Vad byxmyndig betyder…

Min bloggvän Disa   (klickbar länk!) har kommit på det nu! Apropå att min mellandotter Jai blev byxmyndig i förrgår, Disa  skrev i mina kommentarer: ”Det måste betyda att man får välja vilka byxor man ska ha på sig!”

Tänk att du alltid slår huvudet på spiken, Disa!  Tack för den!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Vad byxmyndig betyder…

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Kimberly (svar):

  Tack för länken

  Ha en bra helg

  Kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 maj 2006, klockan 15:47

  #2 Kommentar från Britt (svar):

  Ja inte finns det MÃ…NGA som Disa inte, tyvärr – den kvinnan har gett mig MÃ…NGA goda skratt 🙂 och som sagt – hon träffar då alltid huvudet på spiken – eller hur man nu uttrycker sig!! Gissa vad JAG har gjort (undrar om jag har feber ?!?!?) – Jag har putsat SOVRUMSFÖNSTRET både ut- och invändigt – dock INTE emellan – och strukit en gardin och hängt upp …. INTE ILLA för att vara JAG alltså ! Hur mår min lilla rosas kusin ??

  Kram och Trevlig Helg från mig och lilla rosa!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 maj 2006, klockan 18:57

  #3 Kommentar från S-Man (svar):

  Yupp!
  Så är det.

  =D

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 26 maj 2006, klockan 23:20

  #4 Kommentar från Anne (svar):

  byxmyndig blir man inte förän 16,3 säger mina barn….kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 maj 2006, klockan 02:50

  #5 Kommentar från Anki (svar):

  Disa är smart, mycket smart och himla kul.
  Tänk om vi haft så mycket innanför pannbenet så vi kunnat räknat ut detta själva….

  Solhälsning Anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 maj 2006, klockan 09:41

  #6 Kommentar från David (svar):

  Disa har nog ganska rätt. Ordet byxmyndig betecknar ju (åtminstone fram till för kanske 30 år sen) den ålder då en pojke blev man och förr fick börja bära riktiga byxor i stället för barnkläder. Citat från en Amerikaemigrants brev hem: ”Nu kära far- och morföräldrar vill jag bara berätta att jag är konfirmerad och byxmyndig. Far och mor har därför köpt mig nya byxor med långa ben. De har också julp och jag behöver inte längre bära livstycke och långstrumpor.”

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 januari 2007, klockan 04:59

  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

  David: Härligt med lite fakta, David! Tack för det!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 12 januari 2007, klockan 07:42

  #8 Kommentar från Sandra (svar):

  Men, vad betyder ordet byxmyndig kan någon förklara det för mej är ni snälla

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 14 mars 2007, klockan 20:44

 2. AAHAHHA, ni gammlingar är korkade i huvet, asså byxmyndig betyder att man får börja hångla o ha sex. AHHH asså fatta 0,00 % ! :S

  BYXMYNDIG = ATT MAN FÃ…R TA AV SIG BYXORNA O HA SEX !

 3. sanna: Snälla, du tror väl inte att det är 80-talets och 90-talets barn som myntat detta uttryck! Det är ju baske mig min generation som myntat uttrycket byxmyndig! Inlägget är dessutom skrivet med humor och ironi. Synd att du inte kopplade…! // Inte så jävla gammal som du tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.