The Winner!

Shiiit! Hela bloggen försvann! Är för sjuk för att blogga nu, men lägger in en reserv och vill dessutom hänvisa till Sten ´s blogg, för han har haft STOR tävling som jag vunnit!!! Grattis till mig! http://spaces.msn.com/members/spelsweden/   Vill också länka vidare till min diskussions-polare Romy, för att jag fortsätter blogga på samma ämne som hon började på! http://spaces.msn.com/members/romywebb/ Kan bara säga att jag egentligen hade jätte-roliga saker att blogga om, för vi (eller Binta, rättare sagt) har manligt besök. Det hette, när hon kom strålande glad från skolan ”En skiiit-snygg kille kommer hit ikväll!!!” Som sagt, jag lägger in en annan sparad blogg, för jag har magsjuka, förkylning och feber, trots att jag sällan är sjuk, men nu har allt slagit till, tycks det! Kram!

Ja, vem f-n är det som bestämmer hur modet ser ut och hur byxor för kvinnor ska se ut? Har de aldrig sett en kvinnokropp, eller? Man klagar på att övervikten breder ut sig i världen / Sverige, men varför gör man då inte kläder för vanliga människor då? Dessa lågt skurna byxor är ju inte konstruerade för kvinnor, varken smala eller tjocka! Oavsett om det är fett, barna-födande-magar eller smala, utmärglade kotor som sticker ut/hänger ut, så ÄR DET JU INTE SNYGGT!!!Fattar inte varför kläder inte görs för mäskliga kroppar. Fast de passar ju inte ens på skylt-dockorna…

Visst, jag som var super-smal tills för några år sedan och hade komplex för det, kan inte se det snygga i benkotor som sticker ut ovanför byx-linningen, men hur kul är det, nu när jag INTE är smal, att skinnet (ok, kanske lite fett också, då) HÄNGER över byx-kanten. Att dra upp byxorna är ju inte heller snyggt, då blir det ”kamel-klo” mellan benen som ungarna säger, dessutom ser man ut som komikern ”Stewe Urkel”. Jorå, det namnet har jag ju fått här hemma.

Men jag säger till mina ungar, om jag INTE drar upp byxorna ala ´ Stewe Urkel, då liksom pressar jag ju upp fettet (eller skinnet, var det väl..?) så det trycks upp till under tuttarna och det är ju inte SÃ…Ã…Ã… kul när folk frågar vilken månad man är i, när det var 3 ½ år sen man fick sista barnet!

Romy bloggade häromdagen att hon letade o provade jeans och inga passade, hon ser inte ens överviktig ut i mina ögon, på de få bilder jag sett.

Asså, under alla mina graviditeter har jag bara köpt ”mamma-kläder” för gravida EN gång! Men sista året har jag nog ta mig sjutton bara köpt brallor för gravida och då är jag som sagt INTE gravid, ens! Säger inte det något om hela kläd-marknaden?   Vet nån var jag kan köpa vanliga kläder i stora storlekar men INTE ända uppe i Big Is Beautiful-storlekar och allt vad de super-stora storlekarna heter, utan att jag behöver lägga mina magar UTANFÖR brallorna??? Tacksam för seriösa svar! Och NEJ, jag har ALDRIG bantat i mitt liv och tänker inte börja NU!!!

Ã…terkommer när jag kan sitta upp! Kram!  

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”The Winner!

 1. Inkopierade kommentarer:

  romywebb:
  Hallå sunshinegirl! Hoppas du ligger i sängen nu, vila uppdig och blir ompysslad av dina bonsaiflickor. Om jag kunde skulle jag komma och laga hönssoppa åt dig. Tack att du fortsatte med mitt ämne som jag fortsätter sen. Roligt att det är fler som tycker som jag. Det handlar ju inte bara om fett och övervikt. Jag är helt enkelt inte kompatibelt med dessa missfoster framkallende plagg. Se till att du snart blir piggis igen. Tänker på dig och håller tummarna. *Romy*
  den 13 september 20:50
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  amen vaff!:
  och sen skrev jag; krya på dig! Kram, K
  den 13 september 20:49
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  RättOrdPåRättPlats:
  För det första, testa Lindex. För det andra.. eh, det har du redan gjort, eller hur?? ; ) Hmm… jag är själv en aning för tjock, lång, vidhöftad (det kom ut ett barn där innan jag vuxit klart, ju) och kräsen för att palla 36, så jag klafsar oftast omkring i 38or som är för långa, för breda, för fluffiga i grenen, för hafsiga över knäna…. nä, fy! Nu ska jag äta äppelpaj.. I ´m workin ´on that 38 🙂
  den 13 september 20:49
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  Stiiina:
  Känner igen problemen, jag är jättelång så allt är för kort för mig, alltid är byxorna förkorta. Jag anser mig inte vara tjock heller, men svårt med byxor som passar. Knepigt det där, precis när ska de göra kläder för människor? Ha det så bra och krya på dig!
  den 14 september 18:48
  (http://spaces.msn.com/members/stiiinas/)

