NYOPERERAD!

Ok, ok! det var INTE min dag idag… Skulle cykla iväg och storhandla idag. Men först skulle jag passera brorsan och hans sambo . Ville passa på att hälsa på när jag är barnfri och slipper stressa hem igen. Men strax innan jag åkte upptäckte jag en STOR svullnad bak på vaden. Brukar inte vara lagd åt det hypokondriska hållet, men jag tyckte det var lite obehagligt och ringde sjukvårdsupplysningen.

De skulle ringa upp mig på mobilen. Hur som helst. Jag cyklade Bike Riding glatt iväg till brorsan o de ringde upp mig. Vid det laget hade brorsan och hans tjej ringt runt till lite olika ”sjukvårdskunniga människor”. Vi kom fram till att det måste vara ett insektsbett eller en blodpropp. Men eftersom vi inte såg något stick, så uteslöt vi bettet.

De ringde i alla fall upp mig och (för att göra en lång historia kort) så ville de jag skulle komma upp på akuten. Med nyväckt oro ringde jag mamma (vem annars ringer man när man är orolig?)  Och hon ville komma upp och följa med till sjukhuset. Nu var jag faktiskt orolig på allvar. Hörde sköterskans röst inom mig: ”Ja, som storrökare och överviktig och med P-stavar, så vill läkaren att du åker till akuten”. (Ja,ja, jag är skyldig på alla punkter! Erkänner!) Tänkte att nu j-vlar får man dödsdomen! D.v.s. måste sluta röka och äta godis (om man alls överlever en blodpropp?)

Överlade i mitt huvud om jag skulle ta farväl av barnen innan eller efter dödsdomen, men tog ett snabbt beslut om att jag nog skulle få lite tid på mig att göra det efter undersökningen. Mamma kom (vem är väl som mamma, ingen i hela världen!) Vi bor ju inte i samma stad, så jag bad i alla fall att jag skulle överleva tills hon kom.

På sjukhuset fick jag sån snabb tillsyn, fick komma in direkt och de gjorde alla slags undersökningar och alla såg på mig med medlidande som jag verkligen tyckte mig förtjäna. Tills läkaren äntligen kom…

Han slängde en blick på benet och konstaterade att gadden satt kvar… GADDEN??? Men vad med min dödsdom? Hade jag pröjsat 260 spänn (som jag skulle köpt ny kökslampa för) för att konstatera att jag hade blivit stungen av en f-ing geting??? (Tur jag inte hunnit ta farväl av barnen…) Och mamma, som borde vara rasande skrattade glatt att ; ”Det ÄR ingen blodpropp, det är ett GETINGSTICK!!!” (Tur det är mamma som tar det så!) Bag Head Blushy Girl 2Men att det är pinsamt är ju bara FÖRNAMNET!! Ja,ja, men gadden satt kvar och läkaren fick faktiskt OPERERA ut den (operera o operera, men han fick sticka mig med nålar för att dra ut den) och det gjorde faktiskt JÄTTE-ONT!! Dessutom sa läkaren att den troligen var infekterad, så jag ska äta antibiotika i 10 DAGAR!!

Så det var ju ganska allvarligt i allafall, som ni förstår. Dessutom så SA läkaren faktiskt att det var bra vi kom in, för det KUNDE ha varit blodpropp. Ja, jag har i alla fall fått plåster av doktorn, så jag HAR bevis på att jag blivit BEHANDLAD i alla fall…  Och shoppingen får jag ta itu med i morgon. Med min Rolls… Öhh. Menar cykel! Dessutom kan jag nu lugnt fortsätta gå upp i vikt, röka och leva allmänt osunt! I ´ve got my life back… Det känns underbart att vara så hälsosam att jag inte är allvarligt sjuk, så jag kan fortsätta leva ohälsosamt! Hängde ni med? Good Night, folks!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”NYOPERERAD!

