Insikt!

radband1Har kommit till insikt. En väldigt befriande insikt som har  lättat min själ. Hade tänkt att inte ta upp något religiöst i denna blogg, men ska göra ett undantag, för detta vill jag dela med mig av.

 

För 8-9 år sedan så konverterade jag till Islam. Sedan dess har jag känt att jag hela tiden måste försvara det beslutet, som jag själv är väldigt nöjd och till freds med.

 

Inte har det blivit bättre av Al Quaida eller självmordsbombarna heller.

 

Tvärtom. Men nu har jag äntligen kommit till en insikt, som gör att jag inte känner att jag måste försvara eller förklara en lång harang till varför jag har min tro.

 

På samma sätt som jag inte anser att alla män har ett kollektivt ansvar för de våldtäkter vissa män begår, så har jag ju inget ansvar för vad andra som utger sig för att vara muslimer gör.

 

Jag har rätt att tycka det är fel, precis som de flesta Kristna tycker det är fel att hävda att handikappade människor är handikappade som ett straff från Gud ( som Livets Ord gärna luftar sina åsikter om).

 

Religion är något personligt för mig. Mellan mig och min Gud (Allah). För mig är religion något som är positivt för människan, så länge man inte skadar andra. Jag vet att ingen av de större religionerna som jag känner till står bakom våld eller förtryck. För mig är religion att skapa fred och när man INTE gör det, då handlar det om människans våldsamma yttringar och har ingenting med Gud att göra.

 

Men jag tänkte inte gå in djupt på olika religioner, eller ens förklara eller ursäkta min egen. Ville egentligen bara ha sagt att jag är nöjd med min tro, för den fyller ett syfte i mitt liv och jag är ännu nöjdare nu, när jag kommit till insikt att det inte är mitt ansvar om folk missbrukar sin tro, eller agerar kriminellt i religionens namn.

På samma sätt som ingen lärare eller dagispersonal behöver stå i ansvar för att det finns några inom den yrkeskåren som utövar sexuella övergrepp på barn.

 

På samma sätt som alla poliser inte behöver stå till ansvar för att några begår tjänstefel.

Alla har vi ansvar för våra egna liv och för vår eget agerande mot våra medmänniskor.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Insikt!

 1. Inkopierade kommentarer:

  Breehc Nicdoll:
  Jag undrar vad som händer om man lägger bacon i en brödrost…
  den 15 november 16:26
  (http://breechnicdoll.spaces.live.com/)

  Fröken J:
  Du är en klok, klok kvinna.
  den 8 oktober 08:53
  (http://stadslivsnonsens.blogspot.com)

  Maalin:
  Det finns konstiga människor inom alla religioner och av alla sorter och färger. Folk som vrider o vänder på allt för att få det att passa deras syften. Spelar ingen roll vad för tro dem har eller om de är ateister eller nåt annat. Det är synd att det bara är dem som får uppmärksamhet och inte dem vanliga människorna. Jag blir så trött på såna som ger alla skulden för nåt som bara en liten klick dumma fanatiker gör. Alla vanliga vill ju ha fred. Så du ska INTE behöva försvara din tro. Du tror på VAD du vill. Så det så! Kram!
  den 6 oktober 22:42
  (http://spaces.msn.com/members/kalin1979/)

  cittaprazama1:
  Jättefint skrivet….jag håller med dig fullständigt. Jag skickar en stor kram och all min respekt till dig. Kram Agneta
  den 6 oktober 18:17
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)

  SoulwaySun1:
  Jättefin syn och blogg Fatou! Det tycker jag! Kramar Soulway
  den 6 oktober 15:32
  (http://spaces.msn.com/members/Soulwaysommar/)

  trasslis:
  Så sant.. Jag delar dina åsikter här.. Jag har alltid försökt se till individer ist. för grupper och förespråkat det..
  den 6 oktober 13:39
  (http://spaces.msn.com/members/trasslis/)

  Qaisar:
  Word up! Helt rätt! Nietzsche lär ha sagt att det som kräver bevis saknar värde. Varför skall du behöva bevisa (eller motbevisa) något? Andra människors fördomar/föreställningar/utgångspunkter är deras problem inte ditt. Kul blogg i övrigt! /Q
  den 6 oktober 12:31
  (http://qaisarmahmood.blogspot.com)

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Hur Carina blev Fatou och varför

 3. Pingback: När man inte vill eller orkar försvara sin tro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag läste en krönika av Nabila Abdul-Fattah. Den heter: Jag ska inte förklara min tro längre. (Läs den!!) Det är en tänkvärd text som jag känner igen mig väldigt mycket i. Den påminner mig också om en text jag skrev precis i början av mitt bloggande. Redan i Oktober 2005. Den heter: Insikt! […]