Storstädning & Bråk!

Jodå, igår var det storstädning hos familjen Kaos.  T-Rex 2  

 

Det började redan med kaos när jag var och hämtade Spiderman (Mabou 3 ½)   på dagis.

Jai (14) ringde    Pepper  mig på mobilen:

 

Jai: Mamma, inte får Binta (16) sitta vid datorn?

Jag: Nej, ingen annan heller, förrän ni gjort era städuppgifter.

Binta tar luren.

Binta: Men spela roll om jag sitter nu eller sen…

Jag: Ja, det spelar ju roll, eftersom du då inte kommer hinna göra din del av städningen!

Jai: Hon sitter kvar ändå!

Jag: Säg till henne att sätta igång, jag ska bara åka och handla, så kommer jag!

 

När jag 30 min. senare kommer hem, sitter hon naturligtvis fortfarande vid datorn! Jai däremot har både gjort sina egna städuppgifter OCH dammsugit vardagsrummet (som är min uppgift), då blir man glad förstås.  I Love You Too    

Men hej o hå, sen följer några timmar av städning, blandat med tjafs.

 

Isa (12) är först färdig med städningen och sätter sig vid datorn (när vi äntligen fått fröken Alfons Åberg, alltså Binta att logga ut) Men efter ett tag när Isa går för att torka av middags-bordet, så är Binta snabb på att sätta sig vid datorn igen o Isa står och tjatar och tjatar att få sätta sig igen, på SIN tid.  I'm Mad  

 

Jag går upp för att städa mitt sovrum. Vad finner jag? Jo, alla grejer som ligger framme tillhör fröken Binta. Jag ropar upprepade ggr att hon ska komma och ta undan sina grejer, så jag kan städa mitt rum. Inget händer!

 

Jag föser ihop hennes kläder, saker, hårborstar, solbrillor i min säng (!!!) och lägger allt på en stol i mitt rum.

 

När allt så småningom är klart har hon med nöd och näppe städat hallen och badrummet.

 

Jag går in i duschen. Då bryter världskrig ut. I badrummet, där jag står och duschar. Både Binta och Jai störtar in, skriker i munnen på varandra att det är DERAS tur på datorn. När jag försöker uppmärksamma dem om att jag försöker duscha här, så möter jag NOLL i uppmärksamhet.

 

Jag försöker medla.    Peace Sign 

”Det kan ju i alla fall inte vara Binta ´s tur! Du satt ju när jag kom från dagis, fast du inte gjort klar din städning då! Dessutom satt du också på Isa ´s tid. Hej o hå! Skrikande i munnen på varann lämnar de till slut badrummet.    Club Me 1  

 

Ska jag börja låsa in datorn på torsdagarna, eller VAD?Tired!  

