Sammanfattning om Aftonbladet-veckan!

Ja, jag hade ju lovat försöka sammanfatta den gångna veckan, skulle ha gjort det tidigare nu ikväll, men det kom annat i vägen. Men nu har jag äntligen en stund över. Äldsta dottern blev indragen i bråk med lillasyrran ´s kompisar och det slutade med slagsmål.

Hon kom hem med blåmärken, sönderriven och blodig, så jag ringde polisen, så nu har de precis gått. Ja, lite tumult-artat och inte riktigt vad jag väntat mig av denna söndagskväll när jag hade vinkat av Mabou som åkt till mormor några dar och hade bjudit pappa, brorsan o hans fru på middag… Men som jag brukar säga; Man får räkna med lite oförutsedda händelser när man har tonåringar.

Jai hade fått gå ut, efter att ha haft utegångsförbud hela helgen, efter middagen kl. 19.00 för att reda ut en sak med en kompis hon tjafsat med ett tag. Det hon inte visste var att det var över 20 pers där de skulle reda ut allt. När massor av tjejer gav sig på tjejen ifråga, gick Binta fram för att skydda henne, då hon tyckte synd om henne, varpå kompisen helt missförstod och hoppade på Binta bakifrån och började slå… Ja, ja. Som sagt inte i mina planer för denna Söndags-kväll, men allting har en ände, utom korven, för den har två, pannkakan har ingen, men är lika glad ändå… Som sagt: Saker blir inte alltid som man planerat, med ett gäng tonåringar omkring sig!

Nu till sammanfattningen av den gångna veckan:

Ja, i Söndags förra veckan kom jag då med i A.B. som veckans bloggare, vilket naturligvis var jätte-roligt. Blev helt chockad faktiskt över mina siffror. Hade hoppats på att få 1000 besökare första dagen, för att sakta sjunka dag för dag… Här kommer siffrorna för de första sex dagarna (glömde stämma av i går, innan de nollställde för ny vecka):

Dag 1: 52 088

Dag 2: 20 107

Dag 3: 3 418

Dag 4: 1 379

Dag 5: 998

Dag 6: 1 157

Sammanlagt kommentarer fr.o.m. 11/9 till nu: 167 st. Antal inlägg i Gästboken under samma tid: 160 st.

Omvälvande och roligt! De första dagarna fick jag flera klagomål på att folk hade svårt att läsa texterna, framför allt för min nya fina svarta bakgrund. Till slut ändrade jag den. Listar här positivt och negativt, som jag upplevt under den gångna veckan:

Positivt: 1. Mycket beröm i form av inlägg, kommentarer och mail över mitt sätt att skriva och beskriva. 2. Många uppmaningar att jag borde skriva böcker, vilket skulle vara skit-kul, kul att höra att det finns några som skulle vara intresserade av att läsa dem med. 3. En 14-årig tjej i Göteborg har ”adopterat mig” som extra-moster (vare sig du vill eller ej, som hon skrev). Är ENORMT stolt över detta!!! 4. Har fått en massa personliga frågor, som jag tycker är jätte-roliga att besvara. 5. En massa folk ”från förr”, alltså som vi i familjen förlorat kontakt med av olika anledningar, har hört av sig till oss och kontakten är återuppstånden! 6. Kul att så många verkligen kom till min sida! 7. Att jag tycks ha påverkat folk att starta egna bloggar. 8. Att jag fått en massa komplimanger!

Negativt: 1. Olika typer av porr-erbjudanden o dyl. Wäääka på er snusk-humrar!!! Jag är sååå intresserad av era förslag… NOT!!! 2. Att en massa unga tjejer som mår fruktansvärt dåligt har hört av sig. Det har berört mig så med dessa inlägg och framför allt mail och visst är jag glad över att ha fått ta del av dem, men det är en tragedi att vi inte tar hand om våra ungdomar och medmänniskor bättre, än att en massa människor ska behöva känna sådan sorg och smärta! 3. Att jag inte kan lägga till fler på msn av folk ”utifrån”, då jag har så många att chatta med, att jag varit tvungen att prioritera bort en hel del, för att få annat gjort också. Har prioriterat de jag haft mest gemensamt med, eller haft längst kontakt med! 4. Att jag inte fått nå ´t erbjudande (förutom att göra reklam för produkter) som kan ge mig betalt för allt jobb jag lägger ner på mitt skrivande! (Både i bloggform och IRL) 5. Att jag blev så sjuk mitt i allt och tappade hela tempot!

