I Have a Dream…

Samtal part 2!

Ja, kulturnatten har ju gjort mina två äldsta mer vilda än tama, räknade precis till 12 tjejer här i huset. Men det är lugnt, jag och Spiderman (Mabou 3 1/2)reder oss.

Det är bara lite VÄL hög musik, lite VÄL mycket sprayer som doftar, lite VÄL mycket skor, lite VÄL mycket spring upp och ner i trappen, lite VÄL mycket telefonsamtal på inkommande, lite VÄL mycket spring i dörren, lite VÄL mycket fnitter, lite VÄL mycket slagsmål mellan tjejerna om vem som får låna vilka kläder av den andre. Men, som sagt, vi är vana, jag och Mabou.

Han är för övrigt ganska nöjd med alla tjejer. Alla killars dröm, eller? Hela huset fullt av tjejer som pysslar och grejar med honom…

Binta (16) kommer ner :

”Mamma, kan jag se ut så här?”

Jag:”Javisst, darling, men dra upp linnet en bit!”

Binta: ”Linnet???”

Jag: ”Ja, till strax under hakan…

” En kvart senare kommer Jai ner :

”Mamma, är det här fint?”

Jag: ”Jätte-fint, men dra bara upp dragkedjan något! Ungefär så långt det går…!”

Ja, vadå? Man får väl inte vara gammelmodig?

Helst skulle jag ha VELAT skrika: ”Nej, nej, nej!!! Tvätta av dig sminket, ta på dig lågklackat, dra ner en lurvig mössa över huvudet!!! Ta på dig en stor jätte-polo-tröja!!! Du kan få låna en av mina!”

Men det gör jag inte. Jag bara ler och tycker det vore ju liiite pinsamt om tuttarna ramlar ut, så de kan ju dra upp lite grann vid dem.

Noterar att de INTE följer mitt råd, men tänker lugnt :”OM de ramlar ut ikväll, så lär de börja använda polotröjor!”

Undrar hur många som ska sova här i natt? Jai har fått lov till en kompis (eller var det 2?) Isatou har lov till 2 och Binta har inte kommit in på det ännu…! Jaja, finns det hjärterum, så finns det stjärterum. Problemet är att man inte sover ordentligt förrän alla är hemma och har blåst på mig! Ja, vi har faktiskt den regeln. De MÃ…STE blåsa! Fast inte kompisarna. Det vågar jag inte riktigt kräva… Till nå ´t HELT annat!!!

Kom på att Martin Luther King ´s tal ”I have a dream” är ju otroligt bra. Kunde inte låta bli att göra lite egna verser… Lägger in hans ena, som jag är snabb att skriva under på, sen lägger jag in mina egna, på lite svengelska. Så, asså, här kommer ”I have a dream”, av mig OCH Martin Luther King. Hans del skriven 1963 och min idag 2005.

I have a dream…

that my four children

will one day live in a nation

where they will not be judged

by the color of their skin

but by the content of their caracter

I have a dream…

att jag en dag ska vakna

med huset nystädat

i varenda vrå

och barnen glada önskar mig

en trevlig dag

I have a dream…

att jag en månad slipper betala

alla räkningar

och kan lägga de pengarna

som en buffert

för plötsliga kriser

I have a dream…

att jag får råd att fixa mina gaddar

slipper hitta fler killar

med håriga ben

i mina döttrars sängar

I have a dream…

att min son hittar en riktig queen perfect

när det är dags

för ingen annan kvinna

kommer i mina ögon

att duga

I have a dream…

att alla mina fyra barn

skall förstå sin egen kapacitet

och sina egna möjligheter

för att kunna skapa sig

det liv de själva önskar

I have a dream…

att jag får planera

mina döttrars bröllop

och helst av allt

välja deras partner

I have a dream…

att jag ska slippa

pendla till vart och ett

av mina barn

på torsdagar för att styra

deras veckostädningar

när de väl flyttat hemifrån

I have a dream…

// By Martin Luther King 1963 och Fatou ”Tonårsmorsan” 2005.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”I Have a Dream…

 1. Inkopierade kommentarer:

  janneaxel:
  All you need is love sjöng John Lennon – instämmer. Tänk om alla kunde umgås, oberoende av ras, kultur m.m. Drömmer om ett sånt samhälle. Har själv två barn (hälften hälften 😉 som jag hoppas kommer växa upp i ett samhälle där man ser att det är mer som förenar än som skiljer människor åt. Dessutom, de godaste drinkarna är de som är blandade med många olika ingredienser så – blanda på. A mixed nation is a good nation. God natt och sov så sött. /Janneaxel – 08
  den 11 september 22:39
  (http://spaces.msn.com/members/janneaxel/)

