J**** TONÃ…RINGAR!

Jag fattar inte detta! Vad är det för små monster jag har uppfostrat? Den ena värre än den andra…

Vad är det egentligen med tonåringar?

De dissar grovt hemlagad mat, även supergod helgmat.

De invarderar hela hemmet med kompisar, i synnerhet under loven.

Man somnar med ett par ungar omkring sig-men vaknar med en hel fritidsgård, som ligger utslängda på sängar, soffor, skavfötters etc. Utan MINSTA lilla antydan till att vakna före kl. 13.00.

De dissar smaskiga middagar med förevändningen att de ”REDAN KÄKAT PÃ… DONKEN”  *  

Men på nätterna när de ramlar in så fullständigt länsar de kyl och frys…

De rynkar på näsan och fnyser som de värsta odjuren när man ber dem lyfta ett finger extra, utöver de uppgifter de normalt är tilldelade…

Att deras fjorton kompisar extra KANSKE har hjälpt till att röra till i hemmet, eller ökat på disken till det tredubbla etc. finns inte i deras värld…

Att de ockuperar datorn är ju ingen nyhet, men när dessa fjorton polare också ska vara med på ett hörn, så blir det SVÃ…RT att komma fram till den över huvud taget. Eller i och för sig. Nu ska jag inte överdriva. Jag har ju faktiskt hela morgnarna på mig…

När de sedan sitter där fastklistrade vid datorn så blir det ett fullständigt ramaskri om man ber dem t.ex. ställa upp sina skor, som naturligtvis står oprydligt uppradade i hög framför ytterdörren så man omöjligt kan ta sig varken in eller ut…

TOMORROW THEY ´RE

GOING BACK TO SCHOOL!!!

(Om jag så ska bära dem dit på mina egna armar!)

Donken*= Mac Dolnads.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”J**** TONÃ…RINGAR!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #
  Anna-Lys

  Anna-Lys

  Ã…hhh vad jag både saknar min egen ungdomstid och tiden när mina gossar var tonåringar …. alltså NJUT när huset är FULLT 😀

  den 19 april 21:29
  (http://spaces.msn.com/anna-lys/)
  #
  Visa bilder för ANKI
  ANKI

  ANKI
  Fy nu blir jag avvundsjuk…Du anar inte vad jag saknar ALLA ungdomar som formligen växt upp hemma hos mig tillsammans med mina egna. Jag brukade alltid skoja och säga att vi skulle ta lite inträde på vår ungdomsgård..*ler*, nu är alla utflugan och de kommer inte så ofta de där andra, men visst kommer de, annas skulle jag mula dem, jag kan ju inte leva utan dem….!!!
  Visst blev man lite trött ibland, men för de mesta var de bara glatt och trevligt. De höll en ju även vaken på nätterna med kortspel o sånt, man skulle ju alltid finnas med, vara med. Ja uch vad jag saknar det, var lycklig du som fortfarande är kvar i det där.
  Kram Anki
  den 19 april 08:01
  (http://spaces.msn.com/antipeters/)
  #
  Visa bilder för ♥_∂ιѕα_♥
  ♥_∂ιѕα_♥

  Disa
  jag har en unge …och inte ens han är hemma :/
  Han är och stör friden hos någon annan 😀
  Ha det ,,kram//Disa
  den 19 april 07:31
  (http://spaces.msn.com/disaster64/)
  #
  Visa bilder för @ηη
  @ηη

  @ηη
  Dessa tonåringar som vi älskar…det räcker att mina barn är borta en dag så längtar jag ihjäl mig efter dom. Fast jag vet att musiken dånar i huset så taket lyfter, skor och kläder överallt. Vadå sova ”vi har ju lov” inte tänker dom på oss föräldrar som ska jobba tidigt.
  Det är skönt när vardagen kommer tillbaka igen 😉

  Kramizar
  den 18 april 22:05
  (http://spaces.msn.com/mumstar/)
  #
  Visa bilder för stina
  stina

  stina
  Kunde inte skrivit det bättre själv, vi har precis likadant med skor i vår hall och ungdomar som sover över sitter vid datorer, tv soffa kvällar och natten igenom, sover till eftermiddan ,maten passar inte riktigt alla dagar men vad tomt det skulle vara utan dom .
  den 18 april 20:05
  (http://spaces.msn.com/stinasida/)
  #
  Visa bilder för Mingo
  Mingo

  Mingo
  Behöver Du bärhjälp, eller gick det bra ???? *s* Britt
  den 18 april 15:28
  (http://spaces.msn.com/mingogirl/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  SANDRA
  Bär dit dom.
  Lås kylen.
  Du är mamma – du bestämmer.
  den 18 april 11:44
  (http://www.rensahuvet.blogspot.com)
  #
  Visa bilder för Mariek1965
  Mariek1965

