Tjurig Tonårsmorsa

Så här tjurig kan jag se ut när jag kommer hem från utvecklingssamtal.

Ni som minns i höstas, mina Utvecklingssamtal  (klickbar länk) och Denna  förstår min skräck. För det första så var detta samtal inte ens med hennes klassföreståndare, utan med REKTORN!

Men mina farhågor till trots, så gick samtalet helt ok. Eller ok, men alltså, jag hade verkligen befarat det värsta.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att samma dotter nu fick en MASSA beröm för all sin energi, för att vara en glad och frisk fläkt i skolan som de verkligen vill behålla.

Ämnesmässigt var det också ok i det mesta – d.v.s. När hon är DÄR!

Ja, det är alltså det som är problemet! Fröken Finemang är inte alltid på den plats hon ska vara. Däremot presterar hon bra när hon väl hittar rätt plats att befinna sig på! T.o.m. med en del både V.G. och M.V.G.-chanser!

Däremot lär vi behöva fler samtal ang. fröken Finemangs närvaro…

And the show must go on…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Tjurig Tonårsmorsa

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Crispin (svar):

  Enligt fotot:
  You are stil the Champion, och det tror jag.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 00:05

  #2 Kommentar från Rex (svar):

  Klev in här och möttes av ”onda ögat”, scary. Men som tonårsförder vet jag ju att man måste se ut så ibland.
  😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 09:51

  #3 Kommentar från oops (svar):

  din dotter är kanske ”bäst när det gäller” som vissa säger när det gäller sport.
  Hon kanske ”kommer igen” efter sommarlovet, kul att läsa om ditt engagemang för dina barn

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 10:01

  #4 Kommentar från Disa (svar):

  hallååå…
  Kikar bara in lite och önskar er en skön dag..
  Du har så fint här 🙂
  varm kram//Disa

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 11:31

  #5 Kommentar från Annica (svar):

  Hm… Känner igen mig!

  Min son hittade på de mest häpnadsväckande saker i skolan då han gick i högstadiet. Vi blev kallade ofta.
  Hans prestation på lektionerna han behagade gå till var lika med noll.
  Då kände man sig så liten som mamma.

  Idag är han en go kille på snart 19 som pluggar och klarar sig galant. Så…
  Det finns hopp *ler*

  Tänker på dig!
  Annica

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 11:55

  #6 Kommentar från Anki (svar):

  Kan väl bara konstatera att de e rätt skönt att skoltiden är över. Trots lite svacker här och där red de alla ut med bra betyg och en framtid. Ja, den sista släpper de ju lös om en månad. De löser sig för de flesta, så gör de nog med din tjej också när hon vuxit ur ”tonårsbeskymmer”.
  Man ska mensann känna att man är mamma då och då och de e rejält.
  Sen är de ju så att våra skolor är ju långt ifrån perfekta……beskymmer som uppstår där vill de ofta att man löser hemma och de e inte alltid det funkar fram för allt inte om de e lärarna som bristar.

  Kram Anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 14:09

  #7 Kommentar från Drysen (svar):

  Precis vad jag säger, man behöver inte bara på alla lektioner för att få bra betyg.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 16:58

  #8 Kommentar från Ã…sa (svar):

  Hejsan!Skrattar gott åt ditt inlägg om utvecklings samtalet-jag har suttit på exakt lika uppmuntrande samtal själv och din beskrivning var bara toppen!
  Son nummer två har även valt samma strategi som son nummer ett och dess utom har han fått överta son nummer etts lärare…stackars läraren!/mammamamman

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 18:10

  #9 Kommentar från S-Man (svar):

  Uj uj uj… en sån bister min.
  Då vet jag vad jag har att se fram emot då?!

  Kämpa på Fatou!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 18:50

  #10 Kommentar från Eva (svar):

  Hej syrran.
  Nu har jag förstått att det finns ytterligare en sak som vi har gemensamt nämligen utvecklingssamtal. Fy för den lede!……….och min unge är ändå ”bara” 10 år. Den av-truck-överkörda-känslan infinner sig hos mig bara lappen om att boka tid för dylika samtal kommer hem i ungens ryggsäck. Men jag är helt övertygad om att det inte handlar om ”som man sår får man skörda” utan att det handlar mer om att ”eftersom jag har en sån stark mamma som har lärt mig vad som är rätt och fel och som jag vet ALLTID kommer att vara där för mig oavsett vad jag gör, så måste jag testasatan vad som händer i olika situtationer om jag gör tvärt om mot det som min trygga mamma här lärt mig”. Så tänker i alla fall jag och ofta får jag bekräftelse på att mina tankar är riktiga och då känner jag mig plötsligt oöverkörd, sträcker lite på mig och blir starkare som mamma.

  Stor systerskram
  /Eva

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 18:56

  #11 Kommentar från Myra (svar):

  Här har de ett himla fiffigt system.
  Om eleven inte dykt upp en halvtimme efter skolstart (och man inte ringt eller lämnat lapp), så skickas ett sms till förälden/arna där det står typ att om vi inte hör av oss och ger ett giltig skäl till frånvaron så ’vidtar de åtgärder’.
  Perfekt. Inget skolk här inte. 🙂
  Och om det mot förmodan skulle skolkas, så tar skolan hand om det…
  Inte bara, förstås. Men också.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 20:47

  #12 Kommentar från anki (svar):

  Alla barn har sina saker för sig alla i olika kaliber men inte äns den finaste kommer undan problemen kom ihåg det när det känns som tungast. Mina tjejer håller mig sysselsatt hela tiden 16 år snart och en på 10 år.
  Kram anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 3 maj 2006, klockan 21:49

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.