  thetexasalbino1:
  visst hänger du med….du har ju mer speed på din tillvaro än vad jag har på min….. lustigt att du tog tag i pastor king….en av de landets största söner i mina ögon, o de han säger är relevant i dag oxå….även i det upplysta landet vi bor i. vi skall naturligtvis alla bli dömda efter vad vi gör o säger, inte pga etnisk tillhörighet, kön eller samhällsklass. tackar för att du påpekade ngt de flesta tar för så självklart att man inte tänker på det….naturligtvis är det en kamp varje dag, en strid som angår alla… ha de bäst
  den 11 september 14:47
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  DolphinAIK:
  Alltid lika roligt och igenkännande att läsa dina bloggar. ”Mera polotröjor åt tonårstjejer”…hehe Och säga det att en ska sova över innebär det oftast minst två. Hur många blev det till slut? Fullt överallt eller? Men man får bita ihop och vara glad för att dom trivs hemma. Både dina barn och kompisarna deras. Du är en morsa, en tonårsmorsa och jag misstänker att du är en av de bästa. Kram till dej
  den 11 september 14:10
  (http://spaces.msn.com/members/gnag1/)

  Aniara:
  Kul! Med Aftonbladet och så, menar jag. =)
  den 11 september 13:55
  (http://spaces.msn.com/members/AniarasPlace/)

  badarensfunderingar:
  Men vad har du ställt till med, över hundra Fatou besök på min sida… O du, kolla klockan, mycké dag kvar é ré.
  den 11 september 12:42
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  BeJi_Treplektra:
  Sådärja! Nu ÄR du en kändis! Punkt slut! Gratulerar! 🙂 Faktum är att jag blev mycket förbryllad för ett tag sedan när jag tittade till besöksstatistiken i min blogg och såg att jag under hela förmiddagen fått massvis av besök från din blogg. Jag började undra om Fatou flippat ut på något sätt, innan jag såg i kommentarerna i denna bloggpost att du var med i Aftonbläddret. Naturligtvis måste det vara alla besökare som nyfiken klickat bland dina blogglänkar och på så vis irrat sig in i min blogg. Puh! Jag började som sagt bli lite orolig för dig. Ha en finfin söndag! Kram/Bj.
  den 11 september 11:49
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  HuxFlux:
  Haha, oj… Nu vet jag ungefär hur min mamma har/haft det 😛 Tänkte inspirera henne med din blogg och få henne att börja skriva nu. Trevlig söndag!
  den 11 september 11:23
  (http://huxflux.blogg.se)

  Mattlo__:
  Ã…h vilken skoj blogg, måste börja läsa! <3 Trevlig helg själv. Fatou, Isatou, Binta… Det känner jag tre stycken Gambianer som heter ^^!
  den 11 september 10:49
  (http://spaces.msn.com/members/TheMattlo/)

  olkarl:
  Hej Man brukar skriva 00.30 inte 24.30… Hälsningar
  den 11 september 10:17

  Ullis-Fritidsforskare:
  Hallå!!! Vem är på Aftonbladets förrsta sida på nätet idag då???Kul, Spännande, Grattis!!!! Vaddå ska du bli kändis nu? Gå på premiärer o äta gratismat?:-) O frottera dig med andra storheter? Shit va förvånad jag blev när jag skulle kolla Aftonbladet o så dyker du upp där…;-)
  den 11 september 08:55
  (http://spaces.msn.com/members/ulricasweden/)

  Isbjörnen:
  Välkommen till en vacker söndag, ta allt lite kallt en vecka och strunta i städningen, barna och alla som ställer krav. Gör bara saker som Du vill göra och som du inte hinner med annars. Laga fram för allt ingen mat och tvätta inga kläder. Om en vecka så kommer du för all framtid att vara världens bästa mamma. Kalla hälsningar Isbjörnen
  den 11 september 06:52
  (http://bloggarna.se)

  SoulwaySun1:
  Hej Gosetjejen! Livet pågår för fullt. Här. Som vanligt. (Heee..heee.). Du är bäst tjejen. Nobelpris till Tonårsmamma. Hoppas AB fattat hur cool du är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kramar från din vän Soulway
  den 11 september 06:05
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)

  Suss:
  Tänk vad kul det vore om dina döttrar skulle låta DEJ klä upp dom nästa gång de ska ut!!! Hela paketet med kläder, frisyr och smink!! OCH att de dessutom var TVUNGNA att ha det på sej hela kvällen!! 😛 Ha en bra helg!! Kram!
  den 10 september 22:46
  (http://spaces.msn.com/members/susscarlsson/)

  romywebb:
  Ojojoj, toppentjej, vilken underbar dröm-skrivet. Duktigt du är. Bara det med bilden, tänk på copyright. Natttryckiss *Romy*
  den 10 september 22:17
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  Nicke:
  Oj, oj vad det känns igen, men min dotter är bara 12 så resten kommer väl (jag våndas). Jag får väl skriva till dig då och rådgöra 🙂 Så här såg hennes önskelista ut i julas: hål i näsan, hund, ett syskon och nitar till väskan!!! (hon blev glad över nitarna), hur kommer listan se ut iår? Det låter ändå härligt att ha alla barnen hemma med all action, be Aftonbladet skicka en städhjälp så du hinner blogga. Trevlig helg
  den 10 september 21:44
  (http://spaces.msn.com/members/itsmylifesweden/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.