Lås dörren!

Har haft tonårspartaj på övervåningen. Tänk att vi mammor kan vara så olika våra tonåringar…

Fredag eftermiddag och jobbet är slut. Stressar för att hämta på dagis, handla, stöka undan så man kan få ta det lungt och njuuuta av helgen efter en arbetsam vecka. Men tonåringarna de ser helgen som ett enda stort party!

De två äldsta tjejerna ska på fest…och minst 15 tjejer till… så många är de i alla fall som är här hemma och klär upp sig, sminkar sig, borstar håret, plattar håret… Blir så trött bara av att se dem…

…men njuter när jag tänker att snart, alldelens snart kommer alla dessa tjejer vara ett minne blott. Slipper höra deras tjatter och fnitter, slipper snubbla över alla skor i hallen, när jag försöker ta mig till toaletten… tills någon släpper den förträffliga ide ´n att Jai och hennes kompisar inte ska gå på festen, utan de ska stanna hemma…

(Have merci on me…) Binta och hennes gäng försvinner ut i den kalla vinternatten, men det kommer snart nya att ta deras plats…

Nya killar och tjejer väller in. Själv lagar jag mat och diskar. Upp och ner i trappen, de dundrar som små elefanthjordar…

Sen hör jag hur det sparkas på dörrar och väsnas, så jag går upp på övervåningen. För att finna att de inte bara belägrat Jai ´s rum, lilla hallen och badrummet. Jag ryter till och undrar vem som sparkar på dörrarna. Men alla 10-12   ungdomar som möter mig på övervåningen tittar på mig med snälla hundögon och ser ut som jag måste ha drömt. DÃ… väller det ut ett litet gäng från mitt sovrum…

Då blir jag INTE glad: ”Varför är ni i mitt RUM?”

En kille tittar runt på de andra och säger: ”Ja, just det! Visa lite respekt i alla fall!” Sen tittar han på mig och säger: ”Lås dörren till ditt sovrum!” Men nu är jag så irriterad så jag orkar inte ens bry mig om att den stackaren försöker supporta mig: ”Nej, det tycker jag inte jag ska behöva i mitt eget hem…!”

Känner mig som en riktig Bitch idag!

Nåja, även Tonårsmorsan kan tappa tålamodet ibland…!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Lås dörren!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  Uranja

  Uranja
  Det var inte länge sen jag hade också många ungar ,då tänkte jag som du snart är de vuxna och då får man det skönt ,men man saknar de .jag saknar mina ungar .jag önska de var små igen .du har rätt man ska inte behöva låsa i sitt eget hem .nej .passa de sig inte du har ju fått käppen knäpp de med det hehehehehehhe.
  Ha det bra vännen
  Kram Ranja
  den 12 mars 15:09
  (http://spaces.msn.com/verjiotisa/)
  #
  Visa bilder för REDTOPP
  REDTOPP

  Marianne
  Ursäkta men jag NJUTER i fulla drag av DINA tjejer,kan inte hjälpa att jag ibland längtar tillbaks!Det enda som låter här hemma är jag själv och stundtals dammsugaren….Hoppas du har en superskön helg….hälsa Mabu o dina ”töser”

  REDTOPP
  den 11 mars 18:37
  (http://spaces.msn.com/redtopp/)
  #
  Visa bilder för Maria
  Maria

  Maria
  Ja nog verkar det som om du hade en riktig pärs där! Förhoppningsvis har du lungt i hemmets stilla vrå just nu i alla fall?
  den 11 mars 10:29
  (http://spaces.msn.com/eriksbergsmaria/)
  #
  Visa bilder för Terka
  Terka

  Terka
  Hmm…livat värre!
  Jag hade nog oxå blivit sur….iallafall just nu. Är på dåligt humör och känner mig allmänt depp. Då behövs det inte mycket för att få mig ur balans.
  Vi får hoppas att det blir lugnare idag då!!!!
  Ha en bra helg!
  den 11 mars 09:15
  (http://spaces.msn.com/teresekanth/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.