På egen risk…


(Binta, 17 till vänster och Jai, snart 15 till höger)

Är det konstigt att man är livrädd att släppa dessa två lösa i stan på Valborg? Är det konstigt att man inte sover när de är ute på språng? Är det konstigt att man önskar man haft råd att skaffa livvakter? Är det konstigt att man önskar kyskhetsbältet  varit hetaste modet?

Är det konstigt att man börjar överväga tvångsbeslöjning, eller livslångt utegångsförbud, eller att konfiskera smink, pengar, mobiler?

Nåja, de måste ju trots allt få pröva sina vingar… (Eller räcker det inte med att jag berättar vad som KAN hända, som skrämselpropaganda?)

Eller att jag berättar vad som hände ANDRA tjejer när jag var yngre? (Men naturligtvis hände det aldrig mig…)

Giv mig styrka!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”På egen risk…

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Vendettanbettan…. (svar):

  Nä, inte konstigt.Speciellt inte i din stad.Röjjigt värre.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 11:24

  #2 Kommentar från Anki (svar):

  Mmm..ja jag vet vad du menar, jag har TRE tonårsdöttrar! Alla ska ut ikväll…skönt att mina två mindre iaf är med mig 😉
  Hoppas du får en lugn kväll trots allt, och att tjejerna kommer hem ordentligt inatt!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 11:28

  #3 Kommentar från ziegenfeldt (svar):

  Jag har tio år på mig att fundera ut ett sätt att för evig framtid tvinga fast min dotter under tonårs-strecket. Shit! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 11:40

  #4 Kommentar från Myra (svar):

  Inte konstigt att man inte kan slappna av… 🙂
  Jag har mitt framför mig. *hjälp*

  Ha en bra helg!
  Kram Myra

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 12:49

  #5 Kommentar från Karin (svar):

  Jag förstår att ni är oroliga. Har själv inga barn, men det räcker ju att gå ute på stan en Valborgskväll. Jag blir nästan orolig i andras ställe…
  Men jag har kommit på lösningen, vi slopar 1 maj. Ska de små liven till skolan dan därpå kan de ju knappast ”supa skallen” av sig, eller?

  Nu menar jag inte att alla super. Fast det är lite som i trafiken, även fast man själv kör fint och bra kan det komma en dåre…och PANG!
  Det är många som dricker och gör dumma saker och på så vis kanske drar in ”oskyldiga” i ett bråk exempelvis.

  Dock får vi hoppas att det går bra ikväll!
  Lycka till!
  /Karin

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 14:23

  #6 Kommentar från Anki (svar):

  Ja de här är en period i livet vi alla ska igenom, när ungarna är ute och ränner för sig själva, precis som vi själva gjorde o våra morsor satt hemma o våndades. Man hoppas att man uppfostrat dem till att säga nej till många grejer, att våga säga ifrån och fram för allt att aldrig gå omkring själv på stan, håll ihop ungdomar, de har jag alltid proppsat på här hemma. Nu har jag ju bara en som är kvar i tonåren, och dessutom i sista tonårsåret..dvs 19, och där är sluten fest ikväll så man hoppas ju de e lugt. Men de e inte lugnar att ha killar ute på stan om någon trodde det!!
  De går nog bra för dina tjejer ikväll, försök koppla av, även om de inte alltid är lätt.
  Trevlig Valborg önskar Anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 18:05

  #7 Kommentar från hannah.sthlm (svar):

  åhh..jag bävar för när mina små gryn ska ge sig ut på valborg..det var ju inte länge sen jag stod där själv med en folköl och höll på att trilla in i eländet=)! Förstår att det kännslite obehagligt..men som du skrev..Vi alla måste ju pröva oss fram i livet..det gäller ju även våra barn!Hoppas du har en trevlig kväll trots allt!=)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 21:49

  #8 Kommentar från Carola (svar):

  Hu ja inte konstigt att man är orolig, vet att jag snart är där, tycker det är jobbigt när stora tjejen åker till äventyrsbadet i örebro. Nä!kan man inte hoppa över tonårstiden? Får ångest bara jag tänker på att de snart är där.Hälsa att de ska vara rädda om sig, antar att du sagt det ett par ggr.Kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 22:13

  #9 Kommentar från Daniel (svar):

  Vi testade en annan variant på våran tonåring i år. Han är rejält förkyld med lite feber idag, och ska således ingenstans. TÄNK så det kan bli. *muahahahaha*

  Ett totalt sammanträffande i och för sig, och han proppas nu full med vitlök, chili, te och andra bra saker. Men ändå. 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 22:13

  #10 Kommentar från popsan (svar):

  snygga ögonbryn….ser ut som om mallarna har varit i farten…haha.

  Eftersom jag har två killar och ett gäng med år framför mig innan tonåren så…….lås in dom, skaffa kyskhetsbälte och på med slöjorna….
  Själv fick jag inte gå på 9 bion utan att föräldrarna hämtade mig….och då var jag 16…
  Ã… andra sidan tog jag igen allt när jag blev 22….och då fanns det ingen hejd.
  Trevlig valborg.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 april 2006, klockan 22:17

  #11 Kommentar från Nejma (svar):

  Kilar förbi och önskar trevlig valborg! Ja, så trevligt det nu går att ha det med barnen ute på vift. Tur nog har jag några år kvar innan mina är tonåringar, men jag bävar för när dom kommer dit. I går natt sov mina barn över hos en faster för första gången, det var lite läskigt det med iom att dom aldrig sovit borta sedan vi flyttat hit. Men det gick bra och det var faktiskt rätt skönt att vara barnfri ett helt dygn.

  En sak till – det hjälper inte att låsa in tonåringarna, det blir bara värre då. Jag fick knappt gå hemifrån förrän jag var 18 så när jag flyttade hemifrån tog jag igen tiden med råge. Tror det var mycket värre.

  Kram,
  Nejma

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 maj 2006, klockan 00:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.