En trevlig Lördag!

Ja, vad trevligt jag haft idag med min gamla väninna sen så många år… Mabou (Spiderman-Polisen) var också glad att kunna leka med hennes lilla söta dotter!

De lekte jätte-bra, tills han började bli trött! Då sa han :”Nu är det faktiskt kväll, jag tycker inte ni ska stanna här HELA TIDEN!!!” Ja, så var vi av med dem… Haha… Nä, min väninna är inte så lätt utsparkad! Vi pratde gamla minnen, kollade gamla videos och barnen höll på att skratta ihjäl sig när de såg sig själva sjungande, i gamla kläder som är heeeelt uuuute nu… Inga plus-poäng för maximal coolhet idag inte…

Sen pratade vi lite allvar med, man kan ju inte bara skratta bort sitt liv… Ja, men det är skönt med vänner som henne. För ibland hörs vi inte av på månader… Sen när vi väl talas vid eller träffas, så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Hon är rolig också. Hon påminde mig om en gång när hon hjälpte mig fläta mitt hår och jag hade dåligt ställt, så erbjöd jag henne en afrikansk dress i stället för pengar. Hon blev jätte-glad för det. (Den var värd mer än hon brukar ta för flätning). Nu påminde hon mig alltså om det och sa; ”Det var så bra, för jag använder de så ofta och om du gett mig pengar hade de varit slut för länge sen… Men de där kläderna använder jag ju fortfarande!”

Hmmm… Ni ser… byteshandel fungerar ju fortfarande!

På allmän förfrågan kommer receptet här på den Afrikanska maten. Den blev SÃ… lyckad idag + att jag fick inviga min nya riskokare… Det ska bli mer Afrikansk matlagning här ett tag framöver!

DOMODA m. kyckling.

Detta behöver du:

1 kyckling

1 stor lök eller 2 små

1 burk krossad tomat

1 halv burk eller en tub tomatpure ´

1 burk jordnötssmör (gärna creamy)

vinäger el. 1 citron

salt

peppar

ev. stark krydda

aromat

Ta en STOR gryta. Gärna höga kanter med… Häll ca 1 liter vatten i. ställ den på spisen medan du skär upp kycklingen i bitar. Lägg i kycklingen. Skala löken och skär den i stora delar (ej hackad) Häll i krossad tomat, tomatpuré och hela burken med jordnötssmör. Låt stå och puttra på 3:an en BRA stund. Alltså, allt vatten ska koka bort och det ska bli en tjock, krämig sås. Typ konsistens vaniljsås. Det TAR ett tag. Hitta på nå ´t kul medans. Men glöm inte sätta på riset i tid. När det börjar tjockna kan du hälla i salt, peppar, ev. stark-peppar och aromat. Om du har i aromat, tänk på att inte ta för mycket salt, annars är det nästan bätte att var och en får ta aromat själv. När det ser ut att vara NÄSTAN färdigt, så smaksätt med citron eller vinäger efter smak! När den är färdig ska liksom ”oljan” från jordnötssmöret ligga ”ovanpå” såsen. Rör inte om för ofta, då tar det längre tid för såsen att tjockna. Vill man piffa till riset, så är ett tips att slänga ner lite frysta grönsaker och/eller räkor på slutet av koktiden! Vågar du äta gambianskt helt och hållet ? Häll upp allt i en gemensam skål/fat. Som alla kan äta tillsammans runt. (Mycket gemytligt). Men då måste alla vara medvetna om att alla äter på SIN kant, man geggar inte runt där andra ska äta. Vill man äta med händerna, så är inte detta bästa rätten för nybörjare, då såsen är ganska varm. Men i så fall äter man med HÖGER hand och den är förstås VÄLTVÄTTAD och ren! det är LÄTT att laga, men tar en stund att vänta på. Men det är gott!!! Smaklig måltid!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”En trevlig Lördag!

 1. Inkopierade kommentarer:

  LILLATANTA:
  Oj det låter som om ni haft en härlig kväll,Ja av barn får en höra sanningen.Om dom inte fattar att man är trött får man väl säga till tycker jag,ja om man är under 5 års strecket annars är det bäst att linda in det lite.Det var en liten kille på akuten 3,5 år samtidigt som oss ,han var så trött.brukar sova vid 20,00 klockan var nästan23.Han var smart han såg doktorn när han gick in på sitt rum,gick efter och sa.-Nej du doktorn nu är jag trött och vill hem.Han fick komma direkt in.Smarta grabbar. kram
  den 4 september 11:24
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)

  thetexasalbino1:
  hej igen naturligtvis fegade jag lite…men när det gäller kvinnolöner o kunskap ang avtalsregler o annat håller jag mig till de jag kan, säkrast så. men visst finns det rena ”kvinnolöner” som du säger. o det är för djävligt oxå, tycker jag med. grejen är väl hur man skall komma dithän att problemet löses? håller med dig i vad du skrev i min gästis, så vi får hitta på ngt annat ämne o träta om haha. ha de bäst, du o familjen!
  den 4 september 11:18
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  morsan:
  hur hade hon det med sin man
  den 4 september 11:12

  SoulwaySun1:
  Oh, vad gott det låter. Jag börjar faktiskt dregla lite. Har i alla fall en stark peppartomatsås som ska flamma i grytan idag. (Lite senare.) Det är gott med lite flammande, heta rätter så här på höstkanten. Citron är suveränt att bryta det kryddiga och söta med. Mmmm.. Låter som en trevlig dag och trevlig väninna!!! Allt gott till toppentjejen önskar Soulway.
  den 4 september 05:07
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Tomten hade klackeskor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] vi behövde en tomte: Då skyndar hon sig att säga att hennes mamma jätte-gärna vill vara tomte. Hennes mamma och jag är gamla vänner sedan många år och bara tanken på henne som tomte fick mig att skratta hysteriskt. Om jag säger […]