Säng-krig

Om någon fått för sig att lugn, ro och tystnad råder nattetid i vårt hem, så har ni HELT fel! På nätterna har vi de största och blodigaste krigen. Allt sedan jag köpte en ny säng… Men i samma veva ordnade jag så att samtliga barn fick, om inte eget rum, så åtminstonde en egen lugn vrå, då rummen inte räcker till alla. OK, Spiderman är tre, kanske inte så konstigt att han sover med mamsen, men hur 12-åringen och 16-åringen hamnar i min säng varje natt, är ett stort mysterium. Endast 14-åringen håller sig i sin egen säng. Men varför det är de livligaste natt-barnen som hamnar hos mig, har jag ingen aning om…

Den äldsta är utan tvekan värst!!! Hon slåss, vrider sig, pratar i sömnen och tar både alla täcken, kuddar och all plats!    PillowMen det allra värsta  är väl när Binta sätter igång och pratar  i sömnen och  Mabou (Spiderman 3 1/2) SVARAR… fast på en helt annan sak, eftersom han också sover. Så här kan det låta, Binta;”Nä, jag tänker inte göra det nu!”  Mabou: ”Jag lill inte” (tolkning; Jag vill inte!) Binta: ”Men jag kommer sen!” Mabou; ” Nä, ge mig den NUUU!” Binta: ”Nä, jag orkar inte nu!” Så där håller det på… Ibland smiter jag ifrån hela bunten o går o lägger mig i nå ´n annans säng, eller på soffan. Men tro inte att jag då får vara ifred… För då kommer de smygande, en efter en…

Ja, ni förstår att det inte finns nå ´n PLATS för en man i mitt liv i allafall…    Hugs And Kisses  

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Säng-krig

 1. Inkopierade kommentarer:

  morsan:
  En natt, när jag levde med Kenta, vaknade jag av att han skakade och slet i mig, han famlade som att han prövade att ta ett strypgrepp. Han sov men hela ansiktet var förvridet av ilska. Var är boken, var har du lagt min bok, skrek han så att saliven rök. Rädd för livet fann jag mig, och svarade så lugnt jag kunde: under sängen. Jaha, svartade han lugnad och sov djupt vidare. Men stackars skärrade jag kunde inte somna om.
  den 9 september 20:46

  6401Gunga:
  Här är det lika .Fast jag har en gubbe som sover som en stock. Och mina barn är snart 5 i november och 7 i oktober.Men vad jag skratta åt din blogg och åt kommentarerna .kramisar tomtemor
  den 5 september 20:03
  (http://spaces.msn.com/members/tomtarnasland/)

  AggethelittleAngel:
  Hejsan! Börja jobba natt. När jag jobbar så ligger tjejerna inne hos pappa. När jag kommer hem så går de upp. Så de dagar jag är ledig är de samma visa de går och sjunger. Var ska vi sova i natt?? Haha. men de går och lägger sej tillsammans i en säng i regel minsta tjejens rum. Ligga själv nej fyyy det kan man inte. Må väl o kram på dej. Agge
  den 5 september 10:00
  (http://spaces.msn.com/members/rangerska/)

  -Udden-:
  Säger bara en sak: Du måste ha köpt för liten säng, om inte alla får plats…. Kram Jenny
  den 5 september 08:02
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  Amaltea-Malmö:
  Jaja detta känner man ju igen…från vissa tider….när alla traskade omkring på natten med sin kudde och bytte sängar med varandra eller soffor gick också bra….lika spännande varje morgon…..vem e var o var e vem ???? Kram Amaltea
  den 5 september 01:40
  (http://spaces.msn.com/members/sinnesro/)

  anne… ensamstående 5 b:
  Jaa du, det känner man till…..fullt i sängen…förutom 3 hemmavarande ungarna som vill sova i min säng och en särbo så kryper min lilla wilma (dvärgpudel) under min rygg och plockar jag bort denna överlevnads hund så kryåer hon snabbt under nacken på mej och drar en djup suck…… så efter en stund när alla snarkar så är det min tur att krypa till soffan… men då är det bara en som följer efter mej…. och det är wilma…… nattisar…..
  den 4 september 23:04

  Lena:
  Jag förstår inte detta – våra barn har aldrig sovit i vår säng. Inte ens när VI velat det när de var riktigt små. De bara låg där och tittade och log så lyckligt , men sova – NEJ! Ändå har vi alltid varit väldigt mycket tillsammans med våra barn, och alltid pussats o kramats jättemycket. (kanske det är därför – de får nog av oss på dan!?) En gång när jag inte var hemma skulle yngsta dottern få sova i min säng eftersom vi målade hennes rum. När jag ringde hem sa hon: ”Stackars dig mamma!! HUR kan du sova – pappa snarkar ju!” Sen flyttade hon in i syrrans minimala rum….. (Nu snarkar han iofs bara när han är förkyld, men det kanske vore ett tips om du vill ha sängen ifred på nätterna – sätt igång och SNARKA!!!)
  den 4 september 22:36
  (http://spaces.msn.com/members/Livslustigt/)

  3413Mamma:
  Nej där är lika livat dag som natt.Ja visst är detmysigt *ler*Verkar i allafall trångt med en till.Vad gjorde vi utan våra underbara barn.Kramisar Nilla
  den 4 september 19:21
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)

  Smultrondroppen:
  Ja vad skulle man gjort utan sina underbara barn?? När man fått vara med om detta i ett flertal år så skulle man nog sakna detta när fågelungarna flyttar ut *skrattar*. Eller vad tror du. Sängen skulle nog kännas tom. JJag både snarkar å pratar i sömnen. Ibland är jag orolig att jag skall avslöja saker trotts att min man vet det mesta. Men jag tänker på en överraskning tex skulle inte vara smart att avslöja den i sömnen. Ha det gött med alla barnen & andas in & ut 10 g så blir det bra. Kramizz Fia.
  den 4 september 19:05
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)

  Maaalin:
  Måste va en väldans skön säng du har!! Kan förstå att du tycker det blir lite trångt… själv brottas jag bara med två galna katter i sängen. ;o) Ha en fin söndag! kram Malin
  den 4 september 12:39
  (http://spaces.msn.com/members/kalin1979/)

  Städmaestro:
  *suck* Den familjekärleken.. Neee,vad ska du med en stinkande man till? :-)) Ha det godis,sötnos. k RA m
  den 4 september 12:21
  (http://spaces.msn.com/members/cooparn/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.