Coolaste tonåringen!

Here we go again! Jorå, Aftonbladet har intervjuat mig idag, de vill visst länka till min blogg, för de har nån ny serie som heter typ ”veckans blogg”, eller nå ´t. Trodde det skulle vara med i nätupplagan på Söndag. Men de visste inte säkert. Nähä! Men det är ju kul. Att så många uppskattar det man skriver!

Fick så underbara och MÃ…NGA kommentarer i förr-förra bloggen att jag nästan känner :”Shit, hur ska jag kunna leva upp till detta?” Men, men, ni får ta mig för den jag är, nå ´t annat kan jag helt enkelt inte prestera. Men vill bara tacka för era underbara kommentarer och Gästboks-inlägg!!! Fortsätt med det! Make my day- every day!

 Fått klagomål på att det var svårläst också med min svart-randiga bakgrund, så nu har jag bytt, till helsvart! Hoppas att alla är nöjda och glada nu!

Här hemma är det ju, som vanligt, allmänt kaos. Har genomskådat att ungarna städade ”bra” igår…INTE, men för en gångs skull har jag följt ”Robban ´s” råd. Jag har ignorerat det. Jag HAR sett att badrummen både uppe och nere INTE städats ordentligt. Men jag har helt enkelt inte lådsas om det. Än…

Idag är de halvt hysteriska, för båda de äldsta är på väg på fest. Det är ju kulturnatten här i Uppsala i helgen. Min äldsta dotter har tagit på sig ett par byxor som det är hål på längs hela benen. Jag minns när det var mode när JAG var tonåring! Alla vuxna var helt förskräckta och det gjorde det ju ÄNNU roligare. Men varför VILL man se ut som en fattig luffare? Och hur kan man ta 500-600 spänn för ett par TRASIGA byxor?

När jag var 16 år var jag så HIMLA COOL!!! Asså jag måste ha varit den coolaste 16-åringen som gått i ett par skor. Men mina ungar tittar på   mina gamla foton och gråååter av skratt när de ser mig. Särskilt ett foto! Där har jag ett par coola Lewis-jeans 501:or  med hängslor, en stor college-tröja, där liksom hals-ringningen är så stor, så den ramlat ner över ena axeln och upp på det har jag en stor burrig hårtofs mitt uppe på huvudet!!! Asså, minns ni hur populärt det VAR??? Fattar ni hur COOL jag ser ut på den bilden och så dissar mina barn mig!

När de pratar med sina kompisar om mode, så springer de och hämtar den bilden som avskräckande exempel! Helt ofattbart!!! Hur ska jag få mina barn att fatta hur COOL jag faktiskt var? Sen de såg den bilden kallar de mig för ”Steve Urkel”. För de hävdar att jag dragit upp byxorna lika högt i skrevet. Jag säger:”DU ska inte snacka mode, Binta! Du som ville gå ut och leka med rosa tröja, orange kjol och röda skor, när du var fem!” Hon svarar: ”När jag var FEM, ja!”   Ja, men om vi ska räkna ALLA mode-år, så ska vi räkna ALLA!!!

När jag tänker tillbaka på mina tonår, så fattar jag inte att jag nu hamnade HÄR!!! Jag var ju VÄRSTA rebellen!!! Det var ju liksom jag som skulle förändra världen!

 Nu blir jag liksom som en kärring när jag läser om rebeller som försöker göra något åt saker och ting… Jag tänker att :”Äh, lägg energin på nå ´t annat, nåt mer kreativt!” Det mest kreativa jag kunde tänka mig som tonåring var just att göra uppror på tonåringars vis, med tonåringars sätt att vara klartänkta men också naiva. Jag startade bl.a. skoltidningen på min gamla skola och där skrev jag så jag missade alla lektioner i skolan o.s.v. Jo, jag VAR i skolan, men jag hade helt enkelt inte tid att vara på lektionerna, för jag skulle ju skriva sanningen och förändra världen!!! Jo, ni ser vilket enormt inflytande jag har nu! Ibland får jag välja vilka skor Mabou ska ha till dagis. Middagen får jag ganska ofta välja… Vilken dag vi ska ha storstädning på. SHIIIT vad jag förändrat VÄRLDEN!!!

Apropå tonårstid över generationerna, så kom mamma på en grej. Jo, jag har en mamma jag också, även om Mabou skrattar ihjäl sig när jag säger att mormor är MIN mamma…!!! När A-teens slog igenom med sina gamla ABBA-låtar, så gick jag ju runt och gnolade på här för full hals. Jai tittade på mig o sa; ”VA??? Har DU lärt dig DEN HÄR nya låten utantill???” Hmmm… Jag som var Agneta i hela låg- och mellanstadiet tillsammans med Helen Sjöholm (Ja, DEN Helen, fröken Kristina från Duvemåla, vi var nämligen bästisar i vår barndom, men det impar inte ett dugg på mina barn heller, eftersom de inte vet vem det är!). Helen var Frida och vi ROCKADE FETT framför spegeln med våra hopprep!!! Sen tror ungarna att det är A-Teens som gjort ABBA-låtarna!

