Me? Datanörd? No way! Kiss my…computer!

Efter att ha suttit och chattat med Agneta http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/ en stund nu, så inser jag att hon försöker antyda att vi båda är lite internet-beroende. Ja, så mycket kan jag ju säga, att det gäller i alla fall INTE mig. Jag skulle bara sitta här twenty-four-seven, om jag kunde… Lightning Strike

Fast Agneta räknade ju ut att man kan göra en massa nyttiga saker, som att läsa tidningar, hitta recept, betala räkningar och andra nyttiga grejer… Newspaper

Själv känner jag mig inte ett DUGG beroende, mina barn behöver ju bara LYFTA mig från stolen och släpa mig härifrån än så länge, när de behöver använda datorn. Det kan väl knappast kallas beroende? Sleepy

Dessutom, sen jag läste i Aftonbladet förra veckan att barn blir smartare av att använda dator, så har jag (alldelens själv) räknat ut att då måste det ju följd-aktligen gälla oss vuxna med… #1 Ribbon

Så jag sitter inte alls här för att jag är beroende, utan bara för att jag vill bli så himla smart… Bravo

Agneta är rädd att vi ska behöva genomgå något tolv-stegs-program så småningom… Men DET är inte jag, för jag har inte kommit till det stadiet att jag har någon som helst sjukdoms-insikt… Medicine

Och kommer troligen aldrig att göra… (hehe)

Det värsta är att jag tycker SÃ… synd om alla människor som faktiskt inte har tillgång till dator och internet. Jag hade ju själv inte det för ett halv-år sedan… Och det känns verkligen som jag har krälat ut ur en väldigt mörk och primitiv grotta sedan dess…

Har alltså suttit där i en massa år och inte ens fattat vad jag gått miste om…

Hmmm… Sitter nu här och funderar på hur jag ska kunna få ensam-rätt till datorn… Går det att borra i den? Tänkte bara att om jag borrar små hål, sen skruvar fast kedjor och hakar i hand-bojor i kedjorna, sen låser jag fast mina händer och sväljer nyckeln… Handcuffed GUUUD så bra, då kan jag inte flytta mig härifrån, även om barnen sliter och drar i mig… Lock

Fast… Det är klart… då får jag ju väldigt ointelligenta ungar och det vill jag ju faktiskt inte… Computing

Nä, de får nog fortsätta använda datorn…ibland…någon gång…när jag inte kan sitta…när jag bara MÃ…STE sova…eller äta…eller laga mat…eller fixa naglarna… hähä, nänä, de fixar jag vid datorn…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Me? Datanörd? No way! Kiss my…computer!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  (namnlös)