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Storstädning & Bråk!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  BästaJenny
  Ojojoj… Du har det tufft du! Tonåringar är inte att leka med, förstår jag… Du grejar det, du har ju grejat allt annat hittills eller hur? *L* Kramen!
  den 15 oktober 22:43
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  132Kicki
  Nä – datorn ska inte behöva låsas in. Jag är ÖVERTYGAD om att du fixar det ändå. Du är klok – som en bok! Kram
  den 14 oktober 18:32
  (http://spaces.msn.com/members/lotus32/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  summernissan
  Hejsan! Oj, oj fattar inte hur du orkar. Blir det lugnt i helgen då? Själv har jag slutat städa (nästan iaf) brukar vänta till dom 2 sista barnen ska ha besök, för då blir det minsann städat. Annars blir det grundligt inför kalas o stora helger.(Attjooo!) Ni får väl avsluta städningen med lite myspys…. kanske funkar det bättre då? Men jag tycker det är bra att dom får hjälpa till, och att du orkar tjata. Om jag går till mej själv så bukade det sluta det med att man gjorde allt själv i blint raseri…. Ha en skön helg
  den 14 oktober 18:01
  (http://spaces.msn.com/members/Lizasara/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  thetexasalbino1
  tja jag vet inte vad du skall göra…verkar som den äldsta ifrågasätter föräldraaktoriteten typ….när det händer här börjar jag med ironi, fortsätter med mer ironi o sen blir jag vrång o skäller…har en son som har gett slöheten ett ansikte….men han fixade faktiskt en flickvän! eller rättare sagt hon fixa han…..för han orkar ju inte företa sig nåt så ansträngande som att jaga rätt på en pingla….
  den 14 oktober 15:24
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  annika
  Jag hade nog helt enkelt flyttat sakerna från min säng till hennes säng… svårt att strunta i att ta hand om dem då… 🙂 Trevlig helg! /Annika
  den 14 oktober 14:52
  (http://spaces.msn.com/members/afredriksson/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  -Udden-
  Jo, jag glömde säga: JAg hotar med att kasta skiten annars… Och det har hänt att jag hunnit börja plocka ner i påsar, när hon upptäcker att jag menat allvar…. Kanske inte hjälper på en 16 åring???
  den 14 oktober 13:44
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  -Udden-
  Ja, vad göra???? När det gäller barns prylar i ”mitt” sovrum, så tar jag dem i en hög, vräker in dem till Moas golv… Aj, aj dum mamma! Nej, det är enda sättet att bli av med dem. Plockar ihop högvis m prylar nere, lägger i trappen upp, (så hon kan ta med sina prylar, när hon ändå går förbi) Men vad gör ungen???? KLIVER ÖVER!!!! När jag beklagar mig till min mor, säger hon alltid muycket elakt: Det ÄR underbart med barn! F….n!!! Man bara kokar! Men annars är allt OK! Ha en kanonhelg/ Jenny
  den 14 oktober 13:42
  (http://spaces.msn.com/members/Udden/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Linnéa
  Känner igen det där med att fastna framför datorn när man egentligen borde städa… Det måste nog bli så att jag tar itu med det när jag kommer hem på söndag; packa upp, städa SEDAN slå på datorn. Inte maska mer. Men jag kommer ha total msn-abstinens, så troligheten att det blir så är väldigt liten 😛 Trevlig helg /Linnéa
  den 14 oktober 11:47
  (http://spaces.msn.com/members/linnea1985/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Ferhat_productions
  haha fatou! Lika jobbigt varje gång eller hur? Kan föreställa mig hur alla där hemma blir när det är städ dag hahahah! Men hoppas allt är bra med er! Jag har en film med Denzel Washington som heter Man On Fire som jag säker har snackat om 1000 ggr.. den måste du se! har beställt den men lånat ut den till Jessicas mamma. Men säg till om du vill se den så får du låna den =) Ha det bra!!! Kram, Ferhat da….öhm….rapper…
  den 14 oktober 10:18
  (http://spaces.msn.com/members/ferhatprod/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  alu039
  Hej! Jag tycker att du helt enkelt skriver underbart!! Småskrattar igen kännande:). Hoppas att detblev bra tillslut, och att det går bättre på torsdag! Kram Hela helgen! Anna
  den 14 oktober 09:19
  (http://spaces.msn.com/members/alu039mammaanna/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Ninni
  Du skriver då helt otroligt målande. Det är som om man vore med någonstans i kaoset där. Du gör det helt otroligt bra som lyckas få alla (om än med visst besvär) att hjälpa till med städningen. Jag har haft ”bara” tre och vet hur svårt det är.
  den 14 oktober 08:52
  (http://spaces.msn.com/members/Ninni1960/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  cittaprazama1
  Ja, vad gör man? Ibland känns det verkligen som att alla ens fantasi-resurser är utnyttjade när det kommer till att försöka få sina små ögonstenar att göra det dom ska…Nu har jag bara en stark vilja att ”slåss” emot…och du har 4!!! Du kanske kan dra ur och gömma sladden till modemet på torsdagar?? För jag antar att det är internet som lockar *S* Hoppas du får en lugn och skön fredag… Kram // Agneta
  den 14 oktober 08:43
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.