Frukost-diskussion

Frukost-diskussion i morse:

 

Fröken frispråkig (Binta, 16): Jag tycker din kompis ”A” är mycket trevligare än din kompis ”B”. (Lilla gumman, kritik mot syrrans vänner är ju den ömma punkten, drop it, baby!!! You can ´t win!  //Tonårsmorsan.)

Jai (14): Meeh, varför då?

Fröken frispråkig: Nä, men jag tycker ”B” har så fittig stil ibland…(Det där ordet HÖRDE jag förstås inte!)

Jai: Vaddå ”fittig” stil…? Vad tror du jag tycker om din ”bögiga” pojkvän då?

F.F: Vaddå bögig? Mamma! Har ”C” bögig stil?

Jag: Näää!

Jai: Joho! Han sitter så hääär med handen. Dessutom var vi typ bästa polare innan ni blev tillsammans, men nu är han hur stroppig som helst o hälsar inte ens… Vem tror han att han e ´?

F.F: Meeh, tror du han ska va tillsammans med mig o va typ bästis med min lillasyrra? Eller e ´ du bara avundsjuk, eller? Dessutom ser din kompis ”B” ut som en man…med långt hår…

Jai: Mamma! Ser min kompis ”B” ut som en man med långt hår?

Jag: Näää!

Jai: HA!

F.F: Men varför blir du så upphetsad för att jag inte gillar din kompis ”B”?

Jai: Men vem har sagt att du måste gilla henne då, men jag gillar ändå inte din ”C”.

F.F: Men vem har sagt att du ska gilla honom då? Förrästen verkade det inte så sist han var här, för du sprang ju runt efter honom hela tiden…

Jai: Nähä, för han hälsade ju inte ens på mig…

F.F: Vaddå? Du sprang ju efter honom hela tiden…

Jai: Nä, för det var typ första gången han va ´här, nu spelar han cool o hälsar knappt…

F.F: Oups! Jag trampade visst på en öm tå, för att jag sa nåt om din kompis…

Jai: Hmpff…

F.F: Haha, got ya ´!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Frukost-diskussion

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  friday
  Hahaha, ja den här sortens samtal känner man ju igen.. Har i och för sig inga systrar men tre bröder 😛
  den 10 december 00:28
  (http://phonsey.blogg.se)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Smultrondroppen
  Hej vännen. Ja du vad barnen använder för ord nu för tiden får mig att känna mig så gammal. HAHA. Vissa ord kan verkligen choka en. Min son kläker ur sig titt som tätt F.A.N Fyller 2 i slutet av februari. Skakar på huvudet & undrar vad som kommer här näst. Ha en underbar helj Kram Fia.
  den 9 december 14:48
  (http://spaces.msn.com/members/smultrondroppen/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Michael
  I just stopped by to say hello. ▁▁▁)▁▁▁_ (_(▁▁▁◢███◣ ▁▁~(▁)_ )▁▁█◣_███████═╮ ╭═█████▁◥████████▁ ║ ║▁█☆★☆█▁▁◥███☆★☆█▁ ║ ╰═◥███◤▁▁▁◥█████◤═╯ ~~I love your spaces^^
  den 9 december 07:15
  (http://spaces.msn.com/members/michael-hk/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Winniethepooh2842
  *fniss* va man kan skratta åt dina töser!! låter nästan som jag o mina bröder där hemma!! tänk ja,, mitt emellan 6 pojkar som tetas?? synd om mig snyft,, tur jag flyttade så tidigt! nu saknar dem mig istället!! tur de,,,,!! föressten dina flicor ska passa sig,,, tomten ser vad dem gör hela tiden o mamma e snaäll o säger Nääää!! hehe kram kram Nallemamma
  den 9 december 05:35
  (http://spaces.msn.com/members/bears641/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Sten
  Hej vännen Vill inta vara sarkastisk, men det är bara början vänta bara och se. Hoppas du får en lung helg iallafall. Kram / Sten
  den 9 december 00:23
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  BeJi_Treplektra
  ”När mina barn var tonåringar användes dessa ord när de var mycket upprörda” – ’Morsan’ Äsch! Inte Fatou, inte. 😉
  den 8 december 23:38
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  badarensfunderingar
  Tomtar gillar badare, för badare har ett rent… Hmm… Ja… Eller nått!
  den 8 december 23:08
  (http://spaces.msn.com/members/Badaren/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Linda
  Är det så här det blir sen?! :S Blaskiga vinterkramar från mig!
  den 8 december 20:50
  (http://spaces.msn.com/members/lindalindvall/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  morsan
  Mer en kommentat till kommentatorn till BeJi Treplektra. Det finns inte längre en kommentar i ungdomars språk som inte tar med alla våra kroppsdelar och tillämpar dem i de flesta grammatiska former. Lite elakt skulle man kunna säga att hjärnan är den enda kroppsdel som inte används förfulande eller i förödmjukande menning idag. Trist men sant. Ibland tänker jag hur det ska låta när dessa änglar blir ”etablerade”och språket är så invant att de fortsatt använder alla dessa könsord helt ogenomtänkt. När jag var tonåring använde vi aldrig eller mycket sällan ord som hora eller fitta. När mina barn var tonåringar användes dessa ord när de var mycket upprörda. Dagens tonåringar lägger in sådana ord som en vardaglig förstärkning eller beskrivning i helt ”sansade” samtal. Att kalla någon fittig är i den meningen inte så värdeladdat längre. Det blir en tragikomisk vision om vi ser detta språkbruk som något bistående hos den växande generationen, tex sjuksköterskor, advokater affärsexpediter etc.
  den 8 december 20:06
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  BeJi_Treplektra
  Vad gillar döttrarna dina att se sina samtal citerade i din blogg? Eller de kanske inte läser den? Hur som helst, jag tror aldrig jag har hört adjektivet ”fittig” tidigare – och jag som ändå brukar låtsas vara språkvetare. Kanske Svenska Akademins Ordlista kan stå till tjänst? Likafullt, tack för kommentarerna … och jag önskar dig detsamma – och kan tipsa om BeJi-tipset i min blogg. Kram/Bj.
  den 8 december 18:03
  (http://spaces.msn.com/members/beji-treplektra/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  solglimt61
  Hahaha ja du TACK för att du delar med dig så jag fick mig ett got SKRATT, tittar in och önskar dig en trevlig 3:e advents helg. Kram Katarina
  den 8 december 17:36
  (http://spaces.msn.com/members/solglimt61/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  cittaprazama1
  Önskar dig och hela härliga familjen detsamma….Skicka massor av stora varma kramar åt er allihop från mig och Mr J KRAAAAAM Agneta
  den 8 december 16:42
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  3413Mamma
  Ja kan inte mer än skratta det låter som jag och mina syrror haha.Jaså du tycker jag kan glömma fler ggr haha.Ja det blev en extra dag ledig kanske gör om det:O/ önskar dig och dina uunderbara barn en trevlig helg ;O) kram Nilla
  den 8 december 16:11
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Tomten
  Hej tomtegubbar slå i glasen o låt oss lustiga vara en liten vi leva här me mycke möda o stort besvär. Jo mensann. Då tittar ja väl förbi o hämtar kylskåpslistan då. Di öngera, di va inte så frispråkige när nissarna va små int.
  den 8 december 15:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.