OK med Ku Klux Klan?

Nej, KKK är INTE ok för mig!

…och apropå Ku Klux Klan så kom jag på en sak som hände för många år sedan. En ungdomsvän till mig sommarjobbade på Posten. I slutet av sommaren började den ordinarie personalen komma tillbaka från semestrarna.

Två äldre kvinnor satt nära min vän och sorterade post. Den ena berättade om sin FANTASTISKA semester-resa i USA. Efter en stund så berättar hon glatt:

Ja, just det! Sedan gick jag och min man med i Ku Klux Klan. Ja, kunde man låta bli? Det kostade ju bara en dollar…

Helt otroligt! Men det brer bara på min fördom att man måste vara ganska korkad för att över huvud taget gå med dem…!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”OK med Ku Klux Klan?

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från sofia (svar):

  men hörrni flickor, ni springer ju runt och pratar både här och där,
  jag sitter ju och läser hur ni skenar runt i gårdarna och smutskastar och pratar skit. Och det kan jag säga att det är lågt men mycket vanligt beteende när man inte kan kontrollera en annan kvinna, vad gäller dig tonårsmorsa så vet jag att du inte tycker om mig efter att du förstod att jag står för israel. du skrev ju i min blogg en kommentar att du av naturliga skäl står för palestinierna. Men jag står inte emot palestinierna utan för israel. Så är det.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 20:54

  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Sofia! Du har HELT fel! Jag har kommenterat om dig på EN blogg och det är Al Dentes. Så här har jag kommenterat där:

  Ja, ni är knappast ensamma om att ha blivit censurerade i ovan nämnda persons bloggar. Sedan, när det hettar till för mycket i en diskussion hon själv startat genom att så ofta blogga känslomässigt upprörande ämnen, då gör hon som nu, inusinerar att man själv begår de ”gärningar” man diskuterar, plockar bort hela inlägget, med både blogg och kommentarer och allt! Eller, just det, jag glömde… hon sparar varenda kommentar till sig själv…!

  Är det konstigt att man låter bli att debattera eller diskutera? Med vissa människor är det tyvärr så, så länge man får skrika högst så eldar man på, med heta inlägg, sedan backar man… Tycker det är ett skrämmande beteende i sig!

  Så upplever jag det!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:31

  #3 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Sofia: Den diskussion jag tappade respekten för dig, var långt tidigare än Israel-frågan, den handlade redan om när vi diskuterade prostitutions-frågan och du likt nu, när diskussionen hettade till, antydde att ämnet prostitution skulle vara så ”känsligt för mig”… Sedan plockade du bort hela inlägget och mina kommentarer där diskussionen ägt rum!

  Har sedan sett att du uppträtt i diskussioner med andra bloggare på samma sätt, därför diskuterar jag inget med dig på din blogg längre heller…

  Tycker för övrigt att det är svårt med människor som är väldigt onyanserade och har så lågt i tak. Som är snabba att döma andra, utan att sätta sig in i dessa människors liv! Som jag skrivit tidigare: Livet är inte svart-vitt! Leve nyanserna!

  Jag har insett att vi är väldigt olika personer med väldigt olika liv, det är ju en sak, men att sedan, som skrivs ovan, att man väljer vad som ska få synas och inte när man drivit upp en fråga.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:31

  #4 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Sedan måste jag säga att det förvånar mig att du fortsätter ta upp ”heta ämnen” som tortyr ,(jo, jag tycker det är tortyr att utsättas för lobotomi!) abort, krig, prostitution etc. när det verkar svårt för dig att fullfölja dessa diskussioner utan att bli oförskämd eller ”ta bort” hela diskussionen!

  Självklart skriver du vad du vill på din blogg inom lagens ramar, men du kan ju inte bli förvånad över att folk blir upprörda eller önskar en diskussion med dig när du har en överskrift som den du hade på bloggen om lobotomering?

  Du skriver vidare ”hörrni flickor” och att vi springer runt i olika bloggar, detta är den första blogg jag ens ger mig in på denna diskussion och jag tycker jag redan gjort klart för dig varför jag INTE diskuterar på DIN blogg!
  För på samma sätt som du väljer vad som får stå och kommenteras i din blogg, på samma sätt avgör jag VILKEN blogg jag vill lämna en kommentar på! (Dessutom handlade ju denna blogg om ämnet jag kommenterat!

  Sofia! What goes around-Comes around!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:32

  #5 Kommentar från Tonårsmorsa:

  En annan sak som upprörde mig med din blogg, Sofia, är att du skrev att du själv varit utsatt för sexuella övergrepp! Jag hoppas ingen tar det för att alla som är utsatta för sexuella övergrepp har samma uppfattning. Eller att man försvarar våldtäktsmän för att man inte tycker de ska lobotomeras, för då kan jag ta bort den villfarelsen direkt! Jag blev också våldtagen i unga år och tycker ändå inte att man ska varken ha dödsstraff eller lobotomeras!