  Jenny:
  Ha ha ha ”kamel-klo” dina ungar är för härliga! :)) Jag kan inte annat än skriva under på det där med jeansletandet och modet som är nu. För att inte tala om alla små korta toppar som är skurna både här och där . Krya på dig, inte kul att vara sjuk 🙁 kram till dig Fatou
  den 14 september 18:01
  (http://spaces.msn.com/members/jennysbloggiblogg/)

  Carwen_651:
  Krya på dig! Klädmodet som är/har varit ett tag nu är inte gjort för oss människor 😉 Bara att konstatera eftersom det är så många med samma problem 🙂 Är det ok om jag länkar till dig? Det går så mycket fortare att komma hit då 😀 Wenche
  den 14 september 14:42
  (http://spaces.msn.com/members/wencarsweden/)

  Agneta:
  Verkar vara en av livets stora gåtor det här med att hitta kläder som passar…oavsett hur man ser ut!!! Är det fler än jag som undrar över vem som är den skyldiga till uppfinningen One Size Fits All???? Och framförallt varför??? Vi ser ju alla olika ut med olika längd & kroppsform, så hur i all världen skulle de kunna få fram en storlek som passar alla? krya på dig!!!
  den 14 september 13:11

  3413Mamma:
  nu har jag läst alla 17 kommentarer före mig.Mendär varväl int en so kunde hitta byxor so satt super eller? Varför finns det då inga affärer för oss med fullständigt utvecklad kropp.Mm bra konstigt för de borde ju inte få några byxor sålda??? kram Nilla Ps lkrya på dig Nilla
  den 14 september 11:53
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)

  Sezierra:
  Hej Jag hittade en artickel på aftonbladet om din blogg, var tvungen att spana in den… det slutade med att jag la in den i min lista… om det är ok. Kram Sezierra
  den 14 september 11:48
  (http://spaces.msn.com/members/Sezierra/)

  WimsaWimsa:
  Ja, det är inte lätt. Har också varit smalare än smal i hela mitt liv. Men så slutade jag röka och fick en mer normal vikt. Men kläder…. nja… det är inte så lätt. Har lagt till dig i min lista över ”bloggisar”. Hoppas att det är o.k?! Kram / L
  den 14 september 10:47
  (http://spaces.msn.com/members/WimsaWimsa/)

  Jessica:
  Godmorgon sjukling Jo, det där med kläder är ett ständigt dilemma, försökte köpa mig ett par jeans förra veckan. Men det slutar bara med att jag står där i hytten kallsvettig, panikslagen och önskar mig någon annanstans. Ska bli designer i nästa liv! Nåväl, det där med magsjuka låter riktigt tungt, är faktiskt min stora skräck, har klarat mig några år nu och hoppas jag gör det några till. Skickar lite varma tankar och hoppas det är snabbt övergående. Det här med blogg förresten är för mig något väldigt nytt, det var min kära mor som för någon månad sen berättade att hon hade en. Sen tipsade hon om din, och jag har blivit väldigt förtjust i den. Blir glad och varm i hjärtat liksom. Har ingen egen än men jobbar på det har bara kommit till adressen…. Men sker det inte idag så kanske imorgon hehe. Nu ska jag stirra lite i taket. Barnen, två söner, 9 o 12 år gamla har precis lättat till skolan. Alltid lika spännande med morgnar, hmmm. Nu slutar jag tjöta. Kram till dig och pigga på dig bäst du kan vackra kvinna/ Jessica
  den 14 september 08:45

  Lottapxc:
  Heej! tyvärr ser modet TYDLIGEN ut så här. Förstår inte heller varför man ska visa halva gumpen och halva stringen, eller vad de är som är snyggt med de. Jag har ofta oxå problem med att hitta byxor som sitter snyggt.
  den 14 september 08:22
  (http://spaces.msn.com/members/lottapxc/)

  thetexasalbino1:
  ja var hittar man kläder? har ingen aning….hoppas du blir frisk i ett nafs….skoj de där med vikt, stora samtalsämnet på vårt skift i natt….
  den 14 september 06:43
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  TantRut:
  God morgon vännen =) HAhaha…ja här är det samma problem med bukfettet som väller över 😉 Eller de vilande magmusklerna som jag också brukar kalla det för =) Trisst med alla” baceluskerna” på en gång…men varför inte göra det ordentligt då man likas ligger…då kanske man slipper de små illballtingarna sen 😉 Lämnar en stor flaska med cocacola, osötat te och en påse skorpor…ja, du kanske beöver något mot febern också.. Kryapå dig vännen…massor av skrämma bort ”bacelusk” kramar till dig =) Din vän Tant Rut
  den 14 september 06:31
  (http://spaces.msn.com/members/lola1966/)

