Minns ni Tamagochin?

Spanade in ett program på TV med bl.a. Babben Larsson i går och blev påmind om det elektroniska husdjuret som var så populärt för några år sedan. Tamagotchi, tror jag de hette.

Min äldsta dotter hade ett sånt. De skulle matas och rastas och jag minns inte allt, annars ”dog” de.

Då detta påverkade hennes skolarbete negativt,   (Hon satt med andra ord och lekte med den i stället för att lyssna på lärarna) så gick jag av någon outgrundlig anledning med på att JAG skulle ta hand om denna Tamagotchi under dagtid när hon var i skolan. Grejen är den att jag på den tiden pluggade och gick på Komvux.

Helt otroligt, när jag tänker på det. Men sanningen är att jag satt där på mina lektioner och matade och tog hand om denna lilla apparat…

 Snacka om att ungar kan få sina föräldrar till de mest fantastiska saker…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Minns ni Tamagochin?

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  MajornasBittan
  Haha..Du e la för gooo!Jo sånna hade vi här oxå! Inte en,Du anar inte hur det är att ha ett sladdbarn..*suck*ALLA är ju med o skämmer bort,just med sådana saker.Det pep o hade sej lite varstans i lägenheten.Sen blev ju Liisa så ledsen,för de DOG ju!Någon..minns inte vem..lärde mej att överlista de där hemskingarna,så man ”blåste”liv i dem igen. Appropå leksaker;Såg på *BR* då jag spana efter julklapp till barnbarn..Furbee;n..minns du den? Den är på G tillbaka.Prislappen visade runt 1000kr?? Stackars småbarns-föräldrar.Inte Klokt..:( Hoppas INGEN går på den grejen. Förresten:Det är Röstat o klart så vitt jag förstår. Ha det Gött.
  den 1 november 07:48
  (http://spaces.msn.com/members/majornasbittan/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Ferhat_productions
  Fy fan Fatou! Jag harade dom där Tamagoucina! Jag brukade sno mina klasskompisars ”husdjur” och låsa in dom, slänga bort dom eller gömma dom tills dom dog! Men nu är jag tillräckligt gammal för att inte göra så längre! UItan jag tar nog sönder apparaterna på en gång istället, hahaha! ha det bra!
  den 31 oktober 20:56
  (http://spaces.msn.com/members/ferhatprod/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  3332Ranja
  Ja vad gör man inte för sina ungar ,Det var också lärorik det för då fick de se hur jobbigt det kunde va ,men du det skulle männen ha en sån så att de lär sig o hjälpa till .hehehehehehhehe. Jo du nån fest kan jag inte gå på ekonomin tillåter inte det ,jag är ensam nu för Isabelle är i Stockholm.så nu slappar jag skönt men saknar henne hon skrev på min GB vill hem .saknar mamma , Ha det bra vännnen Kram Ranja
  den 31 oktober 15:33
  (http://spaces.msn.com/members/verjiotisa/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  LILLATANTA
  Ja du Maria hade en riktig docka med samma funktion som rätt som det var skrek på olika sätt för mat eller blöjbyte,gosstund.Om du inte tog hand om henne då blev hon sjuk och skrek ännu mera.Den var jag bäbisvakt åt när hon var på dagis.Ja trot om du vill men jag mata gosa och bytte blöja ,nja jag bytte den inte jag fuska lyfte benen på den i stället. Ja vad gör man inte som förälder det undrar jag med.kram till dej mamma från en annan
  den 31 oktober 14:44
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  lovestar_6
  Ooom jag kommer ihåg dem… Jag gick på gymnasiet då dem var populära, jag har aldrig haft nån, men jag fick ta hand om min kompis tamagochi medans hon gick på ett ärende och JAG lyckades ju naturligtvis döda den…. vilket liv de blev bara för en leksak…*ler*
  den 31 oktober 11:49
  (http://spaces.msn.com/members/dedde1979/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  AnKi
  Det där tycker jag var helt rätt. De var ju trots allt ditt barns djur. Frågar är ju vad din klasskamrater tänkte…*ler*…..!!! Värna om barnen o deras djur. Kram Anki
  den 31 oktober 11:05
  (http://spaces.msn.com/members/antipeters/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Winniethepooh2842
  vi har nog alla gått genom den perioden i barnen liv!! tänk Johanna hade två som skulle mattas o lekas me!!! ojoj!! kram på dig Ont i bollenidag oingen fest inte rättvisst! Nallemamma
  den 31 oktober 09:18
  (http://spaces.msn.com/members/bears641/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Disa9916
  😀 ja…det är bättre med riktiga djur,,,för dom överlever en dag utan uppmärksamhet 😉 Tossfia,,,kan se dig sitta där med den där roboten 😀 KramGullmaja//Disa
  den 31 oktober 09:07
  (http://spaces.msn.com/members/disa64/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  cittaprazama1
  Jag minns dem…men vi har aldrig haft någon som medlem av familjen. Däremot så övertalade min son mig att han skulle få köpa en undulat…Han skulle självklart ta hand om den ALLDELES själv…..vad tror du hände??? Nu går jag här hemma om dagarna och pysslar om denna fågel som totalt tagit över ute i köket….köket är hans revir…han vaktar diskbänken med risk för sitt liv. För buren är inte en plats han trivs i, han ska vara ute…i köket *S* Hoppas du får en bra dag Kram // Agneta
  den 31 oktober 08:58
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)

 2. Pingback: Trodde småbarnsåren med nattvak var över...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Lekas med och ge kärlek till etc. Annars “dog” de små “djuren”. Binta hade ett sådant. Som JAG fick ta hand […]