  Men oavsett så är jag glad att det inte är offren som sätter straffet, utan att det finns en rättsstat som styr över det! Vidare kan man ALDRIG garantera att oskyldiga inte blir dömda i en domstol!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:32

  #6 Kommentar från Tonårsmorsa:

  SOFIA: Detta är DET enda jag kommenterat i denna diskussion!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:33

  #7 Kommentar från HexiaDeTrix (svar):

  Men vilka Jäv*a Nötter!! Hur kan man ens gå med i KKK??? Även om de så vore gratis så skulle jag aldrig i hela mitt liv kliva in där!! Fy fan rent ut sagt!!!!!
  Håller me dej jag till 2000%

  (jooo man kan hålla me så mycket 😉 )

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:48

  #8 Kommentar från Lottchen (svar):

  Men det måste vara en skröna!? Så dum kan man inte vara. Snälla, säg att det är en skröna 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 21:57

  #9 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Lottchen: Jag önskar det vore så! Men det var inte en kompis, kompis, kompis… Det var en nära vän i min ungdom, och vi var chockade i flera dagar…!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:05

  #10 Kommentar från Rose-Marie (svar):

  Jag tar mig för pannan….vilka korkade människor det finns. KKK: s medlemmar är väl de som man skulle vilja ta i nackskinnet och ge en omgång…

  Kram/Rose-Marie

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:12

  #11 Kommentar från RitaC (svar):

  Gå med i KKK?!?! Jag tror jag blir stum! Det var det värsta jag har hört i hela mitt liv – det skulle nästan vara roligt om det inte var så jävla tragiskt! Herregud.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:15

  #12 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Rose-Marie: Vilket skönt uttryck! Du rockar! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:15

  #13 Kommentar från Tonårsmorsa:

  RitaC: Helt otroligt! Man slutar aldrig att förvånas! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:24

  #14 Kommentar från Al Dente (svar):

  Man kan ju undra vad som rör sig innanför pannbenet på dem som över huvud funderar på att gå med i KKK

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:26

  #15 Kommentar från RitaC (svar):

  Ja Al Dente, verkligen – hjärncellen fungerar väl inte helt enkelt =)

  Nån som såg Stina Lundbergs program om KKK för ett antal år sen? Hon var i amerikanska sydstaterna och intervjuade en riktig hillbillyfamilj där alla medlemmarna var KKK-are. Hissen gick ju inte riktigt ända upp där – den var snarare i källarplanet.

  Samtidigt är det väl så att KKK som alla andra extrema rörelser drar till sig osäkra och ofta outbildade människor, ekonomiskt och socialt svaga. Det finns många av dem i USA. Rysligt, alltihop!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:30

  #16 Kommentar från *Fanny* (svar):

  Refererar till #1, har du blivit personlighetskluven? *hörrni flickor*

  Sen blev det ord och inga visor till svar! – jo så är det, den som ger sig in i leken får leken tåla, heter det visst.
  Som jag brukar säga, det är skillnad på diskussion och dispyt!

  Om KK-klan tycker jag inte och begriper inte att människor ens kan tänka tanken att bli medlemmar om det så var gratis!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:43

  #17 Kommentar från Tonårsmorsa:

  RitaC: Ja, jag såg programmet, och faktiskt så såg jag det på SVT ´s hemsida igen för typ en månad sedan! Instämmer helt i det du skriver!

  Fanny: 😀

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:55

  #18 Kommentar från *Tove* (svar):

  Jag såg också det programmet. Skrämmande är rätta ordet…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 22:58

  #19 Kommentar från KATTEN (svar):

  tonårsmorsa, jag trodde faktiskt att det var ett skämt, trodde vi var i nuet…2006…men jag tror att både du och jag vet att det finns människor som har sååååå kass koll……nån sa till mig ”att inte besvara är bästa metoden”…..( har ju en skruvad stalker efter mig…)((polisanmäld))….och kanske är det så, om vi nonchar tröttnar folk???

  kramar på dig och kids….

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 23:05

  #20 Kommentar från Tonårsmorsa:

  KATTEN: :-O
  Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 23:13

  #21 Kommentar från KATTEN (svar):

  klart vi har rätt….men, nog fan brinner det till och från…..*skrattar*…..är bra, blir man av med lite aggressioner….

  kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 27 juli 2006, klockan 23:16

  #22 Kommentar från Svava (svar):

  hm – jag tänkte skämta lite och skriva att ”men man måste ju förstå dem för det var ju extrapris!”, men nu är alla så arga så jag vågar inte…

  😉

  behöver jag skriva att jag också tycker de är vidriga och hemska – fast det mesta jag vet har jag fått från amerikanska filmer, måste jag erkänna…?

  eller vet du kanske att jag tycker det ändå?

  nåja – jag kan i alla fall säga att jag är för bloggares rätt att diskutera på vilken blogg de vill, med referens till kommentar nummer 1 här!

  kram på dig!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 juli 2006, klockan 02:07

  #23 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Svava: Inte tillräckligt arg för att inte kunna garva! Som sagt: Det var ju extrapris! :-O Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 juli 2006, klockan 08:02

  #24 Kommentar från Gujje (svar):

  Skulle aldrig gå med i kkk så de så hemskt.Ã…ret är nu 2006 tycker att sådant ska ha försvunnit.Ha de Gujje

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 juli 2006, klockan 08:34

  #25 Kommentar från Svava (svar):

  alla tanter gillar ju fyndpriser!

  😮

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 juli 2006, klockan 10:23

  #26 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Svava: Ska vi ta en sväng över Atlanten och shoppa? Undrar om det är samma pris fortfarande?

  Did I just say that? *pekar uppåt* :-O

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 28 juli 2006, klockan 20:18

 2. Pingback: Ku Klux Klan och mina egna fördomar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] är inte själv befriad från fördomar. Jag besitter dem i allra högsta grad när det gäller just Ku Klux Klan-anhängare, det har jag tidigare vittnat om i min […]