Samtal

Äldsta dottern(16) ringer hem strax efter kl. 24 i natt för att fråga en grej.

Sen säger hon: ”Förrästen, var är Jai (14) ?” Jag: ”Jag trodde hon var på kulturnatten med dig!” Binta:”Nää, eller asså, jag träffade henne för typ 45 min. sen och då skulle hon ta bussen hem! Har hon inte kommit hem ÄN?” Jag: ”Jag ska ringa henne!”  

 Naturligtvis kommer jag inte fram direkt, utan får tag på henne strax före 24.30. och då är jag nära nog hysterisk. Jag:”Jaaaai! Var ÄÄÄR du?” Jai: ”Hos Kamilla!” Jag:”Men det FATTAR du väl att du inte kan åka till Kamilla HALV ETT PÃ… NATTEN???!!!” Jai: ”Men du saaa ju…” Jag:”Nä, jag har iNTE sagt att du kan åka hem till Kamilla kl halv ett på natten!” Jai: ”Men mamma, jag frågade ju om jag fick sova hos henne, när vi åt middag coh du sa att det var ok…”

Shiiiit! Ska man måsta hålla ALLA små detaljer i huvudet, bara för att man är morsa? Har man inte RÄTT att glömma, när man ändå börjar komma upp i åren??? Ok,ok, jag hade väl fel då!!!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Samtal

 1. Inkopierade kommentarer:

  LillaNattugglan:
  Ja du – det är inte lätt att vara förälder alltid. Men jag tror ändå att hur jobbigt det än kan vara periodvis så kommer man längta tillbaka när det är över. Tänk att man aldrig kan vara riktigt nöjd *L* Sköt om dig och de dina 😀
  den 12 september 09:27
  (http://spaces.msn.com/members/anro67/)

  FlapperFlopper:
  Såg din bild på Aftonbladet och surfade in och då slog det mig att jag har bild på dig och några av dina barn från Gregory Isaacs konserten för många år sen på det som har kallats Sten Sture. Kul va? Peace
  den 11 september 16:12

  DolphinAIK:
  Haha….mycket lätt hänt att man bara säga JA utan att veta vad man egentligen har svarat på. Och du som har fyra stycken…ojoj. Men ibland önskar jag att man hade allt inspelat och kunde backa bandet för att lyssna… Kramisar till dej
  den 11 september 14:03
  (http://spaces.msn.com/members/gnag1/)

  Panda_Lasse:
  Hohooo!!! Du har ett MYCKET GOTT minne om man jämför med mitt eget…. Vad var det nu jag sade att jag hette? 🙂 Kram, P-L
  den 10 september 20:09
  (http://spaces.msn.com/members/PandaLasse/)

  Nicke:
  Hej Tack för hälsningen. Wow, vilka sida/liv du har, vilka historier du radar upp. Din blogg blir en given favorit att återvända till, ensam med 4 kan inte vara lätt vi är 2 på 2 och det tycker jag är slitigt emellanåt. Vi hörs
  den 10 september 19:40
  (http://spaces.msn.com/members/itsmylifesweden/)

