Lunch-Blogg

Kör en liten snabb blogg, så här under lunch! Jo, min yngsta dotter Isa vill så gärna ha en hund. Tyvärr har överhuvudet i familjen (jag) inte hittat mer än ett skäl till att skaffa hund, men en massa till att INTE skaffa. Det skäl jag hittat FÖR är att Isa vill ha en. De skäl jag hittat för att inte skaffa är:

1. Isa har böjveckeksem, vilket kan framkalla pälsdjursallergi! (Bara DET är ju tillräckliga skäl för att INTE skaffa!)

2. Det kostar en massa pengar, både att skaffa och ha hund. (Försörjer ju 4 barn själv nu o det känns liksom som att det räcker!)

3. Det skulle innebära en massa motion för mig (och bara tanken gör mig skräckslagen!)

4. Man binder upp sig så… (det räcker att vara bunden, fjättrad och fastkedjad till fyra små änglar!)   Ja, så det blir ingen hund eller något annat pälsdjur (se punkt 1). Men nu har hon gjort mig lite sugen på husdjur i allafall… Så jag vill ha fiskar! Men det verkar bara som att Spiderman ”nappar” (hehe)  på den ide ´n. De andra verkar inte alls förstå hur rofyllt och trevligt det kan vara med fiskar… Denna diskussion om djur leder mig in på vår gångna semester, som jag inte nämnt så mycket om… Tror inte jag (asfalt-älskare) sett så många djur under en och samma vecka. Inställd på semester tog jag INTE med nån väckarklocka. Men… det fanns en på gården vid stugan vi hyrde…  Man behövde inte ens ställa den… Den fick liksom upp oss ändå tidigt på morgnarna… Ja, inte tonåringarna då, förstås… De hade inte vaknat av en bomb! Ja, vad gör man då i en stuga i buschen med tjocka släkten en vecka…? Hmmm. Ja, mamma hade ju sin lilla älskling med… Hunden Micha, så i brist på annat kunde man ju vara ute med den

Och det var vi… typ hela tiden. Som sagt, det är mamma ´s älskling. (Så det är bäst att man aktar sig för att prata illa om den byrackarn!) För nästan allt i hennes liv kretsar kring kraken. Sen jagade hon upp oss alla i skogen, för Micha skulle träna på att SÖKA. Vi skulle alltså skutta omkring i skogen och gömma oss bakom träd och stenar för att Micha skulle söka upp oss.

Att det bara är mamma som trivs i skogen, hörde förstås inte hit. Hittade skabb-pälsen oss? Jorå! Hon var såååå duktig (eller var det godiset vi skulle berömma henne med, när hon hittade oss, som hon egentligen nosade upp?) Jag o Spiderman låg i allafall   bakom en sten i blåbärsriset och gömde oss, så vi passade på att käka blåbär medan vi låg där och tryckte!   men lite annat gjorde vi också. De flesta var iväg och fiskade och Isa drog upp en rejäl sak som vi smaskade i oss. Att jag sedan fick veta (av pappa) att Brax äter man inte, spelar ingen roll, för den gick ner o den var god! Och inte drog vi på oss några sjukdomar av den, vad jag vet! (Inte ens blodpropp)

Det blev lite annan fisk också…Men nu ska vi inte bara lovorda byrackar ´n! Hon välte nämligen omkull min lilla bebis Spiderman, så han slog upp ett stort jack i pannan och fick gå plåstrad. Mamma hävdar naturligtvis att det var en olyckshändelse, men vad skulle hon annars säga?

Här ser ni både offret och den skyldige:

Stackars min lilla Spiderman, det gick så fort så han hann inte ens skjuta ut ett nät att ta emot sig i… Lägger in ett foto på den enda romantik som spirade under veckan! Brorsan och den nästan nyförlösta Karin. Hon som genomgick maratonförlossningen som gjorde henne värd alla diamanter i världen…

Mer romantiskt än så blev det tyvärr inte. Men Ibbe och Spiderman hitade en sten att mysa lite på i allafall…

Ja, visst hade vi det skönt! Alla tillsammans! Jai hade lite svårt att sitta på stolen bara…

Det ska väl en fjortis till att ramla av en stillastående stol! Grilla gjorde vi förstås också några gånger…

Sen var Kribban på hugget och den stora fiske-experten…

Till sist och minst av alla var ju lilla Kamelen, alltså Kornelia, min älskade lilla brors-dotter. Sötast av alla, förstås.  Tryggt i farmors famn.

Nu undrar ni kanske; njöt vi alla så till fullo på semestern? Svar: OH, JA! Eller som min äldsta uttryckte det när vi kom hem:”Aldrig mer en vecka med släkten!”   Fast det får stå för henne! Hur som helst: Hela denna blogg, med massa smör till byrackarn o allt, är bara för att ställa mig in hos och smöra för min mamma, som var så gullig o körde ända till Uppsala för att hålla mig i handen när jag fick blodpropp. (Okej, då! getingstick, om ni ska vara så nogräknade!) Vad gör man inte för sin mamma! Dessutom ett jätte-grattis till hennes man: Simon som fyller år idag!!! (Vågar inte lägga in en bild på honom, för jag tror inte han vill vara med på bild här, ni andra har inget val! (Hahah)  Birthday Song  Airplane Wishes 1  Birthday Surprise Party  