Som ni ser så överväger det positiva helt klart! Det har varit underbart att få ta del av en massa männsikors liv och tankar. Men det som har berört mig allra mest är, som sagt, att det finns en massa människor som mår dåligt och går omkring och bara känner sig pest, fast de är unika individer, fyllda med en massa bra egenskaper! Jag tycker det är ett misslyckande för hela samhället och alla medborgare som bor i det!

Vill inte låta som nå ´n predikant, men vill ändå säga till mig själv och alla er andra därute: Se dig omkring. Finns det någon i din omgivning (hemma, granne, vän, släkting, arbetskamrat etc.) som mår dåligt? Finns det NÃ…GONTING du kan göra för att få den personen att må lite bättre? Ett gammalt ordspråk kommer osökt upp i mitt huvud: ” Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!” Önskar alla en trevlig kommande vecka och hoppas att jag får behålla de läsare som trivs med min blogg!

One Love!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Sammanfattning om Aftonbladet-veckan!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Kickan:
  Tack för en jätterolig vecka! Har varit inne hos dig varje dag och fnissat över alla knasigheter som händer hemma hos Er. Vill påstå att du är min vitaminkick varje dag.Alla människor mår bra av att skratta, och det gör jag verkligen när jag läser din blogg…..Jag stannar kvar! Kramis Kickan
  den 20 september 00:00

  BästaJenny:
  Du är en stöttepelare! *L* Du tar ansvar för dina barn (och en del andras kan jag tro) Härligt med en morsa som ÄR en morsa! 🙂 Varför inte hoppa på reklamgrejen? Kan bli kul ju.. lr? *L* Vad gäller att så många mår dåligt… Jag tycker inte att det är konstigt, med tanke på alla krav som finns idag. Själv var jag nere i botten förra året, men kämpade mig upp igen. Idag är jag glad över den erfarenheten, för den har stärkt mig… Jag fick verkligen se vilka som var mina vänner, de finns kvar idag och jag finns för dem, alltid och hela tiden! Kramar Jenny
  den 19 september 22:31
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  Sten:
  Hej vännen Du är värd all uppmärksamhet du kan få. För oss (vi är ju ganska många) som ständigt läser din blogg (har blivit en sorts sjukdom) eller familjesåpa som jag föredrar att kalla din blogg. Dels skriver du otroligt kul, det händer ständigt nya saker, men att kunna och kanske framför allt berätta om det, på det sättet som du gör, där många säkert, ung som gammal känner igen sig på något sätt, gör ju saken inte sämre. Måste väl passa på och be om ursäkt för att jag är så dålig på att ta ut hästar på V75. Hoppas att du inte är allt för besviken på mig, utan att vi fortfarande kan ha spacekontakt. Kram / Sten
  den 19 september 18:00
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  solglimt61:
  Hallojsan Fatou! Var roligt med så mycket positiva komentarer och händelser i ”bloggar världen” så glad för din skull. Jag har oxå upptäkt att det är många människor som känner sig ensamma, missförstådda och mår dåligt som finns här och naturligtvis finns vi/de även IRL, det som är skönt här är att man är ”aningen anonym” och inte ”springer på” folk på stan som vet en massa om en på det sättet som vi vet här. Hoppas att allt är bra med din dotter nu och att tjejerna kan komma överens, fy tusan vilket hårt klimat det är i ”tonårsvärlden” nu i jämförelse med när jag var 14-15 år skulle inte vilja byta med dem. Ha det bra Varm kram Katarina
  den 19 september 17:48
  (http://spaces.msn.com/members/solglimt61/)

  Sezierra:
  Aha! Där ser man, alltid lär man sig något nytt! Kramar Sezierra
  den 19 september 16:59
  (http://spaces.msn.com/members/Sezierra/)

  Lottapxc:
  Du förtjänar helt klart allt beröm. Somdu sa att du har fått sortera bort endel från msn… Gör så att du skaffar ännu en msn adress och har dom andra kontakterna där så kan du logga in där och chatta när DU har tid… kram kram
  den 19 september 14:19
  (http://spaces.msn.com/members/lottapxc/)

  cittaprazama1:
  Fantastiskt vilken (välförtjänt) respons du fått tack vare AB..Tack vare dem hittade jag hit, men det är inte deras förtjänst att jag återkommer. Den är helt och hållen DIN!!! Önskar dig ( inte helt osjälviskt) god fortsättning med bloggandet …eftersom jag ser fram emot att följa det som händer i ditt liv…på det fina och många gånger roliga sätt du beskriver det på. Kram Agneta
  den 19 september 14:08
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)

  -Udden-:
  Är mycket glad, för din skull. samtidigt, som man blir lite avundsjuk… Du har ju allt! Härliga ungar… bra blogg, med goa texter… du har dig själv… och mest av allt, du har topp-siffror på statistiken! hihi O… jag besöker dej….(he he ) inte att förglömma… hihi Kram Jenny
  den 19 september 11:55
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)