 1. Inkopierade kommentarer:

  BästaJenny:
  Det kunde ju ha varit värre.. *s* Lev idag, imorgon kan det vara försent =) Dessutom läste jag *jaja, allt är inte sant* att det var farligt att andas när man duschar, det är visst några ångor från kranen lr så… Jag som trodde att man dog om man slutade andas?! Fast.. slutar jag duscha, så lär ju människor omkring mig dö istället… Nää, det är farligt att leva, man kan dö av det… Kramkram!
  den 22 augusti 00:02
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  Suss:
  Phu.. Tur att det bara va en gadd… Och tur att inte läkeren skrattade dej rätt i ansikte för att du åkte in till akuten pga ett getingstick… O tur att du fick antibiotika så du inte får en inflammation.. O tur att… Ja.. Tur att det gick bra, helt enkelt!! 🙂 Ha det gott!!
  den 21 augusti 22:39
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

  solglimt61:
  Happiness keeps you sweet, trials keep you strong, sorrow keeps you human, failures keep you humble, success keeps you glowing, but only god keeps you going! You are so special! Today is ”worlds online buddy day”. Send this to your friends *hugs* Katarina Tur att det gick så bra som det gjorde, kramen K
  den 21 augusti 22:18
  (http://spaces.msn.com/members/solglimt61/)

  badarensfunderingar:
  Tänkte på dé… Måste inte vara en geting som är den skyldige till ditt lidande. Kan vara så enkelt att ungarna har ”gaddat” ihop sig pga ”barnarbetet? Ja, eller nått…
  den 21 augusti 20:44
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  -Udden-:
  Ja, det lät allvarligt, när man kastade sig in i berättelsen.. Var själv redo att sända ett farväl till dej, då jag raskt fick veta att framtiden ligger för dig. HA HA Stackars foten! Stackars getingen! Stackars utebliven kökslampa! stackars doktorn, är det ingen som tänkt på honom?? Jenny
  den 21 augusti 11:56
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  Onlinemostley:
  Staaaaackars Fatouuuuu. 🙁 Men,,,det kunde ha vart värre,,,det kunde ha vart jag… 😉 Skoja ba…hoppas det blir bra nu då…med meddusin. Ta hand om dig nu. Kram Disa
  den 21 augusti 11:42
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)

  badarensfunderingar:
  Åhh vad dé é synd om dej, liider med dej. Hur gick det med getingen?
  den 21 augusti 10:57
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  BeJi_Treplektra:
  Skönt att det inte var något värre. 🙂 – även om det sved i börsen. Det är förresten tur att vi har våra laster – glorian skulle skava så förbaskat annars!
  den 21 augusti 10:48
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  mojan:
  du först *vad skönt att det var ett getingstick* fast att det kan gå så illa …*L*… men det är ju bara att fortsätta med morgonkaffe x antal koppar med tillhörande cigg.smör & grädde i såsen sen en cigg på maten. men du cyklar ju det innebär att du rör på dej. lite hälsa blir det…*asg*…/kram
  den 21 augusti 10:17
  (http://spaces.msn.com/members/fancysweden/)

  Panda_Lasse:
  Hahaaaa !!! Ja, men frågan vad som är mest hälsosamt; att göra det man vill och må bra eller att inte göra det man vill och må dåligt. Nu kan ju det som gör att man mår bra iofs vara riktigt dåligt också.. hmmm :S Jaja.. det ordnar sig! 😀 Ha det riktigt bra!! Pandakramar
  den 21 augusti 08:37
  (http://spaces.msn.com/members/PandaLasse/)

  Tonårsmorsa:
  Ja, mamma! Jag vet… Du fann taggen idag och du var sååå gullig som kom ända från Sthlm för att hålla handen… Och du var SÃ…Ã…Ã…Ã… duktig idag när JAG blev behandlad (läs opererad!) Kram & I Love you!
  den 21 augusti 00:12
  (http://spaces.msn.com/members/fatoutouray/)

  morsan:
  det var jag som såg gadden först
  den 20 augusti 23:36

  (namnlös) Lena
  Bara ett litet tips: Jag har hört att grönsaker inte är speciellt hälsosamma – för mycket besprutning. Dessutom kan man tydligen få salmonella av sallad om man inte sköljer den ordentligt. Fast det kan man inte göra hemma hos oss just nu för vattnet är otjänligt. Om man inte kokar det först förstås….. Jag har massor av tips om du vill leva ohälsosamt, men som en sammanfattning kan jag väl säga: Är inte ALLT farligt??? Jag glömde andas förresten!! Jätte-farligt! speciellt i städer – massa avgaser o andra hemska utsläpp!
  den 20 augusti 23:35
  (http://spaces.msn.com/members/Livslustigt/)

 2. Pingback: Ont i hjärt? | Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] bekräftat av en läkare. Jag retas lite med henne nu, men samtidigt, med tanke på när jag själv trodde jag fått en blodpropp (klickbar länk), så vill jag inte gärna kasta sten i […]