Dogge Doggelito utanför dörren!

OK! Det är bara att acceptera! Att ha varit med i Aftonbladet en vecka, gör en INTE mer poppis bland ungarna! Man ska tydligen heta Dogge och vara med i Latin King ´s för att slå här hemma! Detta utspelar sig i mitt hem just nu:

Efter att ha hört talas om Dogge en hel del här hemma sista tiden, så kom precis min dotter Binta inrusandes här, skrikande: ”Mammaaaaa! Dogge står utanför vår döööörr!!! Han skriver autograf här utanför till Isa. Mammaaaaa! Ska jag bjuda in honom??? Ni e typ lika gamla. Du kan börja dejjjjjta honoooom!!” Jag; ”Binta, jag är sjuk och har feber och jag har inga planer på att börja dejta varken Dogge eller någon annan!” Binta: ”Men jag har frågat och han e singel och jag har sagt att du e singel med.” Jag:” Men jag sitter här i trosor o T-shirt o tänker inte resa mig upp!”

Binta:”Men mammaaaaa! Jag kan fixa dig, sminka dig, han e skiiit-snäll! Han bjöd mig på värsta restaurangen!”

Binta är redan inne i min garderob när jag säger: ”JAG ÄR SJUK! Jag behöver lugn och ro!”

Binta: ”Ok, men du kan få hans nummer! Asså, alla kompisar ringde mig o ja ba ´; asså, jag e på stan med Dogge…”

Nu verkar ryktet nått alla, telefonerna börjar ringa, både hemma-telefonen och hennes mobil, jag hör att när hon svarar att den på andra linjen skriker; ”Aaaaaah!!!!!!!!!!!!” Väluppfostrad som Binta är, svarar hon: ”Aaaaah!”

Nästa samtal; ”Aaaah, Ja, det e SAAAANT! Jaaaa! DEN Dogge! Men asså, det ringer på andra linjen, kom till mig NUUUU!”

Nästa samtal:”Jaaaa, den Dogge, han e FETT skööön!!!” Mellan samtalen: ”Men mamma, dejta honom då! Han har en dotter som e lika gammal som Mabou, hon sitter också därute i bilen, skiiit-söööt!”

Jai ´s kompis Nesli får en lysande ide ´: ”Ja, men då kan ju hon och Mabou bli tillsammans, då!”

Nästa samtal: ”Jaaa! Det var HAN! Nä, asså, han har inte massa livvkter, han e inte SÃ… känd! Asså, han e ju KÄND, men det e typ bara Britney Spears, som har det! Inte ens Carola har det o hon e ju fett känd! Nä, men asså, han e ju i min mamma ´s ålder o min mamma e också lite känd nu, eller inte direkt känd, men hon e i allafall med i Aftonbladet på nätet hela veckan o de snackar i skolan om henne och att hon skrivit om mig o killen med ludna ben… I allafall… vänta, det ringer på dörren, ja, det var bara Sara o Hayet, men han e rå-schysst, han gav mig 200 spänn! Nä, men asså, jag VILLE inte ta emot dem, men han sa att jag kunde typ köpa nåt, som en present från honom… Vänta det ringer på andra linjen… Ja, hallå, joooo, det är sant! Jag e största horungen om jag ljuger… Men kan du ringa upp mig, för jag snackar på andra telefonen… Bra! Jo, men asså han har åkt nu. Men han e rå-schysst. Jo, jag har hans nummer, men jag fick inte ge ut det till nån, fast om mamma går med på att dejta honom, då ger jag det till henne…” Jada, jada, jada, jada… Orkar inte återge nåt fler samtal. Det här är för övrigt bloggen jag planerat att lägga in idag:

Snörvlar, nyser, hostar, kräks och feber. Jag tror jag åkt på alla sjukdomar samtidigt. Orkade inte ens arbeta hela dagen. Helt galet, jag brukar sällan bli smittad, men det verkar som om vi alla i familjen åkt på något.

Apropå att jag är sjuk och orkeslös. Jag älskar alla mina fyra barn lika mycket, dock uppskattar man ju olika egenskaper hos dem, vid olika tillfällen. Vid ett sånt här tillfälle så uppskattar jag verkligen min 12-åring. Hon är annars väldigt lugn och gör inte allt för mycket väsen av sig. Men hon har verkligen ett hjärta av renaste guld. Det är hon som frivilligt pysslar om lillebror och tar undan här hemma. De två äldsta kommer hem från skolan, stresser runt och ska ut med kompisarna och när jag säger att en av dem måste ta disken och en hämta lillebror på dagis då vrålar de; ”Nej, jag måste göra det eller det!” Ja, de gör ändå som jag säger, men de muttrar och gör allt i racer-fart, för att så snabbt som möjligt komma hemifrån.