  _Natricia_
  hmmm känner igen mig rätt mycket. Idag tex hade jag lovat mig själv att motionera på morgonen och sedan skriva hela dagen. Och ändå sitter jag här och skriver kommentarer. Och äter frukost. För DÃ… är det i alla fall okej att sitta på msn eftersom jag ju äter samtidigt. Ja, vad skulle det göra för skillnad om jag satte mig vid bordet och åt frukost. Det skulle mest vara tråkigt. Seriöst, jag tycker det är synd att jag inte kom på det här tidigare, tex som mammaledig i småstad där jag inte känner någon, det hade nog gjort tillvaron lite ljusare… Kram, ha en bra vecka framför skärmen …ehh..
  den 7 november 09:13
  (http://spaces.msn.com/members/natricia/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Disa9916
  jag måste bara få instämma,,,Och på ett ½år har du kommit fram till dessa smarta insikter,,, Det kallar jag progress;) Sant att barnen ibland behöver datorn också,,,men,,,jag tycker att dom kunde skaffa egna :/ Ha en skön vecka vid din ,,för det ska jag ha vid min Kram//Disa
  den 7 november 08:11
  (http://spaces.msn.com/members/disa64/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  mojan
  *asg*… vem är beroende det undrar jag.håller med inte jag iallafall…*L* tack för kommentar hos mej på bloggtoppen hade lite svårt att få ivg den där innan jag fattade. men det funka ju.sen förstår jag inte varför inte ip funkar hos dej. har inga som helst problem med skype. så nya modeflugan måste bli ip-tele kontra blogg. sen är vi helt i space om du förstår vad jag menar. beroende nääääääääää./kram
  den 7 november 07:51
  (http://spaces.msn.com/members/fancysweden/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  mojan
  *asg*… vem är beroende det undrar jag.håller med inte jag iallafall…*L* tack för kommentar hos mej på bloggtoppen hade lite svårt att få ivg den där innan jag fattade. men det funka ju.sen förstår jag inte varför inte ip funkar hos dej. har inga som helst problem med skype. så nya modeflugan måste bli ip-tele kontra blogg. sen är vi helt i space om du förstår vad jag menar. beroende nääääääääää./kram
  den 7 november 07:51
  (http://spaces.msn.com/members/fancysweden/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Winniethepooh2842
  Va Datorn övertar mitt liv??? NEJHE!DU! Jag sa att jag skulle inte sitta vid den i helgen men va inne bara en liten stund o kolla blogg o skrev en liten liten blogg! idag fick jag se att jag hade två nya som tittade in,,, va glad jag bidde!! så nehe jag kan hålla mig borta,,,, lite på helgen,,, men vardagarna e de värre!! idag ska jag till tandis o kolla lite i munnen,,,, vanlig kontroll fast jag vet att jag har en tand som behöver lagas,,,,, hade den sist me kanten ha trillat av,, men jag överlever tur man kan ta de på avbetalning hhehe vi hörs under dagen säkert!! ha det gott o hoppas helgen har varit lugnt!! Kram Nallemamma
  den 7 november 05:52
  (http://spaces.msn.com/members/bears641/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Hulda
  Lika roligt som alltid att läsa din blogg! Men datorberoende eller missbrukande – allt är ju relativt! Ja jag Är beroende av datorn för att hitta det jag söker och lite till, för jag orkar inte ta mig till biblioteket och söka – för sånt tar tid så nyfiken som jag ärstup i kvarten. Missbrukare – näää, möjligtvis att jag brukade missa att använda datorn förr – men det har jag rått bot på nu – stänger man aldrig av den så märks det inte hur ofta/mycket man använder den, bara att smyga förbi i farten när man torkar golvet eller nåt annat tvunget man bara måste göra. Bättre lite skit i hörnen en ett rent helvete lär det ju heta – ja hos mig blir det ett helvete om inte datorn funkar och vem vill då stå ut i min omgivning? Men tänk så bra det blir när vi blir gamla och gaggiga – då kan vi sitta på hemmet med våra laptops och chatta med alla goa vänner man aldrig träffat. I cybervärlden är det ganska svårt att vara eremit, men man behöver iaf. inte gå ut i onödan 😉 Hälsningar från Hulda – väl medveten och belåten att jag inte är den ende O..beroende
  den 6 november 23:31
  (http://spaces.msn.com/members/HuldaNorrkoping/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Lena
  Jag är i alla fall ärlig – jag erkänner!! Ingen har varit mer anti-datorer än jag… tills förra julen när vi skaffade en. Det är ju som en enda stor bok – det finns hur mycket som helst att läsa. Och ÄNTLIGEN har jag kommit igång att skriva själv igen också! Så just nu blir det alldeles för många timmar här!! Men å andra sidan – hur många sitter inte o halvsover framför TV:n?? Då är detta MYCKET bättre! Undrar bara varför man känner att man måste försvara att det är så himla kul!?!?
  den 6 november 22:27
  (http://spaces.msn.com/members/Livslustigt/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Amaltea
  Jag är inte allts internet beroende lovar o svär *fingrarna i kors bakom ryggen* lovar….tack för hälsning…kommer en kram tillbaka här…min promenade har varit allt för få en tid…bot och bättring…/ Amaltea
  den 6 november 20:01
  (http://spaces.msn.com/members/sinnesro/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  lyckliga grodan
  gud vad jag blir intelligent.. mer och mer för varje dag..
  den 6 november 19:28
  (http://lyckligagrodan.blogspot.com/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  AnKi
  Beroende av dator….!!! nääää…. -först när du slutar öppna dörren (när de ringer på den), -när du inser att du inte ätit på 5 dagar -när de ringer från jobbet och undrar om du är allvarligt sjuk eftersom du inte varit där på några dagar -när du känner kramp och fingrarna sover DÃ… ÄR DU BEROENDE och bör söka hjälp i varjefall om -du vill att de ska komma gäster och ringa på dörren fler gånger -om du inte vill tyna bort, eller blir mager och skranglig -om du vill behålla ditt jobb -om du vill använda dina fingrar även i framtiden. anki
  den 6 november 18:48
  (http://spaces.msn.com/members/antipeters/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  3413Mamma
  Nja är nog inte beroende,nej nej.Kan ju inte vara utan godis heller.Men inte är jag beroende Ah nej inte jag.Kopplar bara upp mig typ 15 ggr på en dag.;O)Kram Nilla
  den 6 november 18:42
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  cittaprazama1
  *S*….ja du…förr i tiden så sas det att kvinnor kedjades fast vid spisen….detta är kanske bara en mer modern variant av saken 😉 Men jag tror inte heller att vi är beroende…egentligen…alltså…på riktigt!!! Jag har aldrig upplevt någon form av abstinens t.ex…..Jag kan till och med vara borta från datorn i 10 min utan att må dåligt *S* Hoppas du har en härlig kväll Kram // Agneta
  den 6 november 17:52
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Matilda
  Jag tror det finns en liten datanörd i oss alla. Eller iaf dom som har tillgång till dator. Alla i min familj är väldigt mycket datanördar. utom jag förstås =)
  den 6 november 17:34
  (http://www.flummiglampamyser.blogspot.com)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Matilda
  Jag tror det finns en liten datanörd i oss alla. Eller iaf dom som har tillgång till dator. Alla i min familj är väldigt mycket datanördar. utom jag förstås =)
  den 6 november 17:34
  (http://www.flummiglampamyser.blogspot.com)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Robban_Imaginos
  Hello Mistress! Internetberoende? Neee, inte mycket. Men det är ju klart att man blir lite lack när uppkopplingen inte funkar. Man skriker på datorn: SKÄRP DIG FÖR BÖVELN! KOM IGEN NU! En gång gav jag skärmen en rak höger. Det gjorde ont det. :-(( Internet har givit mig mycket. Jag satt också i en grotta förut. Men ibland känner jag mig lite cyberskadad faktiskt. Lagom är nog bäst. Ha dig en fin vecka nu, din lilla tösabit. Hälsa ongarna. 🙂 Kram o Kram
  den 6 november 17:33
  (http://spaces.msn.com/members/cooparn/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.