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Lunch-Blogg

 1. Inkopierade kommentarer:

  RättOrdPåRättPlats:
  Om och om igen kommer jag på mig själv. Jag tänker ”Vad skulle Fatou göra?” Har århundradets förkylning. Drogar på Treo och Echinagard OCH Esberitox. Ser röran i lägenheten och tänker ”Kroppen säger nej!” Men så är det som en liten röst i huvet som mumlar; ”Vad skulle Fatou göra?” Och då MÃ…STE jag ju erkänna att du skulle väl laga mat, städa och rycka upp dig. Så då göör jag det (motvilligt, men ändock) – för om du, med fyra ungar ensam, klarar av det – då måste jag också fixa det. Så tack för det, Fatou. Och tack för en fantastisk blogg!
  den 24 augusti 20:32
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  3413Mamma:
  Jodå nu gick det när jag klickade på blogg.Och vilken kär familj du har Kramisar Nilla
  den 24 augusti 19:45
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)

  badarensfunderingar:
  Håller du på att jobba igen gårdagens långlunch?
  den 24 augusti 19:10
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  Onlinemostley:
  Jaaaa,,,det var ju kort o koncist liten snabb blogg… :/ 😀 Eller haru skitlång lunch???? 😉 Kram Disa
  den 24 augusti 07:48
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)

  BästaJenny:
  *L* Ni verkar ha haft det härligt! Verkligen nåt att se tillbaka på när höstvindarna viner utanför =) Kram!
  den 24 augusti 00:50
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  morsan:
  till och med superman vet att Mischa är en schäfer och ingen byraka. snacka om dålig bildning. Med sådana kunskapsluckor är det inte underligt att du tar fel mellan blodpropp och getingstick. kram mamma
  den 23 augusti 23:37

  Suss:
  Verkar ha vart en händelserik semester!! Kul! Det där med att ramla av en stilla stående stol… Det har jag oxå gjort… *rodnar* Fast det va lääängesen!!! Ett helt år eller nåt!! 😛 Och dessutom så hade min kropp fyllts av något som kallas alkohol.. (nädå.. jag va INTE full!!!) Fattar fortfarande inte varför alla skratta åt mej… Fick ju ont i tummen ju… 🙁 Och hälsa dina kära döttrar att ett akvarie fullt med fiska e jättekul!!! Faktiskt mycket roligare än vad man kan tro!! Det händer massa saker!! I alla fall i mitt… De jagar varann, får phsykoryck…. Ja, det e gôrkul! 🙂 Visst, det e lite jobb med det, men underhåller man det så e det inga problem!! Ha det gott, vännen! // Suss
  den 23 augusti 20:16
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

  Lena:
  Vår Isabelle är också en djur-älskare!! Eftersom vi har en allergisk pappa har det aldrig varit några större diskussioner. Jag har sagt att de får välja mellan djur o pappa. Än så länge har de valt pappa 😉 ”Men när jag blir stor!!! DÃ… ska jag ha hundar och andra djur och jobba med djur och….” I våras kraschlandade alla planer när det konstaterades kvalster-allergi, och läkaren klart o tydligt sa till Isabelle att hon bör undvika pälsdjur för att inte utveckla fler allergier. Stackarn var förtvivlad!! Men nån gång ibland får hon hjälpa farmor att gå ut med kusinernas hund, och det är hon trots allt ganska nöjd med. Själv känner jag ingen längtan efter fyrbenta vänner. Jag menar: barn kan man ju ändå ta med sig överallt, i affärer t.ex. Dessutom växer de upp och kan själva klara av toa-besöken och ute-vistelserna utan att man behöver ha dem i koppel hela tiden, och plocka upp diverse ”avfall” efter dem. Usch, nu får jag väl alla djur-älskare på mig. Det är inte det att jag inte gillar djur. Jag vill bara inte ha några själv.
  den 23 augusti 18:17
  (http://spaces.msn.com/members/Livslustigt/)

  ulrika45:
  Haha, ingen dålig semester… 😀 När det gäller husdjur kan jag ju hålla med om att ni antagligen slipper pälsdjursallergi när det gäller fiskar. Och jag är rätt säker på att du slipper gå ut och gå med dem i någon större utsträckning. Men det kan kosta rätt bra med pengar… Vi har normalt sett ett 540 liters akvarium + ett 25 liters som yngelakvarium. Just nu har vi även ett 120 liters som ett sorts hotell för fiskarna. De har fått åka på semester till andra sidan rummet. Detta för att det stora skall tömmas och rengöras efter konstens alla regler. När man har tömt ut allt vatten (vilket tar timmar) KAN man lyfta akvariumet men det kräver en 2-3 par starka armar. Gubben har spolat sten i flera timmar nu… Men om du håller dig till ett LITET ska kan du säkert hålla både kostnader och jobb på ett minimum. 😉 Lycka till, *glupp glupp* Ulrika
  den 23 augusti 15:34
  (http://spaces.msn.com/members/ulrika45/)

  SoulwaySun1:
  Ahhh vilken härlig blogg (läs underbara bilder mest;-)Hälsar skogstrollet Soulway!!!!!Massor av trädkramar vidarebefordras!
  den 23 augusti 15:28
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)

  marie:
  Jösses det var ingen dålig snabb blogg…men du har ordets makt. Det är roligt att läsa dina inlägg. Kram Marie
  den 23 augusti 13:53
  (http://spaces.msn.com/members/smulan1960/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.