Drama Queen

Jag trodde att jag själv var Drama Queen nr ONE, men jag verkar ha hamnat på andra plats. Har fått stenhård konkurrens i familjen. Fick ett sånt där samtal-från-en-annan-förälder-som-man-helst-inte-vill-ha; ”Ingen av barnen är oskyldig i det som hänt, men jag tycker du ska prata med din dotter nu, så hon lämnar min dotter i fred!”

Sagt och gjort. Jag tar min rolls-ambulans (Min cykel, alltså) och ger mig iväg på denna akututryckning till skolan. Träffar de två klassföreståndarna och dottern. Dottern: ”Meeh, hon har ju snackat skit om mig…”

Jag: Ja, men vi hade ju den här diskussionen förra veckan! Hon har gjort fel, du har talat om för henne vad du tycker om det! ENOUGH! Time out! Det räcker nu, sluta dramatisera allt. Det blir ju bara större och större nu.

Lärarna: Ja, men vi ska ha samtal om detta på skolan i eftermiddag och försöka reda ut det…

När diskussionen är klar och jag ska gå, så följer en lite skamsen dotter med mig till entren. ”Varför kommer du hit och leker…?” Jag: Vaddå leker? Jag kommer hit och stoppar din drama-uppvisning innan allt har gått allt för långt!

Dottern: Ja, men okej, men hej då!

Jag: Vaddå hejdå, vem sa att jag ska gå? Kanske ska stanna resten av dagen…

Dottern: Nä, nu är det bäst du går, du har skämt ut oss tillräckligt…

JAG???

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Drama Queen

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  Visa bilder för Mariek1965
  Mariek1965

  (namnlös)

  Hej detta påminner mig om ett stort problem som jag har med min tonårsdotter. Hon och hennes kompis satt en kväll och chattade, vad händer, jo de får ett dödshot från en tredje tjej. Hon hade minsann en vän som skulle fixa dom båda! Som tur var berättade barnen om detta, vi började kolla upp gamla konversationer och vad finner jag? Jo 8 rena dödshot!!! Jag kontaktade skolan, gick till tjejens mor och frågade vad i hel…. hon höll på med. Gissa vad svaret blev? Jo. Det är ”bara” ett språk som dom använder!!! Jag blev lite lätt skogstokig och talade om att mina barn skulle aldrig få använda ett sådant språk. Sedan visade det sig att en tjej till hade fått detta hot. Hennes pappa gjorde som jag, kontaktade föräldrarna. Nu skall det bli ett möte. Tjejen som sänd hoten fick dataförbud en månad, vaför undrar jag, hon hade ju inte gjort något fel enligt mamman! Vet inte om man skall skratta eller gråta, men hon vet att kommer det ett endaste hot till så polis anmäler jag henne. Rykten cirkulerar här i vår lilla stad om att jag redan har gjort en anmälan, då får hon väl tro det då, kanske skrämmer det henne lite.

  Allt började med att tjejen, vi kallar henne Mia, hon hade tjafsat fram och tillbaka med flera på msn, efter nästan ett års tjafs så råkade min dotter och hennes vän (Eva, kallar jag henne här) att hämna på Mias Lunar och de kommenterade något, inget elakt, jag har själv kollat upp det. Sedan var det igång. Jag skrev ut alla konversationer och även vad som blivit skrivet på Lunar, så jag har allt på papper!

  Nu väntar jag bara på att detta möte skall bli av, vill ha en förklaring utav Mia, om varför hon skriver som hon gör.

  Detta med att inte vara välkommen på skolan känner jag så väl igen. Min dotter blir smått hysterisk om jag kommer dit. Jag trodde hon skulle sjunka genom golvet när hon fick syn på mig när jag pratade med hennes mentor om detta hot, men hon pratade faktiskt med oss om detta. Det var hennes mentor som rekomenderade att jag skulle överväga en anmälan. Nu hoppas jag bara att allt slutar väl. Kram från Indianmari
  den 15 februari 09:02
  (http://spaces.msn.com/mariekdahl1965/)
  #
  Visa bilder för mamma bear
  mamma bear

  mamma bear

  These kids I swear!!!

  vad hände sen da???

  nyfiken nallemamma!!!

  Kram Annika
  den 15 februari 05:48
  (http://spaces.msn.com/bears641/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Qilin
  Skämt ut oss?? Det är typiskt barn/ungdomar. Egentligen, av det jag sett när jag var lärare, uppskattade eleverna när vi kallade in deras föräldrar – men för att hålla skenet uppe mot kompisarna måste en nonchalant attityd visas upp…
  Mer om Valentin o Alla Hjärtans dag kan du läsa här: http://hem.passagen.se/ujs/valentin.html
  om du har lust!

  Du får ett gelehjärta av mig . varsågod!
  den 14 februari 16:03
  (http://qilin.blogg.se)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Qilin
  Skämt ut oss?? Det är typiskt barn/ungdomar. Egentligen, av det jag sett när jag var lärare, uppskattade eleverna när vi kallade in deras föräldrar – men för att hålla skenet uppe mot kompisarna måste en nonchalant attityd visas upp…
  Mer om Valentin o Alla Hjärtans dag kan du läsa här: http://hem.passagen.se/ujs/valentin.html
  om du har lust!

  Du får ett gelehjärta av mig . varsågod!
  den 14 februari 16:03
  (http://qilin.blogg.se)
  #
  Visa bilder för Linda
  Linda

  (namnlös)
  Haha…du får nog känna dig besegrad på den fronten!
  Tänk att ungar redan innan dom kan gå, vet precis hur dom ska tackla lilla Mamma.
  Mina barn är mästare på det, dom har verkligen en förmåga att prata omkull en! Den förmågan verkar dina döttrar ( Spiderman kommer han också, va så säker! ) också besitta!!

  Men se det så här, du fick en anledning att ta en tur på Rollsen!!
  Nästa gång parkerar du den i matsalen vid lunchdags, det brukar va lagom populärt!!

  Ha en bra Alla hjärtans dag!

  Kramar KalmarLinda
  den 14 februari 12:56
  (http://spaces.msn.com/lindasverige/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.