  (namnlös)
  Hejsan Ja jag känner verkligen igen mig i dina kommentarer. Senast i går kväll ramlade först 6 tonåringar in i lägenheten, dyngsura eftersom det regnade, de ville låna byxor under tiden som de torkade sina med hårtorken. Sedan kom nästa dotter in med en kompis, dränkta som två katter. Herre gud, hela lägenheten var full med blöta jeans, stöveltorken blev nästan överhettad. Men tillbaka till tonåringarna, hur kan 6 stycken låta som om de vore 60 stycken? Men, de skall alla ha varsin ros. De är trevliga och hälsar både när de kommer och när de går. De ”vågar” till och med prata med mig, fniss. Alltså så ser dom mig inte som den ragata som min dotter påstår att jag är;)
  När alla var här och mellersta dottern drog på sin stereo på väldigt hög volym så tänkte jag att hur tyst kommer det inte att bli när de flyttar hemifrån? Jag har barnen bara varannan vecka så jag får känna på hur det kommer att kännas den dagen. Men innan dess så har jag ytterligare två som skall igenom sin tonårs tid, JIPPI, gissa om jag ser fram emot det?
  Nu skall jag ta hand om min son som ligger hemma idag med huvudvärk. Hoppas att han kommer iväg till skolan i morgon, jag känner att han börjar gå mig på nerverna.
  Kramizar från en tonårsmamma till en annan tonårsmamma.
  den 18 april 09:44
  (http://spaces.msn.com/mariekdahl1965/)
  #
  Visa bilder för Hella
  Hella

  Hella
  Hahahaha
  Har inga barn över huvudtaget, men man får lite flashbacks. Dock inte delen med datorockupationen, då datorerna inte hunnit till privatpersonernas hem när man var barn. McDonalds fanns inte heller här. Det man minns är nog tjafset, fast vi var nog utomhus mer…
  Håll ut, lovet är snart slut.
  Må så gott
  /Hella
  den 18 april 09:11
  (http://spaces.msn.com/hella73/)
  #
  Visa bilder för mamma bear
  mamma bear

  mamma bear
  OJ DA!!! NU vet du hur jag har de hemma!!!! jaha,, e de så får du me börja me lådan????
  ut me lådan,, de som inte plockas upp landar i den o närlådan e full sätter mamma den på Blocket o får pengar för fyndlådan.. mamma tar då pengarna till sig själv eller lämnar den till nja någon behövande plats i afrika???? kan man skicka barna ner dit me?? fniss…..(I EN LÃ…DA??)
  Kram Nallemamma
  den 18 april 08:36
  (http://spaces.msn.com/bears641/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Blommalomma
  Jaa, jag visste väl att jag inte var ensam!! Loven är hemska för föräldrar. Så är de ju tonåringarna! Jag kan pusta ut. Vi är en normal familj! Tack! 🙂
  Men imorrn börjar allvaret. Och föräldrarna får ”vila”. (Fast tyvärr har gymnasieungar konstiga tider, börjar typ kl 13!, inte kul det heller, då kan man ju vara uppe hela natten!!)
  Och varför måste man köra hem andras ungar när det blir sent? Har de aldrig några tider att passa undrar jag!
  Förresten, om det kan hjälpa nåt, så har jag också lyckats få till MONSTERUNGAR!!
  den 17 april 22:19
  (http://blommalomma.webblogg.se/)
  #
  Visa bilder
  (namnlös)

  Lena
  De egna barnen får man väl försöka kompromissa fram regler för (har precis fått en ”föreläsning” av 15-årige sonen om att vissa saker – som t.ex. att avgöra när det är dags att klippa sig – borde vi låta honom själv ta ansvar för – ÄVEN om han börjar likna en tjej med sina svarta lockar….)
  MEN: kompisar ska man inte behöva uppfostra! När de härjade runt på vår dator så att vi knappt kunde reda ut allt efteråt satte mannen upp en stor lapp: ”OBS! Datorn får endast användas av behörig personal! Som behörig personal räknas familjen Karlsson.” Tyvärr verkar inte alla kompisar vara läskunniga….
  Blir det bordsdans imorgon ;-))
  den 17 april 22:17
  (http://spaces.msn.com/Livslustigt/)
  #
  Visa bilder för Zelda
  Zelda

  Zelda
  hehehe ^^ Aahhh det är nästan så man längtar hem igen när man kunde reta gallfeber på sina föräldrar =D

  Jag hade en stor förkärlek till att dricka oboy framför datorn på mitt rum vilket resulterade i att jag bar in muggar men aldrig ut. Och när jag väl gjorde det fick pappa spader när jag kom balanserande med 10 oboymuggar i famnen och lastade av på diskbänken – klara för att HAN skulle diska dem! *skratt*

  Jag kan trösta dig – som erfaren tonåring – att du inte är ensam att bli behandlad som en äkta förälder;) Ta det som en komplimang. Dina barn ser dig som sin mamma och dina barn är fullt friska och helt normala och allt det där ^^

  Ahhh.. livet är underbart ^^ You’ll see ;D
  den 17 april 21:59
  (http://spaces.msn.com/zelda86/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.