En egen helg!

Tips till alla slutkörda mammor (eller pappor också för den delen) :

Se till att få en helt egen helg någon gång ibland. Jag vet, det är inte så himla lätt, men någon gång kan man faktiskt skapa den möjligheten om den inte automatiskt dyker upp. Jag skapar min en gång i månaden, om man är två om föräldraransvaret, kanske man inte behöver det lika ofta, men ändå någon gång ibland. Tips på hur du inte bara själv kan må mycket bättre, utan också på hur du kan bli en mycket bättre förälder, arbetskamrat, partner, vän etc.

Se till att hemmet är städat innan du påbörjar helgen, sen börjar du helgen med ett långt, njutfullt bad. Om du har lite svårt att komma till ro i badet, så finns där en massa trevliga sysselsättningar. T.ex. läsa en bok, blåsa bubblor, dricka en fräsch fruktdrink, raka benen, plocka ögonbrynen, fila fötterna (utanför badkarskanten, förstås), peeling, hårinpackning. Nåja, är du man, så får du kanske nöja dig med den där boken och  blåsa bubblor  då… Poängen är att du ska känna dig ren, fräsch, men samtidigt slappna av och komma till ro, efter att ha varit uppe i höga varv och stressat.

Planera sen inte in sjuttontusengrejersomduannarsaldrighinnermed… Poängen är ju att du ska ha denna helg för dig själv och för din egen skull.

 Bjud inte hem massa folk, för då ska du agera  värdinna/värd, det blir disk och städning… Denna helg; var bara din egen bästa vän. Se den film du vill se, läs en bok, surfa runt på nätet. Ordna din favoritmat eller gå ut och käka. Eller köp med dig hem. Njut av din ensamhet. Njut att få göra det DU vill göra, i den takt DU vill göra det, utan en massa krav och måsten.

Blir du allt för uttråkad (vilket oftast är en vanesak) så är du ju fri, fri att slå klackarna i taket på Lördagkväll, eller träffa en kompis, eller hälsa på någon du haft dåligt med tid för och saknat.  

Poängen är fortfarande att du ska göra det för att du själv vill och utan att dra på dig en massa extra jobb. Om du lyckas genomföra denna helg, helt i andan om att ta hand om dig själv, vad än det innebär för dig, så kommer du att bli förvånad över hur mycket ro du kommer att känna i kroppen och ändå mer förvånad över hur glad och trevlig du är när familjen sen ramlar in igen på Söndag eftermiddag!

Dessutom kommer du att ha så mycket energi att allt du tar dig för närmsta veckan kommer att kännas som en barnlek för all kraft och energi din egna helg kommer att ha gett dig!

Vad mer kan man begära av livet?

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”En egen helg!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #

  JENNY
  Gud… Det låter helt underbart!!! alla mammor o pappor behöver värkligen det! själv får jag HELA 2 månader att bara ägna till mig själv, det ska bli riktigt härligt!!! Men jag kommer förstås att sakna min lilla madam! ha en fortsatt skön helg det e du värd!!! kramar jenny.
  den 25 mars 18:34
  (http://spaces.msn.com/jentou/)
  #
  Visa bilder för SheDevil & Gammelgäddan
  SheDevil & Gammelgäddan

  SheDevil & Gammelgäddan
  Visst känner man sig extra lyxig när man får tid för bara sig själv 😀
  Jag har väl inte möjlighet så ofta men det händer några gånger om året att man får en riktigt ”ensam helg”
  Tycker det är underbart att kunna ladda batterierna & bara få vara :D.
  Hoppas du njuter i fulla drag av din.
  Kram Maya

  den 25 mars 18:33
  (http://spaces.msn.com/SheDevilGammelgaddan/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.