Till Veronika…

Har lovat min kära vän Veronika ( hon som hjälpte mig hitta boken Omskärelsen av Alice Walker på Tradera för 5 spänn! Praise the Lord!) receptet på min favvorätt: Jätteräkor med guaccumoladip:

Köp rosa skalade jätteräkor: (Brukar finnas på alla stora matcentrum typ Ica Maxi för 99-129 kr för 800 gram)

Woka räkorna  med vanlig svarpeppar och salt, bara så räkorna får lite , lite ljusbrun yta. KLARA! Det är sååå enkelt.

Dip: En liten burk creme fraish (jag brukar använda lätt), en avocado, en stor vitlöksklyfta, salt och svartpeppar och en skvätt rödvinsvinäger. Kör i mixer. Klart!

Det brukar bli ganska mycket dip, så jag brukar frysa in i påsar, så de är lätta att ta fram! Hoppas alla som gillar skaldjur provar detta, för det är bara fööör gott! Kan användas som smårätt, förrätt eller varmrätt! Använder man det som varmrätt så kan man ju äta det med ris för att dryga ut!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Till Veronika…

  1. Inkopierade kommentarer:

    #
    Milla
    Hej,
    hoppas allt är bra med dig/ er. Jag tittar in så sällan nu och det är trist för du skriver ju alltid så bra 😉
    Jag ska bli bättre nu, jag lovar!
    Kramar till dig.//Milla
    den 8 mars 16:11
    (http://spaces.msn.com/millan28/)
    #
    Visa bilder för Pia
    Pia

    Pia
    Hej tack för besöket,, ja är enig o m att våren o sommaren borde vara på intåg snart,,, o då kan man ligga o se om det finns nått syn ¨bart
    den 8 mars 14:59
    (http://spaces.msn.com/dragr1/)
    #
    Visa bilder för Leesa
    Leesa

    Leesa
    Jisses, vad gott de lät! Måste jag prova nån dag! Tack för underbar blogg förresten! Titta gärna in hos mig!

    Kram Leesa
    den 8 mars 14:52
    (http://spaces.msn.com/lillgumma/)
    #
    Visa bilder
    (namnlös)

    Veronica
    Tack!! var ju mycket enklare än jag trodde, ska jag prova nån dag *mums* du wokar i vanlig olja eller?
    *kram*
    den 7 mars 21:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.