Männsikan är underlig!

Iiih, vad jag är duktig, jag har äntligen städat bort julen idag!

Härligt!   Det var trevligt att träffa dig, kära JUL, men det var ännu trevligare när du gick! Sorry to say!

Nåja, igår  fick min äldsta dotter inte gå ut, då jag tyckte det var liiite sent påtänkt att vilja gå ut kl. 20.00 på kvällen, när man sovit bort hela dagen. Då svarade hon att jag hade ”fittig stil”…  

Aaaagh… Ropar tillbaka henne; ”Vad sa du att jag hade, sa du?”   Binta:”Asså, fittig stil…, du vill ju bara jävlas…”

Jag: ”Tycker du man använder såna ord till sin mamma?” Binta: ”Nää, oki, men jag tycker du är jävligt taskig, som inte låter mig gå ut och jag tycker det är så förbannat taskigt att du vill jävlas med mig…! Låter det bättre så?”

”Grrrr…” (*tuggar fradga, så jag kan inte svara*)

Men vad lustigt det är! Först går man igenom 9 månaders illamåenden, smärtor och 20 kg extra tyngd, sen genomgår man en förlossning som man tror ska slita en mitt itu, sen kämpar man på genom spädbarns-år, nattskrik, passar dem när de är sjuka, matar, städar, tvättar, jobbar, daltar, tröstar, förmanar, bönar, ber, leker, skrattar, ruinerar sig, pysslar, bakar, lagar mat…fortsätter genom alla dessa år, totalt engagerad i sina barn.  Ja, allt detta och en massa till ägnar man drygt 17 år till, sen PRECIS innan barnet fyller 17, så bestämmer man sig för att helt enkelt bara börja jävlas med barnet i fråga…

Ja, snacka om ”fittig” stil…!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Männsikan är underlig!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  3413Mamma
  Vist är det mycket man ska tåla att höra innan öronen ramla av Kjam Nilla
  den 6 januari 20:15
  (http://spaces.msn.com/members/nilla2/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Inna
  Jag känner igen mig sååå mycket. Min tonåringar (13, 15 & 16) är makalösa på att argumentera och ge tillmälen. Ibland vill jag bara låsa in dem och släppa ut dem när de är 19 typ. Inna aka surtanten aka cpkärring
  den 6 januari 13:24
  (http://innasego.se)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  MammaMia57
  Kan inte göra annat än att nicka instämmande….Känner jag igen detta, eller? Häromveckan var jag en ”jävla gorilla” enligt min 12-åriga dotter…………..Kul att höra precis efter julen. Gud så skönt det var att komma in till Dig, känner igen SÃ… mycket av det du skrivit. Jag återkommer mer än gärna…….. /Maria
  den 6 januari 12:37
  (http://spaces.msn.com/members/eriksbergsmaria/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  SANDRA
  Shit. Jag hade fått frispel.
  den 6 januari 10:44
  (http://www.rensahuvet.blogspot.com)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Qilin1952
  Det här känns välbekant, och dina barn är fortfarande relativt unga. Du ska se om bara ett par år händer det något som du kommer att bli förvånad och glad över: Rätt som det är, utan förvarning, börjar ”ungen” behandla dig som en jämlik vuxen. När det händer ”wow”, vilken känsla! Själv har jag ju bara en, men jag har sett samma fenomen hos mina vänners barn. Då först kan man börja förstå att alla de där åren med oro, smärta och gräl har lett fram till ett bra resultat! Jag ska ta och titta lite bakåt i dina bloggar och tala om vilka jag gillar bäst, det kanske dröjer några dagar men du ska få besked om vad jag tycker, hoppas det kommer att bli till någon hjälp. Kram på dig Fatou! /Qilin aka Kersti
  den 6 januari 10:43
  (http://spaces.msn.com/members/SMrld/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Sabina
  Ã…h, såna ord alltså… Jag använder dem inte ens själv, trots att jag fortfarande är ung och trotsig. Min dotter säger ”jävla helvete” när hon är riktigt arg… morr… Ha en skön dag! *kram*
  den 6 januari 08:46
  (http://spaces.msn.com/members/sabinasabinaengqvist/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Disa9916
  Ja, är det inte märkligt,,att hur man än visar dom att man bryr sig,älskar dom, värnar om dom,, så är det alltid bara för att ” jävlas” Jag tyckte ju att min mamma gjorde PRECIS samma sak,,för att inse som vuxen att… utan henne hade jag aldrig blivit någon 🙂 Så,,man får helt vänta tills dom är vuxna innan dom förstår att man älskar dom 🙂 kram//Disa
  den 6 januari 08:07
  (http://spaces.msn.com/members/disa64/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.