Då är jag så glad att jag har en tillgiven och hjälpsam tjej här hemma. Isatou är verkligen en klippa.

Det är underligt hur tre tjejer i samma familj kan bli så totalt olika. För det är de. Alla tre. Trots att åldersskillnaden inte är stor. Orkar ej skriva mer idag. Måste lägga mig och vila igen! Kram!

Vill slutligen tillägga att alla ni som skrivit i min Gästbok och i kommentarer och har lämnat hemsideadress eller mail, har jag besvarat, men om ni inte fått svar beror det på att mailen kom tillbaka, att det inte gick att komma in på er sida eller inte gick att lämna kommentar, för att jag inte hade konto på den sidan! Så alla som lämnar nåt spår som det går att följa, får svar och ni som inte fått det, kolla era mailadresser igen! Kram!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Dogge Doggelito utanför dörren!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Cissi:
  Ã… vad jag skrattar gott åt dina underbara bloggar =) tack för hälsningen tjejen! Kram på hon!
  den 18 september 15:21
  (http://spaces.msn.com/members/sprallig76/)

  BeJi_Treplektra:
  Dogge Doggelito? Nog kan föräldrar vara bra grymma … ge sitt barn ett namn som bara ger honom en möjlighet att få framgångar: att bli rappare. 😉 De kan vara ganska kluriga di små raringarna. För ett antal år sedan, när förra grannfrun just kastat ut sin make för sista gången mötte jag som av en händelse deras då kanske sexåriga dotter utanför ytterdörren. Hon frågade tämligen ogenerat och direkt om jag var ’singel’ vilket jag var då. Jag tyckte att det var en konstig sak att fråga om när man är en sexårig flicka, men jag svarade naturligtvis jakande. Då sa hon: ”Det är mamma också! Hon sitter därinne … alldeles ensam!” Jag får erkänna att jag hade svårt att hålla masken och svarade vänligt något i stil med: ”Jaså, det var ju tråkigt”, samtidigt som jag gick in i min lägenhet. Där kunde jag lossa på förtöjningarna och tillåta mig skratta lite åt ungdomens företagsamhet. :-D. Jag hade dock hört grannfrun genom väggarna när hon grälade på sin förre make … och kände mig inte alltför trakterad över erbjudandet. Nåja, hon hittade snart en ny man att gräla på. Happy Ending! God natt och kram! /Bj.
  den 15 september 23:53
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)

  Kickan:
  *Fnissar gott* Dejta Dogge?! Tog du inte den chansen?! Vilket liv du lever! Tittar in varje dag och läser om dig och dina barn. Skrattar gott åt ert ” Elände” Krya på dig, och vill du inte ha Dogge, så skicka hit honom!!!!!!
  den 15 september 23:03

  Ämmeli:
  Kan tänka mig att det är livat hemma hos er i bland 😉 Men men,,,, kul att det händer något iaf 😛 Krams / Emmelie.
  den 15 september 22:42
  (http://spaces.msn.com/members/burelidemmelie/)

  Panda_Lasse:
  Ohoj!! Inte dåligt med en egen kändiskontaktförmedling i huset, hohooo!!! 😀 Ha det riktigt bra! Pandakramar!
  den 15 september 19:50
  (http://spaces.msn.com/members/PandaLasse/)

  Jenny:
  Japp kan bara skriva under att syskon kan vara helt olika trots samma föräldrar 😉 Min äldsta är en energisik tjej med energi för två..tre? Medans min minsta är mycket lugnare och har avsevärt lättare för att coola ner sig. Usch vad sjuk du har varit,kräkas är det värsta jag vet, att du orkar blogga!? Kram till dig!
  den 15 september 18:37
  (http://spaces.msn.com/members/jennysbloggiblogg/)

  Lottapxc:
  hahaha… barnen förstöker para ihopa dig… ja du alltid nått att ha någon annan som raggar åt en / kram
  den 15 september 15:59
  (http://spaces.msn.com/members/lottapxc/)

