Tvättstuga-No more!

Har ett viktigt meddelande att avge! Aldrig mer ska jag vara utan tvättmaskin hemma! Har aldrig haft tvättmaskin i mitt hem, tills för drygt 3 1/2 år sedan då jag väntade Spiderman. Men då bestämde jag mig för att köpa en tvättmaskin och det är ta mig f-n det bästa köp jag gjort i hela mitt liv! Och billig var den!

Den har (faktiskt!) gjort mitt liv mycket lyckligare i 3 1/2 år för 3000 spänn. Och rent blir det! Men i går morse skulle jag tvätta sängkläder i tvättstugan här på gården och det tog till sent igår kväll innan jag ens fick en tvättid!!! Och så måste man sitta och passa klockan så att inte får ett argt grannskap på sig.

Jag fick en otäck deja ´vu ´ (eller va ´fan de heter). Om hur jag sprungit fram o tillbaka två dar i veckan till tvättstugan, mellan kl. 19.00-03.00 på natten i typ 100 ååår… om hur jag ofta tog med mobilen för att jag var rädd att bli överfallen av nån galning som stod i tvättstugan eller väntade bakom buskarna.

Hur jag helt j-vla maniskt tvättade, tumlade, hängde, vek och manglade allt som gick att mangla. Min familj sover nu för tiden med sängkläder som inte är manglade . INGEN av dom har ens nämnt att de känner avsaknad från manglade lakan sedan de  tills för 3 1/2 år sedan slutade manglas!! Vilket betyder att jag ägnat mitt liv åt x hundratals timmar åt en syssla mina barn inte ens lagt märke till… Bara det får mig att gråta blod!

Tvättstugan ger mig sån ångest att jag VET att om denna magiska maskin skulle gå sönder (peppar, peppar…) så skulle jag omedelbart inskaffa en ny! Om inga pengar fanns, så skulle jag nästan göra vad som helst för att inskaffa pengar till en ny tvättmaskin! Tvättar 2-5 maskiner om dagen och har gjort det konstant i 3 1/2 år nu, så jag borde väl börja bli något nervös, men den går som en klocka.  Kan inte längre tänka mig ett liv utan en tvättmaskin! Jag är så fanatisk i rena kläder att jag, tro det eller ej, byter maskin på natten när jag går upp och kissar… Tycker att jag rationaliserar så bra då!

Tänker på alla år jag stod o städade tvättstugan åt mina grannar. (Lyckades aldrig finna den i så gott skick som jag lämnade den!) Om min maskin, mot mina förhoppningar pajar, och min plånbok är tom, då tror jag att jag använder hyrespengarna till att köpa en ny… Ja, hellre bostadslös, än tvättmaskinlös. Får väl hitta nånstans att plugga i den då… Nä, kanske inte riktigt så illa är det väl med mitt tvättmaskins-behov, men näst intill!  Finns det nå ´t ljuvligare än en doft av rentvätt och allt ligger på sin plats i garderoben? Nä, nu ska jag skala potatis och fixa stek, för jag har bjudit, pappa, brorsan o hans fru på middag, för att fira att de två sistnämnda flyttat tillbaka till Uppsala i helgen! Kram på er alla och lycka till med tvätten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Tvättstuga-No more!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Smultrondroppen:
  Garv. Ja a du gumman jag vet allt vad du pratar om trotts mina ynka 25 år. Ha det underbart å slit inte ut dig. Ta det lugnt. Stora kramizzar Fia.
  den 29 augusti 22:44
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)

  BeJi_Treplektra:
  Tjohej! Antingen lydde du mitt råd, eller så har du gjort något annat med hemsidan. Den laddade ovanligt snabbt. Tvättstugan … Detta fruktade ord. Under många år bodde jag i en ganska ruffig förort till Luleå, och där var det som om alla använde sig av tvättstugan för att bli av med sina aggressioner. Alla tog med sig sitt allra sämsta humör när de gick dit. Ã…tskilliga gräl om tvättider, torktumlarludd och städning ekade högt mellan väggarna under många år … vem har sagt att norrlänningar är tysta och försynta … när de kommer in i tvättstugan får de känslan av att vara ute på fronten i främsta stridslinjen. Visst påverkades man av stämningen varje gång, och man gjorde sig alltid beredd på trubbel när man gick dit. Turligt nog slapp jag alltid hamna i skottlinjen … kanske för att jag var stor och lång och såg sur ut. Men annars … vojne vojne … annars var det en hel del väsen i tvättstugan. Där jag bor nu är tvättstugeförfarandet betydligt lugnande. Allt vore perfekt om det inte vore för det faktum att tvättmaskinerna nästan alltid är trasiga och att ingen ids anmäla det till bostadsbolaget så att de kan skicka reparatörer. Tvättmaskin hemma har jag aldrig provat på. G’afton och kram. Bj
  den 29 augusti 22:37
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  Sten:
  Du skryter hur bra det är med tvättmaskin, visst är det bra, toppen, kanon. Det sägs ju att är man två skall man dela på sysslorna, och det gör vi här hemma. Frugan laddar maskinen med tvätt, tvättmedel och sköljmedel stänger luckan och jag trycker på knappen. När tvätten är färdig öppnar jag luckan mycket kärleksfullt för att frugan skall kunna hänga upp det nytvättade. Och visst lucktar det gått. Men kom just att tänka på en sak! Går det att stoppa i datorn för att få den rentvättad från allt skit som verkar sitta i den? Har ju försökt både med Zonsalva, Ipren, Klorin plåster till och med elastiskbinda. Trotts alla dessa åtgärder vill den inte fungera till hundra %. Peppar peppar detta är nu fjärde bloggen jag är inne i och den har inte hängt sig än kanske jag hinner runt till alla bloggvänner innan ….. Nytvättade kramar / Sten
  den 29 augusti 17:33
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  MimmiWims:
  Hejsan Vännen! Sist vi bodde i lägenhet hadevi ett stort badrum, så vi skaffade både tvättmaskin och tumlare – jätte skönt. Precis innan vi skulle flytta därifrån beställde jag tid i husets tvättstuga som visade sig vara enorm! Tvättade all tvätt + mattor på bara tre timmar! Verkade inte vara någon kö heller… så olika det kan vara… tänk om jag hade vetat att den var så stor och dessutom alldeles nyrenoverad och fräsch! Ja, ja, så kan det va. Tack för helgkramen förresten! 🙂 Här får du en måndagskram tillbaka! KRRRAM! Mims
  den 29 augusti 16:34
  (http://spaces.msn.com/members/mimmimims/)

