Kort lunch-blogg

Ett litet krig utbröt här i morse… Binta (16) och Jai (14) skrek och svor åt varandra. Alla ord, de inte har lov att säga. Allt för att Binta hade bytlånat kläder med Jai ´s kompis, som nu hade lovat Jai att få låna tröjan, medan Binta inte tyckte Jai fick låna tröjan, eftersom kompisen fortfarande hade hennes kläder. (Hänger ni med?)

Asså jag hajjar inte varför tonårs-tjejer måste låna grejer av varandra hela tiden? Binta är fenomenal på att låna och låna ut och det är alltid ett förbannat tjafs om lånade och utlånade grejer. Sen gnäller hon på att den ena eller andra har pajjat det som de lånat, men själv är hon inte heller så bra på att lämna tillbaka grejerna. Sen har vi Jai, som skriker så snabbt när Binta lånat hennes grejer, men själv går hon och lånar ut BINTA ´s grejer till  SINA kompisar utan att fråga Binta om lov.

Sen var Binta sur för att jag la mig i kriget och skulle inte gå till skolan för gymnasiet är ju FRIVILLIGT, hävdar hon. Frivilligt my as…

Den dag hon skaffar sig ett heltidsjobb hon kan försörja sig själv på och kan börja hjälpa till med ekonomin hemma, maybe…

Och har man då väl valt bort det FRIVILLIGA gymnasiet, så   tycker jag att man valt in sig själv i vuxenvärlden. Skulle man då lyckas få ett jobb, utan gymnasie-studier eller arbetslivserfarenhet, vilket utesluter i stort sett alla jobb utom Mc Dolnads. Ja, men då får man nog räkna med att stanna där ett tag också… Och visst, inget ont om att jobba på Mc Dolnads, men HUR KUL ÄR DET ATT STÃ… DÄR NÄR MAN ÄR TYP 30 BAST OCH HAR 2 UNGAR, eller nåt?   I ´ve been there and done that!

Ja, faktiskt var det när jag var 17 bast och gravid med just Binta. Magen var tyvärr för stor så jag nådde inte att steka hambisarna för stekbordet var så långt, så jag fick stå i kassan. Hamburgekedjan hette Dax och alla som varit känsliga för stekdofter när de varit gravida, vet att det inte var en dröm-tillvaro… Mådde illa redan hemma på morgnarna när jag TÄNKTE att jag skulle till jobbet!  Det var rena rama turen att jag inte spydde på nån kund där i kassan. Men en dag stod jag inte ut, så jag svimmade och blev hämtad av ambulans, det var min långa hamburger-karriär, på cirka 3-4 månader.

Så om Binta vill droppa gymnasiet, fiiine with me! Men då ska hon ha ett jobb först. Hoppa av plugget för att dra benen efter sig här hemma? OVER MY DEAD BODY!!! See you later- alligator!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Kort lunch-blogg

 1. Inkopierade kommentarer:

  Sten:
  Kan man få autografen??? Kram / Sten Tycker nog ändå att du kunde gjort lite reklam för mina spelsidor. Men OK det handlade ju om dig och din nej inte din utan VÃ…R (läsarnas) underbara såpa. Kram / Sten
  den 13 september 17:58
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  Sten:
  Ã…ter igen GRATTIS Ja det där med att låna kläder i tonåren måste väl ändå vara ett tjej syndrom, har aldrig hört om att killar lånar kläder av varandra. Har själv åtminstone aldrig haft de tankarna, känner ingen annan heller. Samma sak med de nya jeansen som kommer ut, hörde aldrig vår son säga att han ville ha sådana jeans för alla andra i klassen hade dom. Däremot dotter vid några enstaka tillfällen, alla hade ju dom nya jeansen så hon var ju tvungen att också ha likadana för att inte vara UTE som det hette. Alla? ja! Har verkligen ALLA flickor i klassen sådana jeans. nja, nästan i allafall. Det visade sig vara två, tre styckna. Hon fick inga jeans. Och hon har klarat sig bra i livet ändå. Jobbar som revisor. Nu låter det ju som det gått illa för sonen i familjen men det har det inte alls även om han inte har samma topp jobb, han trivs med det han håller på med och det är väl ändå huvudsaken. Om du har någon mailadress och det har du ju naturligtvis vill jag gärna ha den så att jag kan maila V75 raden till dig. Kram / Sten
  den 13 september 17:23
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  WimsaWimsa:
  Yeah!!! Supermorsan har talat! Yeah mama, yeah mama…. *shejkar lite här brevid* 🙂 Kram / L
  den 13 september 16:55
  (http://spaces.msn.com/members/WimsaWimsa/)

  romywebb:
  Jawohl, står på dig. De ska veta vart vägen at vägen! GRATTISSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Igen!!! Har man tur så har man. En i nöd den andre får bröd…elle rhur heter det. Nåja du kan läsa min kommentor hos Sten. Här kommer en underbar trykiss som han inte fick. Hoppas du mår toppenflippig. *Romy*
  den 13 september 16:45
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  anette6811:
  Hej tittar in till dig en sväng jag har en tonårsdotter jag med så jag vet vad du pratar om, jag var även ung när jag fick min son som i dag är tjugo år, jag var sjutton år när han kom ut, ha en fortsatt bra dag, tittar in flera gånger. Kram Anette
  den 13 september 15:20
  (http://spaces.msn.com/members/anettes681place/)

  Onlinemostley:
  Jo,,de där med byta kläder,,,man köper nytt bara för att se det sen på en kompis,,,!!!Hur kul var det på en skala????För att inte tala om tvätten sen då,,,för det kompisarna hade haft skulle jag oxå tvätta …De e så skönt när dom växer upp o flyttar hemifrån 😉 fast,,,lite tyst blir det allt. : / Kram//Disa JÄÄÄÄÄÄÄÄNNYYYYYYYYY!!!! ———>*går ropandes bort*<----------- den 13 september 14:02 (http://spaces.msn.com/members/0disa/)

  Carin3309:
  Jag får gratulera till veckans blogg, det är du värd!!!!!!! använder också mycket !!!!!!!!! Kram Carin/Cruella
  den 13 september 13:23
  (http://spaces.msn.com/members/sigeskog/)

  thetexasalbino1:
  skoltrött var jag oxå…men det var andra tider då….nu är det väl kört att få jobb utan utbildning..har försökt förklara de för mina ungar, o vad det krävs att existera i den tillvaron dom ser som självklar…
  den 13 september 13:23
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  Mr Goblin:
  Det är inte lätt att vara tonårsmamma 🙂 Men jag tycker du verkar göra ett jättebra jobb ändå!
  den 13 september 12:47
  (http://spaces.msn.com/members/vicotnic/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.