  -Udden-:
  Du.. förresten, vilken lång längre och längst blogglista… Tyckte inte att det var längesedan som man stod sist i kön…. fick det till 45… kan det stämma?? Oj… Det gäller att ligga i topp, som sagt. Hmmm annars betyder det kanske att vi gilar dej och det du skriver! Kram Jenny (en av alla Jenny)
  den 10 september 18:11
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  -Udden-:
  Jaha, så har altzhemiers slagit till hos Tonårsmorsan… Tillåt mig småle… HA HA Jenny
  den 10 september 18:07
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  romywebb:
  Så det kan gå när inte denna där är på. Ju åldern ta sin rätt ser man. Ett tips är ju att alltid ha diktaphonen på vid samtal. Förtrående är bra kontroll är bättre, hihi. Man kan fråga sig från vilken sida. Ibland kanske ungarna bygger på ens glömska, de är inte dumma inte 😉 Man kan ha fel, men för den delen behöver man ju inte erkänner det eller hur?? Nobody is perfekt but me…Jag tror det tar jag som underrubrik i min blogg. Så bra som jag är. Skulle passa dig oxo bra tycker jag. Kör igång då!!! Fortsatt trubbelig det där hmm weekand *Romy*
  den 10 september 17:41
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  6309Hjärta:
  Jodå! Jag känner igen det där när det gäller mina egna, men mest då de två som är 10 och 14.Ofta får jag höra -Jamen..mamma! du sa juuu!.. -Sa vaddå???… -Jag frågade dig ju förut när du satt vid datorn och då sa du att det var okej! -Jameen..det förstår du väl att du inte kan fråga mig när jag sitter vid den…(fniss)jag klarar inte av att tänka och lyssna på två saker samtidigt..(skrattar) Min 17 åring är det lite skillnad med. Honom har jag koll på..på ett annat sätt. ”Frihet med kontroll” kallar jag det för och det fungerar väldigt bra på det sättet. ”Frihet” ger kontroll på det sättet här hos oss att.. då har jag honom hemma så mycket som möjligt eftersom att han längtar hem till tryggheten och sin egen säng. Han tar hellre hem sina kompisar så att de får sova över här istället. Till och med bästisen som har egen lägenhet tar han med hem, Ungdomar de är roliga dom och det är kul att man själv kommer ihåg allt man gjort som tonåring så att man vet var gränserna går och vad som kan hända… Det var värst vad mycket jag fick ur mig nu då??? Äh! det är väl så helt enkelt att många tankar kretsar omkring just sina tonåringar då de ska ut på äventyr och mycket kan hända…alla erfarenheter som man helst vill att de ska missa…(ler) Tjejerna har jag fortfarande hemma. de har inte tagit språnget än och det är ju tur det…hoppas att det dröjer, det gör ju ingen skada att ha dem hemma så länge som det går…jag vill skydda dem från allt som har med alkohol m.m. att göra…pratar istället med min 14-åring om allt detta, så gott det går… Och med tioåringen med fast anpassat till hennes ålder förstås…många frågor som har många svar…. Nej! det är självklart att vi inte kan hålla allt i huvudet alltid och förjämnan. Vissa dagar är man tröttare…men vi gör ju så gott vi kan och det är gott nog. Och barnen de ser ju att vi försöker vårt bästa, innerst inne förstår de det…kramar från hjärtat till dig som är en bra tonårsmorsa… Jag säger till mig själv ibland (tyst inom mig) att jag visste inte att det skulle vara så (HÄR) jobbigt att vara mamma till en 17 åring…och det är de dagar då det varit tonårskalabalik här hemma..jag förstår bara ibland inte… VAD VAR DET SOM HÄNDE…??? Det är då jag ändå kan tänka att det inte har med mig att göra utan att det är hans hormoner och känslor som flyger i topp…. Ha en trevlig helg min vän.. i höstluften som nu har kommit..hög och klar….Kram från mig…
  den 10 september 16:15
  (http://spaces.msn.com/members/marjaelh/)

  thetexasalbino1:
  det där är väl ngt som händer alla föräldrar väl? vad man skall ta till sig är väl att det för det första gick bra, för det andra att tösen är så ansvarstagande o har ordning på sig (din uppfostran) att inget hände av de du trodde kunde ha hänt….sen är det som du påpekar inte lätt att ha ordning på allt o alla….jag har det definitivt inte i alla fall…. ha de bäst
  den 10 september 15:58
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  badarensfunderingar:
  Inför §1 regeln, så blir dé inget snack om saken!
  den 10 september 15:07
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  AggethelittleAngel:
  Man får ha fel, alla kan fela, så även du och jag. Life suck ´s. Kram//Agge
  den 10 september 14:54
  (http://spaces.msn.com/members/rangerska/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.