Samma sak när Lilleman kom ut med sin ”Trasiga skor!” Nog för att Lilleman var lite av en idol för mig också,  när min äldsta lyssnade på honom, men nähä!!! Trasiga skor kunde jag lååångt innan Lilleman var född och det var Cornelis Wreswijk ´s förtjänst!!! Shiiit, vad jag kan blogga… Ett under att NÃ…N orkar ta sig igenom mina texter! Men nu ska jag gå och ha mys-pys med hon som inte övergivit sin gamla tonårsmorsa för kompisar och fester. Nämligen Isatou. Så gott folk: See ya ´!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Coolaste tonåringen!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Jenny:
  Steve Urkel HA HA HA :)) Men jag vet, visst var vi tuffa 😉
  den 11 september 17:59
  (http://spaces.msn.com/members/jennysbloggiblogg/)

  Kvinna383:
  Hejsan! Har precis kollat in din blogg, kallar jag för engagemang! Jag har nästan aldrig tid att sitta så länge o skriva,fast det är det jag egentligen vill. Du verkar vara en tjej med tåga! Alltid kul att läsa om hur andra klarar sin vardag…. Sköt om dig Kram Anette
  den 10 september 13:30
  (http://spaces.msn.com/members/anettelowen/)

  DolphinAIK:
  Haha….hej på dej Agnetha Fältskog :o) Kul när ungarna ber en att lyssna på en låt och så sjunger man med för full hals. Är samma här att dom undrar hur man kan den å den låten. Men nu finns det en hel del ”gamla” låtar i nyinspelningar av andra grupper som barnen tror är helt nya…hehe. Visst är det kul att dom blir lite impade när man redan kan dom :o) Och det där med kläderna….det kommer igen lite titt som tätt. Snart går dom i likadana kläder som vi hade en gång. Och då är det vår tur att skratta så tårarna sprutar. Kram på dej
  den 10 september 13:30
  (http://spaces.msn.com/members/gnag1/)

  badarensfunderingar:
  Tala nu för hela världen inte om att dé var jag som hjälpte dej igång med bla gästboken bara, vill absolut inte glänsa med att det faktiskt var jag som så vänligt gav dej en så fin start i blogglivet. Eder ödmjuke, Badaren.
  den 10 september 13:04
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  Aniara:
  Hej där! Sitter här, lugnt och stilla, och funderar på om jag skall våga laga till blandfärsen jag köpte på ICA igår … Klicka in till dig,ramlade nästan av stolen av fartfläkten här inne och nej, tror jag får dra mig tillbaks till sängläge och ta det ännu lugnare en stund. He! =)
  den 10 september 12:27
  (http://spaces.msn.com/members/AniarasPlace/)

  MimmiWims:
  Hej Vännen! Här sitter jag och känner mig morgontrött som en liten snigel, men jag börjar vakna till nu efter att ha läst din blogg – den bara sprudlar av energi! (kanske man inte behöver ta några vitaminer, utan bara läsa din blogg?!) 🙂 Ja, jag håller med dig om att den andra sången också är bra ”I can’t smile without you”… man blir så härligt glad, fast när jag går och trallar här hemma så ser min omgivning konstigt nog inte lika glad ut… undrar varför…? *skratt* Vad kul att du får sån ”cred” för din blogg – ja, fler borde få komma hit och bli lite piggare och gladare! Ha en superduper helg! Kramis Mims
  den 10 september 10:20
  (http://spaces.msn.com/members/mimmimims/)

  BeJi_Treplektra:
  Tack för din fina hälsning! JAG är imponerad över att du var bästis med Helen Sjöholm. Det är en mycket fin sångerska med en vacker, skolad men ändå (vilket är f-rbannat ovanligt) naturlig sångröst. Jag gillar särskilt hennes samarbete med svensk popmusiks ENDA geni de tjugofem åren – Benny Andersson och hans brokiga orkester. Snacka om spelglädje! Ha en trevlig lördag. Kram /Bj.
  den 10 september 10:11
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  3332Ranja:
  Hallo -hallo glöm inte oss nu när du blir kändis hehehehehehehehhee,skojar Grattis vad kul. Jag sjunger också när jag städar .sen ibland kan jag få en sån ide att jag kan bara sjunga utan vidare bara jag hör nån låt som är fin. Ha det bra Kram Ranja
  den 10 september 09:50
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)

  AggethelittleAngel:
  Cool du rockar fett asså. Kramiz//Agge
  den 10 september 03:23
  (http://spaces.msn.com/members/rangerska/)

  6861Hjärta:
  Hej Fatou.. Ja du stackars kille uch jag lider så med han. Jag trodde absolut att han visste om detta som hänt min Jonny. Men han var nöjdare när han gick ifrån mig än när han kom. Har den senaste tiden sett alla dessa killar gråta hos mig och det känns skönt att dem kan göra detta och visa sina känslor för det är så viktigt. Fick ett sms från en kille som har det jobbigt med sin egna mamma och han skrev tänk om alla ungdomar hade en mamma som dig Susann …Och jag började gråta för jag tyckte det var så gulligt.En tjugo tre årig kille som önskar nåt sånt då har han inte haft det bra i sina dat..Det gör så ont. Det gör inget det där med Aftonbladet .. Men jag hoppas du mår bra och att du och dina kära får en underbar helg .. Många Kramar Susann
  den 10 september 02:03
  (http://spaces.msn.com/members/susann10/)

  Cissi:
  Heeeej! Ã… grattis till nomineringen 😉 den e du VÄL förtjänt! Take Care och ha en superhärlig helg! Kram!
  den 10 september 00:40
  (http://spaces.msn.com/members/sprallig76/)

  badarensfunderingar:
  Klok bara förnamnet… Mm, du har gott omdöme du!
  den 9 september 23:36
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  Onlinemostley:
  Du ser där,,,det blir en kändis av dig oxå 😉 P.s Skickar en panna paltar till dig.D.s Ha en underbar helg du med. Kram // Disa
  den 9 september 23:12
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)

  Pärliz73:
  Godnatt kramen lämnar jag till dig här /Tanja
  den 9 september 21:54
  (http://spaces.msn.com/members/busiga73answeden/)

  morsan:
  jag minns när du hatade att jag spelade reggea. Du och Elisabeth kallade det gammeldansmusik.
  den 9 september 21:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.