  00KICKI00:
  Oj då! Så du har blitt lita klen….*L* Släpp marktjänsten och fråga snällt dina goa ungar om dom har lust att servera lilla mamma nu när du inte är riktigt kry! ; ) Det blir nog inga problems med det – dom verkar vara jättegoa precis som du! Sköt om dig och krya på dig. Kram Kicki
  den 14 september 01:14
  (http://spaces.msn.com/members/lotus32/)

  SparklingBlue:
  ,,,mitt i natten läser jag att du är sjuuuuuk…illa min vän!! Härmed översändes en stor värmande KRAM o en rejäl balja the med mycket honung i..Vila nu din kropp o själ o låt gullebarnen pyssla om mammsen lite..ok? Krya på dej!Puss på febriga pannan.. ;P //Mia
  den 14 september 00:26
  (http://spaces.msn.com/members/sparklingblue/)

  solglimt61:
  Hejsan! GRATTIS till högvinsten *ler* ett mycket bra förslag och en värdig vinnare är du. Ojoj ja jag skickar lite fler krya på dig kramar och massor med ljus & kärlek, blåser bort alla elaka virus å bassilusker så att du snart kryar på dig. Ta väl hand om dig och se till så dina barn ”passar upp” på dig nu när du är sjuk. Krya på dig kramar i sotra lass Katarina
  den 13 september 23:49
  (http://spaces.msn.com/members/solglimt61/)

  LILLATANTA:
  Jag kommer här för att gratulera dubbelt upp för att du vann stens tävling och blev nominerad i afton bladet hurra hurra hurra! Men så hör jag att du är sjuk också.så en stor krya på dej hälsning får det ju bli med.Om kläderna no coments,för det är inte kul att vara rund till på köpet när inte ens normal viktiga kommer i kladerna.fy sjutton kram
  den 13 september 23:28
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)

  Sten:
  Jag får väl buga för reklamen jag fick, tack så mycket. Tack och lov att det inte sitter i midjan utan högre upp, nej jag menar inte stora bröst utan att det finns något innanför pannbenet, sedan kan man var tjock, mullig, lagom eller kanske rent utav smal men huvudsaken är väl att man trivs med sig själv och mår bra. Gör man inte det ja då kanske man tala om att ha problem, sedan kan ju problmet beså av olika saker som gör att man ser ut som man gör. Håller fullständigt med Knas_Tjabon, var som ni är då är ni bäst. Kram / Sten
  den 13 september 23:04
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  BeJi_Treplektra:
  Oj! Den avslutande kramen lät nästan aggressiv! :-S Jag retar mig också på klädstorlekar för anorektiska pygmeer – särskilt som jag avskyr att springa och leta kläder i klädaffärer. Jag har väl inga problem att hitta byxor som passar i midjan … som ju inte är den minsta … men att hitta byxor som är nog långa i benen är ett litet helsicke. Nästan alltid är de aningen för korta och det ser ju egentligen inte klokt ut … men va f-n. Folk går ju omkring med tröjor som är för korta utan att det väcker alltför mycket förargelse, så varför kan man inte gå omkring och visa fotlederna? God natt önskar Björn (med den perfekta simmarkroppen – spolformad som en säl) 🙂
  den 13 september 22:52
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  romywebb:
  Jag ville poängtera att det för min del ( Romy) inte handlar om stora storleker. Det är passformen i sig. Jag har så smal midja i förrhållande till häcken så att säga. Figuren är som en 8. (inte som den här textstilen) Har alltid hafy probelm med byxorna men kunde sy in de. Men med denna jeansmode och passform ingen chans till något. Tack igen för ordet. *Romy*
  den 13 september 21:55
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  KNAS_TJABON:
  Hahahaha love denna blogg ! Har kanske lite svårt o förstå era problem kvinnor ! för jag är en man på 176 lång o 70 kilo tung! vad jag än äter så e det bara så ! mums.! Men ni är vackra varelser allihopa stora som små!Är passerad just 40! nu ! äntligen nu ser jag kvinnan i kroppen! Ärlig nu! Var som ni är och jag lovar ni e bääst !!/Pale. Kram o krya på dig vännen !
  den 13 september 21:43
  (http://spaces.msn.com/members/PALE1/)

  Ullis-Fritidsforskare:
  Meeen hallå…BiB, Generous & XLNT har inte bara SUPER stora storlekar…De har oxa typ medium o Large, men deras M O L kanske är lite ”normalare” M o L än tex Jc ´s…
  den 13 september 21:27
  (http://spaces.msn.com/members/ulricasweden/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.