Gästbloggare!

OK! Så vi slipper fler missförstånd; Jag och Keismeil gästbloggar hos varandra idag, så följande blogg är inte min, utan Keismeil ´s och min ligger alltså inne hos Keismeil, på http://spaces.msn.com/members/keismeil/ Ämnet vi båda bloggat på är vår drömdag! Det blev förrästen nästan en drömdag för mig att få gästblogga hos henne och att hon gästbloggar hos mig! Så här presenterar jag dagens blogg av Keismeil. Får jag be om största, möjliga tyssssssssssssssssssstnad: Min drömdag

Jag vaknar på morgonen av att telefonen ringer. Det är min goda vän Ray från Black Noise som berättar att de ska ha en spelning i min stad. Som vanligt är jag ledig när det är en bra konsert, så jag lovar att komma. Jag får ta med mig hur många vänner jag vill, säger han.

Jag smyger upp ur sängen och möts av doften av nygräddade pannkakor. Sambokillen och den lilla blondinen står vid spisen och steker gyllenbruna godbitar. Fast klockan bara är strax efter sex på morgonen, är jag pigg som en lärka så jag hjälper glatt till att duka.

Dottern klär på sig medan hon borstar tänderna, precis som jag ber henne. Hon tittar inte ens åt serietidningarna och tvättar händerna med mycket tvål, samt torkar dem omsorgsfullt på en av mina bländvita frottéhanddukar.

Promenaden med hunden är underbar, hon trippar bredvid mig utan koppel och vi lyssnar fascinerat på fågelsången. Väl inne sätter jag mig vid bordet och äter lugnt och sansat pannkakor med massor av lönnsirap. Eh, inser nu att dottern inte alls borstat tänderna än. Nåja. Hon gör det efter frukosten.

Jag åker till jobbet, med en ren och fräsch buss som är i tid, och håller en kort föreläsning om bloggande för intresserade forskare från Sydamerika. Efter föreläsningen ser jag på min mobil att jag fått sms från sambokillen. Det visar sig att han fick gå hela fem timmar tidigare från jobbet. Med bibehållen lön, såklart.

Vi möts upp i en park och köper varsin glass. Som vanligt i mitt liv är det första sommardagen och vi kysser varandra medan pigga barn stojar i tystnad omkring oss. Mina minismå solbrillor som jag av en slump återfann sitter som en smäck på näsan, trots hånglandet.

På väg till blondinens skola glider jag in i en affär och hittar ett par jeans som sitter perfekt. Ja, alltså, jag behöver inte prova dem. Jag vet att de sitter perfekt, det gör alla byxor. Sambon erbjuder sig att betala men jag väljer att ta köpet på firmakortet som jag fick av FBI som tack för min forskning om fanatiska terrorbloggare såsom Linda Skugge.

Väl i skolan, det tar en stund att komma in eftersom entrén är kloggad av sambons unga fans, möts vi av rektorn som med tårar i ögonen berättar om dotterns ingripande mot mobbning.

Vi hämtar lilla blondinen, eller hämtar och hämtar, hon kommer glatt springandes i den bullerskyddade korridoren. Precis som vanligt. Vi kramas och promenerar sen i sakta mak hemåt.

Vårt stora hus med den underbart lummiga trädgården ligger bara ett stenkast från skolan, och när vi kommer in genom grinden känner vi doften av grillat. Japp, det är hunden som har marinerat köttet och slängt det på grillen. Potatissalladen har jag förberett kvällen innan, såklart.

Efter middagen duschar vi i våra separata badrum och klär oss i våra promenadgarderober. Jag sminkar mig inte, jag ser fräsch ut ändå, precis lagom solkysst och med långa, tjocka ögonfransar som alltid.

Dottern har fixat disken så vi hinner iväg i lagom tid. Utanför Yankee Stadium, som ligger någon kilometer från vårt hus, är köerna långa. Black Noise’ Ray har skickat en helikopter som vinschar upp oss och släpper ner oss på våra platser bredvid en vacker, lycklig och rik tonårsmorsa och hennes fyra sympatiska barn. Längst fram, som alltid.

