot, är jag rädd! Fast hon vet nog inte vad hon satt igång nu, för nu vet jag PRECIS hur jag ska få dem ur sängen om de får svårt att vakna när skolan sätter igång igen!

Ang. min utlovade skolstarts-dans: Den kommer att likna lite; ”Gammal-morsa-som-inte-stått-på-dansgolv-på-allt-för-många-år!”  Fattar ni? Men, tro mig, den KOMMER ATT BLI AV!!! I´m having a full weekend to practice! Wish me good luck! om jag inte bloggar Månd-Tisd. så vet ni att jag ligger på Akademiska Sjukhuset i Uppsala med brutna ben! (Please, send me a flower!)

Vill passa på att tacka Björn (han med oh-la-la-ögonen) för att han startat den första fancluben i historien till min ära! Tyvärr blir han, som ordförande, antagligen den enda medlemmen, men jag vill gärna uppmuntra alla som vill att gå med!!! Hahaha. Alla som vill teckna medlemsskap. Kontakta ordföranden ( Sorry Björn, Generalsekreterare, naturligtvis); Björn, på http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/  Ha en UNDERBAR helg, alla , för det ska jag ha!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Fatou´s fanclub startat!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Prick03:
  Hej! Kunde naturligtvis inte undgå att kika in din sajt efter en kik i aftonbladet…du är en störtskön skribent 😉 kram från Pricken
  den 11 september 13:43
  (http://spaces.msn.com/members/ullis16/)

  —Hawa—:
  Helt underbart att få läsa om ert liv…. vaknade på ett riktigt shity mood men vart på bättre humör efter jag läst din blogg… så nu är jag redo att gå ut o flörta med världen igen… ha en underbar dag, kram
  den 11 september 11:29
  (http://spaces.msn.com/members/sarisari/)

  Amko84:
  läste om dig på aftonbladet idag :)…så jag gick in på din sida och läste det du skriver…nu kan jag inte gå ifrån dator :)….du har så mkt att berätta och allt är så intressant…tack för att du delar ditt och dina barns liv med oss :)…
  den 11 september 10:11
  (http://spaces.msn.com/members/xlife3000/)

  BästaJenny:
  Kan bara säga att jag är gald att min Vilda fortfarande är ganska liten.. åsså att jag bara har ett barn! *s* Kramkram
  den 21 augusti 23:57
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  HuldaNorrköping:
  Finns ju inga gästbäcker i spacen – så man får skriva så här! Hamnade av en slump på din sida och vill bara tacka för ’rolig’ läsning .. skönt att fler har städbekymmer med ungarna och ett hett temperament 😉 Önskar dig en trevlig helg!
  den 20 augusti 20:44
  (http://spaces.msn.com/members/HuldaNorrkoping/)

  Poetry Emotions:
  *he he he* Förlåt,jag kunde inte låta bli… Ni är verkligen en GALEN familj.Närå,ganska vanlig tror jag. Du vet vad jag tycker:Städa mindre,älska mer. 😀 Jag får tacka för berömmet.F*n,tror nästan att jag är poet nu *Solglasögon på*. Jo du,bruden.Räkna med att jag går med i Tonårsmammis Fan-Club.LÄTT liksom. :-)) Ha en fortsatt LUGN helg. *KramKram o NYP tebax* ;-P
  den 20 augusti 18:45
  (http://spaces.msn.com/members/cooparn/)

  Panda_Lasse:
  Ojoj.. hände mycket där.. hängde inte riktigt med.. HAHAA !!! Hursomhelst!!!.. DU skall också ha en riktigt bra helg!!!!!!!!!!!!!!!! Här kommer ett lass kramar från pandan! Kram kram kram. P.L
  den 20 augusti 15:43
  (http://spaces.msn.com/members/PandaLasse/)

  BeJi_Treplektra:
  Fanklubben är redan väldigt stor om än inofficiell. Jag tror alla som läser här blir medlemmar på en gång, så några ansökningar hos mig behöver nog inte göras. /Bj. PS. Rätt ska va rätt. Titeln var ”Generalsekreterare” – inte ”ordförande” – betyder väl iofs samma sak, men ändå … DS.
  den 20 augusti 07:29
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  Suss:
  Ja jisses… Det går verkligen hett till i er familj!!! 🙂 Kanske ska va glad att min fajt med damråttsmaffian endast utfördes av mej och mina soldater ”trasan”, ”sugar´n” o ”moppen”… 😛 ha det bra och njut av ”ledigheten”!! // Suss
  den 20 augusti 02:16
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.