  AggethelittleAngel:
  Eftersom jag var på kurs i sth missa jag alltihopa. De dator de hade där fanns inte msn inprogrammerade på och jag fick inte görat heller. Men har läst i efterhand det mesta. Är det samma blogg som du gjorde i af som på msn. eller är det två olika. Har gått in på af men får inte fram förra veckans bloggare. Kram o må väl- Agge
  den 19 september 11:24
  (http://spaces.msn.com/members/rangerska/)

  RättOrdPåRättPlats:
  Guuuu, va kul!!!!! (reklamerbjudandet, alltså!) vad var det? hoppa på det! Om det inte är olagligt, förnedrande eller knäppt – gör det. Vad har du att förlora? Tycker att det skulle va himla kul att köpa ”familjen Tourays toarengöring”… hihi.. Kram, K
  den 19 september 11:06
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  WimsaWimsa:
  Blir glad – över din ”positivt-lista”. Blir sorgsen och fundersam – över din ”negativt lista”. Det visar sig mer och mer tydligt att många barn och ungdomar idag mår jättedåligt. I många fall handlar det om att de formligen skriker efter vuxna som sätter gränser (därför tycker jag att du är suverän), vuxna som ser dem, har tid med dem, som uppriktigt bryr sig om dem. Det är otroligt sorligt att så många underbara barn och ungdomar går miste om detta. Du är bäst! Kram / L
  den 19 september 10:54
  (http://spaces.msn.com/members/WimsaWimsa/)

  badarensfunderingar:
  Ja ja, nu har du gottat dej nog. Hur blev dé, hälsade mor din till Jerry nå ´n gång!?
  den 19 september 10:50
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)

  Onlinemostley:
  JO,,jag instämmer med dig. Det är tragiskt att inte folk tar bättre hand om sina barn. Det är ju Dom som är framtiden!!!! Du gör ett fantastiskt jobb 🙂 kram //Disa
  den 19 september 09:17
  (http://spaces.msn.com/members/0disa/)

  Sezierra:
  Hej! Jag måste bara fråga hur du vet hur många som varit inne på din sida? Fortfarande helt förundrad över hur mycket man kan göra på det här stället! Det är alltid lika trevligt att läsa dinna bloggar, ger en bra start på dagen! Hoppas allt går väl. Mvh Sezierra
  den 19 september 09:00
  (http://spaces.msn.com/members/Sezierra/)

  Jenny:
  Det skrivna ordet har otrolig makt! Blir jätte glad att se all den fina respons du fått det är du verkligen värd Fatou! Förstår att du lägger ner mycket energi på bloggandet och jag hoppas att det dyker upp fler roliga,intressanta erbjudanden till dig 🙂 Den där reklamen föresten, låter spännande! Storkramen till dig!
  den 19 september 06:32
  (http://spaces.msn.com/members/jennysbloggiblogg/)

  MsTangyHaze:
  Hej, hoppas du hade en bra helg! Trots slagsmal. Alltsa man var sa himla kaxig i den dar aldern… Jag brukade hamna i tjafs ibland sa att mina aldre och langre kompisar fick komma och radda mig. Those were the days… 🙂 Harnosand ar forresten sakert jattetrevligt, som den lilla stad jag vaxte upp i (utanfor!)… Fast bo dar – nej tack, som sagt. Men det finns ju inget harligare an att aka hem till mamma och pappa och ”vila upp sig”. Kolla in orhangena pa mitt blogginlagg fran i lordags, tror de skulle falla dig i smaken! Kram, Tangy
  den 19 september 01:48
  (http://spaces.msn.com/members/Tangy79/)

  Nicke:
  Skrämmande att så många mår dåligt, tänkte på det häromdagen när man hör att var och varannan har ångest, panik, fobier, torgskräck mm. Varför??? Det verkar som det finns ett behov av att må dåligt, hemskt när det gäller yngre som inte har någon som kan stötta dem. God natt
  den 19 september 00:26
  (http://spaces.msn.com/members/itsmylifesweden/)

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Unga människor ska vilja leva och inte vilja dö…

 3. Pingback: Tonårsmorsa » Unga människor ska vilja leva och inte vilja dö…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Det fanns särskilt en flicka jag kände extra mycket för. Efter våra första kontakter adopterade hon mig som moster, vilket gjorde mig mäkta […]

 2. […] Det fanns särskilt en flicka jag kände extra mycket för. Efter våra första kontakter adopterade hon mig som moster, vilket gjorde mig mäkta […]