Alla i publiken är sansat euforiska och nyktra. Det är barn överallt som dansar och diggar musiken. Efter konserten drar tonårsmorsan med familj och vi till en lokal gourmetsylta och möter upp alla mina vänner. Vi äter gott, snackar strunt och fnittrar tills barnen somnar i sofforna. Då ringer vi barnhembärartjänsten och traskar hemåt.

Barnhembäraren lägger lilla blondinen i sängen och jag och sambon smyger ut i trädgården. Hunden har rastat sig själv, hon gör alltid det, så vi kan ägna de sista minuterna innan vi går till sängs åt att titta på stjärnhimmelen. Det sista jag upplever under min perfekta dag, är min sambokilles kyss. Och den är lika underbar som en kyss vilken onsdag som helst.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Gästbloggare!

 1. Inkopierade kommentarer:

  rojoirl:
  kollar in sidan o lämnar en kram ha en underbar dag
  den 28 september 02:04
  (http://spaces.msn.com/members/rojo61/)

  KNAS_TJABON:
  Hahahaha ! Love you !! Dirty talk Done dirt cheep! Let them talk friend! cause i live and (ITS MY LIFE ) La in en bild på en vän i min blogg o nu e jag sexgalning med stayup brudar! varje helg!.och ?? (ITS MY LIFE) GET ONE AT YOUR ONE! Sen vad e sant o inte har ingen med att göra.puss. Men kul e det o leva för jag lever inte på minnen på hemmet sen Kramisar /Pale.There,s gonna be some rockin at the show to night so what ? (ITS MY LIFE) so if you wanna complain just write! Huug Kram/Pale
  den 27 september 23:58
  (http://spaces.msn.com/members/PALE1/)

  BästaJenny:
  *fniss* Kul idé! Kramar!
  den 27 september 23:03
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  _Natricia_:
  Kram till tonårsmorsan också…
  den 27 september 22:16
  (http://spaces.msn.com/members/natricia/)

  Snurre ©:
  Hippety Hoppety Hurra! Vad glad man blir av ert lilla upptåg =)) Det är ruter i er 😉 Kram på er båda =)) //S – Go å gla’ utan att käka kexchokla’
  den 27 september 22:00
  (http://snurres-sida.blogspot.com/)

  _Natricia_:
  Ja eller hur. Riktigt roligt. Sådär är mitt liv också, de borde göra en film om det tycker jag. Skriver du alltid såhär är du en ny favorit. Jag ska försöka lära mina barn ”att stoja i tystnad”.
  den 27 september 21:33
  (http://spaces.msn.com/members/natricia/)

  AnKi:
  Oj, jag hinner knappt med min egan plogg, oh Du ploggar även åt andra, men i och för sig ploggar ju hon åt dig samtidigt,….så då blir de ju samma tid…*ler*….ideer….!!! Psss…titta in i min Slam!! Anki
  den 27 september 20:50
  (http://spaces.msn.com/members/antipeters/)

  RättOrdPåRättPlats:
  Ja, vad säger man.. jag tror att det här kan utvecklas till nåt riktigt kul. Typ: Kei (har tenta och ska jobba sen) ber tonårsmorsan blogga för henne 😉 Kram, k
  den 27 september 20:29
  (http://spaces.msn.com/members/keismeil/)

  Jonna:
  Hej! Vad roliga ni två är… =) var ju en jättekul idé…och vilka dagar!!!! Den hunden skulle jag vilja ha..;-)
  den 27 september 20:17
  (http://Http.//spaces.msn.com/members/studentistorstan)

  KattenEmma:
  Hejsan Gillar din sida också,brukar titta in i bland. Ja ungar är härliga, har 3 men 7 barnbarn. Från 17 till 6 Just nu är ju 6 åringen bara för härlig, vilka komentarer man får. Följer med till skolan ibland. Jag förstår att du gillar Afrika, vi bodde i Liberia på 70 talet.
  den 27 september 20:02
  (http://spaces.msn.com/members/KattenEmma/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.