  -Udden-:
  Krya på dej! Vill du roa dej, kan du ju alltid kolla in vad som händer hemma på Udden.. Du har väl inte missat följetången Martin??? Där får du veta, hur idiotiskt det är att skriva en blogg om såna ”idiotiska grejer, som sina barn. Det är ju ändå bara du själv och familjen som bryr sig”…. Jenny
  den 15 september 13:33
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  3413Mamma:
  Komma in på din sida så sitter man typ bara och ler.Ditt liv är verkligen underbart förutom förkylningen nu då.Men kändis och allt.Ja då får väl jag med vara extra glad som har dig till vän Hihi kramar lite försiktigt ville ju inte bli sjuk.Nilla
  den 15 september 13:17
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)

  Jenny:
  Hehe, det är ju ingen vovve. Utan en alldeles underbar liten kattmadam! 😉
  den 15 september 12:53
  (http://jen.blogg.se)

  trasslis:
  *skrattar* Men du… givetvis ville Dogge komma och spana in den coola morsan som figurerade i AB!!! Inser du hur besviken du gjorde honom nu när han inte ens fick se en liten skymt av dig 😉 Du verkar ha så otroligt mysiga barn.. *bara ler* Kram och krya på dig!!
  den 15 september 12:47
  (http://spaces.msn.com/members/trasslis/)

  MuninVargatik:
  *host host* Morsning Mamman, kan du skicka Dogges nr ? Hi hi, ja men visst är det väl underbart nästan jämt! Varför jämt när man är sjuk då? Min dotter håller just på att köpa MOPED till lillebror…det är bara det att det är 3 år kvar till moppeåldern och jag är för SJUK för att ens tänka på ”ameeen det e ju kanonbra priis..om vi deeelar så kan du betala mig sen..jaaag kan låna den ..i 3 Ã…R” suck..De är för härliga, eller hur?? Ehh eftersom du är sjuk så har jag en liten lustiger grej åt dig på min sida. Du är taggad där, hi hi! Kom och hämta om du orkar förståss. Varma snoriga kramar från pratkvarn nr 2 …gissa vem 1:an är?? / Munin
  den 15 september 11:52
  (http://spaces.msn.com/members/vargatikv/)

  badarensfunderingar:
  Pssssssst… Idag när du omnämnd…
  den 15 september 11:47
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  Smultrondroppen:
  AAAAAAAAAAAAAAAA…. COOLT…… Tur att det finns någon som är godhjärtad & ställer upp när mamma är sjuk. Sist men inte minst krya på dig vännen. Kramizz Fia.
  den 15 september 11:06
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)

  RättOrdPåRättPlats:
  Krya på dig.. Och krya på mig. Kram..
  den 15 september 10:07
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  Heffy20:
  Krya på dig kramar kommer här..litet hälsotips min mamma lärt mig som jag kör me, varm mjölk,2 st vitlöksklyftor o honung, drick d ta en varm dusch o sov..brukar hjälpa..du imponerar mig med ditt sätt att skriva..kommer fortsätta följa din blogg!!massa kramar
  den 15 september 09:51
  (http://spaces.msn.com/members/Kattepuffen/)

  Lilla_Hjärtat68:
  Hej jisses *skrattar*…vilken uppståndelse…Så du ville inte ut o dejta Dogge med röd näsa o trosor på dig hehehe…skratta mig fördärvad när jag läste din blogg… Du skriver väldigt bra… varma krya på dig hälsningar Lena
  den 15 september 08:50
  (http://spaces.msn.com/members/Loppan68/)

  thetexasalbino1:
  dejta dogge? ingen dum ide, det jag har sett av honom i program o hört av honom verkar han väldigt vettig….haha, kanske hade varit en hit, ge de en chans…..jag har en dejt med tvättmaskinen i eftermiddag….
  den 15 september 08:15
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

  Pärliz73:
  Här kommer jag med frukost brickan.. Nybakade scones med ost och marmelad på, ett glas juice och en kopp Zoegas kaffe. Jag dricker inte kaffe men mamma min har lärt mig att koka kaffe.. som hon vill ha det = ) Önskar dig en härlig dag kram /Tanja
  den 15 september 07:23
  (http://spaces.msn.com/members/busiga73answeden/)

  KNAS_TJABON:
  /Pale bara ler o säger krya på dig gumman pale diggar du kääring ! o se till o bli frisk! kommer in med en hemlig te mugg kram ! Stoppar om dig med täcke ock servetter o vatten! ligger på soffan ikväll ler! Hatar tjej baciller !.
  den 14 september 23:38
  (http://spaces.msn.com/members/PALE1/)

 2. Pingback: Sågningen av Dogge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] P.S. Undrar just vad Binta tycker om sågningen? […]