  Starchild-of-1971:
  Jag har haft tvättmaskin hemma två omgångar och det har varit LJUVLIGT!!!!! Saknar det. Nu har jag iofs turen att tvättstugan i huset är väldigt fräsch och man kan få tvättid i princip när som helst, men ändå… Ha en fortsatt bra dag! Kramar
  den 29 augusti 16:15
  (http://spaces.msn.com/members/starchild1971/)

  BästaJenny:
  Tvättstuga?! Vad är det?! Ahaa, det där rummet i källaren med spindlar *rys* Har oxå en egen tvättmaskin, det är såååå skönt!! Jag tvättar när jag har tid, inte när det är ledigt *perfa* Det enda jag saknar är en tumlare, men det ska nog ordna sig med en sån snart… hoppas jag *s* Tänk så mycket tid vi lägger ner på saker som ingen bryr sig om! Jag vill ha manglade lakan, men… Det tar tid, tid som jag vill lägga på annat! Så här manglas inte heller längre 🙂 Ha det godis! Kram Jenny
  den 29 augusti 10:36
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  TantRut:
  God morgon =) Tvättmaskinen är guld värd =) Ja, så mycket lättare allt blir med en tvättmaskin….hurra för den som uppfann ´tvättmaskinen =) Lämnar en mugg med rykande hett ”kokikaffe”/Te och en varm kram, din vän Tant Rut
  den 29 augusti 07:47
  (http://spaces.msn.com/members/lola1966/)

  Lena:
  Visserligen får vi springa upp o ner i källaren, men vi har i alla fall en alldeles egen tvättmaskin, och kan tvätta precis när vi vill. Diskmaskin är dock inget som lockar – vi har ju tre barn som sköter det alldeles utmärkt!!! En tanke slog mig med tanke på manglandet: Tänk om du om några år upptäcker att det var fullständigt onödigt att städa VARJE torsdag… att det kanske hade räckt med varannan… Hemska tanke! Så många timmars städning som förmodligen ingen skulle sakna!!?? Lena 😉
  den 28 augusti 22:18
  (http://spaces.msn.com/members/Livslustigt/)

  -Udden-:
  Håller fullkomligt med! Vad tror du jag byter maskin för (den nya kommer på tisdag) Jag har beställt en med 6 kg:s trumma (nej, ingen bongotrumma!) och viktigast av allt: Timerfunktion, Nej, nu kommer det viktigaste: Ett NEDRÄKNINGS-Ur, eller vad man ska kalla det! Superbra, man ser hur mga min. det tar tills luckan öppnar…1h 16 min… 1 min… Man slipper stå där och vänta på det där förb… lucklåset!! Finns det något värre, när man bara ska vänta och vänta?? Kram Jenny
  den 28 augusti 21:57
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  SparklingBlue:
  Jag håller med dig du kloka kvinna!! Minsann har jag inte oxå slängt in en tvätt nattetid då jag tasst upp på toaletten..å sååååå redig jag känt mej då..=o) ..sjukligt beteende säkert…men nu vet du ju att det finns fler rubbade tvättofiler här ute..! ;o) Har ännu en favoritmaskin i huset…en som jag i tanken prisar varje dag..en som jag är rent LYCKLIG över att jag har fått in i huset igen efter 1 ½års plågsam bortavaro…min DISKMASKIN!! Ack ljuva fröjd att kasta in allt kladd där o med ett knapptryck sätta igång den lågt brummande maskinen…halleluhja! :o) Det är kärlek det! Nattikram.. ;o) //Mia
  den 28 augusti 21:23
  (http://spaces.msn.com/members/sparklingblue/)

  Suss:
  Tänk om jag ändå fick plats med en tvättmaskin…. Visst, bor i en lägenhet på 102 m2, men trots detta så finns det inte en enda plats till en tvättmaskin… 🙁 Annars har vi allt en i förrådet.. Redo och klar att användas.. Ja.. Man måste ju koppla in den först förståss.. 😉 Men annars funkar det rätt bra att tvätta i vår gemensamma tvättstuga.. Vi är ju bara två familjer som ska slåss om tiderna.. 🙂 men just det här att slippa springa upp och ner till källaren som en j—a jojjo…
  den 28 augusti 19:52
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.