Mer svar på frågor…

De ämnen jag får frågor om nu, är sådant jag tidigare bloggat om, så därför orkar jag inte förklara om allt, utan länkar helt enkelt till de gamla bloggarna. Ang. Min den lilla Fatou i gambia som är döpt efter mig, kommer följande länk:

 
Ett underverk!

Om min tro:

Insikt!

Ramadan

I slutet av följande blogglänk svarar jag också på några frågor inom samma ämne:

Svar på frågor:

En fråga som jag inte verkar ha tagit upp, som kommit nu är VARFÖR jag konverterade, då jag egentligen tycker det känns lite personligt, så vill jag bara beröra den lite grann. Men det kom sig av att jag bodde en period i Gambia med mina två äldsta flickor när de var små. Dotter nummer två höll jag vid ett tillfälle på att förlora, då bad jag, utan att själv förstå varför, till Allah. När jag sedan kom tillbaka till Sverige så läste jag igenom både Koranen och Bibeln. Jag gick och kände mig för i ytterligare några år, sedan bestämde jag mig alltså för att konvertera och kontaktade då Imamen i Moske ´n som ligger nära mig. Kortfattat är det historien bakom min konvertering.

Men jag vill poängtera att ingen ”utifrån” försökt påverka mig till det, vilket många i min omgivning verkade tro när jag konverterade. Däremot så är det klart att jag säkert ”blivit påverkad” av att jag umgåtts mycket med muslimer, men det är i alla fall ingen som försökt säga att jag ”borde” konvertera.

Som jag skrivit i någon av ovanstående länkar, så lever jag inte rättstroget, i likhet med de flesta troende i Sverige idag, det gör dock inte min tro på Allah mindre!

Hoppas det är svar nog, annars får jag förklara igen…

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Mer svar på frågor…

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Svava (svar):
  Jag tycker alltid att det är imponerande med människor som väljer sin religion och inte bara ärver in den och sedan låter den ligga där i en byrålåda, i plastfodral.

  Jag håller själv på och gör ett religiöst val – och det är en lång process. Jag har hållit på i 30 år, och jag är inte i mål än.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 16 juli 2006, klockan 21:03
  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:
  Svava: Det var ett VÄL genomtänkt val som tog LÃ…NG tid att komma fram till men inget jag någonsin ångrat. Lycka till med dina egna val! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 16 juli 2006, klockan 21:26

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Hur Carina blev Fatou och varför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Om varför jag konverterade […]