Diamonds

Bling-Bling.

Diamonds are a girls best friend. Javisst! T.o.m. för gamla oglamourösa Tonårsmorsor. Inte för att jag har så himla många tillfällen att få Bling-Blinga. Inte för att jag ens har så många äkta smycken eller diamanter. (Jag har EN diamantring i guld, med en tiny pytteliten diamant, som man kan ana att den finns om man vrider lite på ringen samtidigt som man håller den mot ljuset, så man ser att stenen glänser till lite.)

 

Men den ringen och de få övriga guldsmycken som finns i min ägo, är ovärdeliga för mig.

 

Ägo och ägo förresten… just nu befinner sig mina smycken inte direkt i min ägo. De ligger på pantbanken. Eeeh… Fast det är ju just därför de är så fantastiska att äga. Inte nog med att man får tillfälle att Bling-Blinga med dem lite titt som tätt…(Ja, så där vart annat, vart tredje år, eller nå ´t…) Men sen så har de alltså nu räddat minst två jular från att bli en total katastrof i misär… De har också räddat oss från svält och armod andra tider på året. Förra året räddade de alla mina fyra barns födelsedagar.

 

Jag ser som min absolut viktigaste uppgift att hämta ut dem i tid, för utan dessa smycken skulle jag känna mig totalt ruinerad. Men vem kan säga att de är ruinerad när man äger guld och diamanter? (Även om de nu ligger största delen av året på pantbanken…) But it ´s mine! Dessutom har jag i alla fall något att glänsa med, om tillfället att få göra det, någon gång skulle dyka upp…

 

Som barn var jag van vid sparkapital. Min mamma köpte alltid mycket läsk i slutet av månaderna, när lönen kom, för då ansåg hon att hon hade ett säkert sparkapital den sista veckan innan lön. Hon pantade glatt flaskorna för att kunna sätta mat på bordet. Sparkapitalet kallade hon för hårdvalutan.

 Skillnaden mellan hennes sparkapital och mitt, är ju ändå att jag kan blinga med mitt sparkapital, det kunde inte mamma. Vem vill hänga pantflaskor runt halsen att blinga med?

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Diamonds

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  Linda

  (namnlös)
  Ja, söte tid…avsaknaden av bling-bling låter precis som hemma hos mig! Jag väntar fortfarande på min födelsedagspresent jag blev lovad av min käre make- för sex bloody år sedan!!
  Som om det inte vore nog blev både förlovningsring och vigselring stulna vid ett inbrott i vår bil !? för två år sedan- men det är en helt annan story.Men min man säger alltid att good things come to those who wait…haha ( kiss me where the sun don ´t shine!)
  Ps..Min ”hubby” hälsar att även om han älskar Tracy Chapman, please Fatou change track or he ´s gonna go nuts!( Jag säger bara, man kan inte bli något man redan är haha)
  Jättekramar från Kalmar!
  den 13 februari 00:31
  (http://spaces.msn.com/lindasverige/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  BeJi
  Jag har ju några diamanter, men de är bra små … de utgör nämligen yttersta spetsen på några grammofonnålar som jag äger … knappast något att stoltsera med … 🙁
  den 12 februari 21:25
  #
  Visa bilder för Jonnys ängla mamma
  Jonnys ängla mamma

  Susann
  *skrattar’ Herrejesus vad många inlägg jag fick på min sida .Tackar tackar.
  Håller med dig om allt du skriver .
  Smycken tja det lilla man äger finns också på panten..*ler*
  Och det där med pet flaskor kanske man skulle testa det.
  Ha nu en skön söndagkväll .
  Kram Susann Jonnys ängla mamma
  den 12 februari 12:35
  (http://spaces.msn.com/susann10/)
  #
  Visa bilder för Stone3602
  Stone3602

  (namnlös)
  Frånvara evenemanget säger du??
  Om du visst vad du går miste om oj, oj.
  Spänning, glädje, besvikelse, tårar
  och mycket, mycket mer.
  Ta du och sätt dig till ro åtminstone
  en lite stund framför tv:n och lev dig in i
  OS spännande värld.
  Kram / Sten
  den 12 februari 11:25
  (http://spaces.msn.com/spelsweden/)
  #
  Visa bilder för cittaprazama
  cittaprazama

  (namnlös)
  *S*….så sant!!! Men å andra sidan så skramlar det kanske vackert….ALLA hör att man är på ingång med pantflaskor & vurkar runt halsen 😉
  den 12 februari 09:37
  (http://spaces.msn.com/cittaprazama/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.