Taggad…

Okej, nu har jag blivit ”Taggad” av Marra  (klickbar länk, of cause!) 5 saker jag har i min frys:

 • Jätteräkor
 • Hemgjord guaccumoladip
 • Glass
 • Kycklingfileer
 • Pizza

5 saker jag har i min garderob:

 • Massor av söta/coola/fina/sexiga BHár  
 • MÃ…NGA skor, de flesta med allt för hög klack för att jag någonsin ska orka använda dem  
 • En affisch från förra årets Reggaefestival i Uppsala  
 • Massor av Afrikanska dräkter (som jag önskar jag hade lite mer användning för)
 • Byxor som jag ändå aldrig kommer att komma i igen*snyft* men som hänger kvar av ren nostalgi

5 saker jag ska ha i min bil:

 • De 4 barnen…
 • …och…
 • …en riktigt…
 • …toppen…
 • …karl!

5 saker jag har i min handväska:

 • Ciggaretter
 • Mobil  
 • Min söta portmonnä  
 • MP3  
 • Pennor

5 personer att skicka vidare denna lista till:

 • Phernilla
 • Robban
 • Alla andra…
 • …som känner för…
 • …att göra denna lista!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Taggad…

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från medicinstudent (svar):
  Jag måste fråga dig, angående ”neger”diskussionen.
  Jag brukar säga, och försöker överföra till mina barn…
  När jag skall beskriva en person säger jag att h*n ser afrikansk ut alt. sydeuropeisk/Nordeuropeisk/Asiatisk/Indisk osv. det som passar bäst. Skulle dina barn känna sig kränkta av det uttrycket(de är ju Svenska?)
  Undrar/Mendicin student

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 13:26
  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:
  Medicinstudent: När det gäller enskilda ord för vad man blir kallad så är det nog bara ”Neger” som är ett ord vi använder och som de tar illa upp av. När man pratar om männisikor så är det naturligtvis skönast att bli betraktad som medmänniska oavsett vart man kommer ifrån, men ibland är det förstås ofrånkomligt att använda ursprunget för att beskriva en människa lättare. Mina barn är ju svenska, men de är också afrikanska, eller snarare Gambianska. Precis som jag kan beskriva någon med ”svenskt” utseende, så kan man naturligtvis beskriva någon med ”Afrikanskt” utseende. Fast sedan kan man ju naturligtvis gå vidare och säga vad är ett Afrikanskt utseende? Det är ungefär som att säga ett ”Europeiskt” utseende. Det är lika stor skillnad på en Nordaftrikansk och en Östafrikan, som det är mellan en Grek och en Finsk, typ…om du förstår vad jag menar? Men det ligger ju inget ont i att beskriva en persons utseende så länge man inte gör det till något ont. Det tycker i alla fall jag. Men sen är det ju så att ju mer ”uppblandad” världen blir, desto svårare blir det att bedöma ursprungen! Fick du ett svar på din fråga nu, jag drog visst iväg lite…sorry!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 13:39
  #3 Kommentar från Nilla (svar):
  Nu har jag taggat hemma hos mig…
  Kika gärna förbi o kolla min frys, garderob, bilen, handväskan o mina vänners svar på taggningen :o)

  *kramar om*
  /Nilla

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 15:03
  #4 Kommentar från Marra (svar):
  Bra Morsan Bra!

  Wow snacka om att du fick igång en diskussion här nedan..
  Med 84 kommentarer, är det rekord för din del? *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 15:37
  #5 Kommentar från L-G (svar):
  oh, jag fick också den utmaningen fast från ett annat håll! (och hit vet jag inte riktigt hur jag hittade 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 16:01
  #6 Kommentar från medicinstudent (svar):
  Tack för svaret. Jo visst är det så att världen bler mer och mer internationell :o).

  Har själv 3 länder som jag kan säga att jag kommer ifrån, 2a o 3e generationen. och jag ser inte svensk ut, mer obestämbart europeisk kanske. Och jag tycker nog att utseendet på oss också påverkar hur man är som person.
  Jag är tex påverkad av att jag är rätt så lång för att vara kvinna. Under uppväxten hade jag svårt att hitta killar att dansa tryckare med… jag ville ju inte ha deras ansikte i min brösthöjd ;o) Nä nu ballar jag ur….. Jag ville bara säga att jag tror att utseende och ursprung påverkar ens person. (både positivt o negativt)
  / Medicinstudent

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 16:18
  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:
  Marra: Ja, det borde vara personligt rekord! Mycket fanns det att säga i alla fall…!

  L-G: Ja, nu har jag hittat dig med och jag tyckte du var finurlig som la in bilder på din taggning också! 😉

  Medicinstudent: Ja, det ligger nog en hel del i det du säger!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 17:07
  #8 Kommentar från Sofia (svar):
  Snodde åt mig 5 frågor grejen.. 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 17:35
  #9 Kommentar från Risken finns (svar):
  Blev utmanad från annat håll men det jag tänkte fråga är om det är ok att jag länkar till dig? Kul att du tyckte om ordet. Take care /Risken

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 18:32
  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:
  Risken finns: jag älskar att bli länkad till…! 😉

  Sofia: Sno på du! 🙂

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 juli 2006, klockan 18:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.