Snälla, förklara för mig!

Sofi Fahrman, Ebba von Sydow  etc…

Alla dessa ”Modetipsare” och ”Modebloggar” verkar vara omåttligt populära. Kalla mig korkad, men jag fattar inte varför! Kläderna är svindyra desinerkläder, likaså smink och allt.

Är jag ensam om att inte ha råd med en klänning för 3000 spänn? Eller ett par jeans för 2000? Med tanke på hur många som klagar, likt mig, på dålig ekonomi och hur många, likt mig som verkar vara ensamstående med barn, så kan jag verkligen inte förstå hur detta går ihop.

Snälla, kan någon förklara för mig! Likt många kvinnor gillar jag också att ibland sminka mig, ha nya, fina kläder på mig, en fin frisyr. Men när jag ska köpa nytt, så är det ju inte riktigt så att jag kollar vad dessa ”tipsare” föreslår i inköp. Då skulle jag nog få gå runt i bara underkläder… Snarare går jag till de vanliga kedjorna och kollar vad de har på rean…

Varför finns det inte en enda populär ”Modetipsare” som ger modetips som är BILLIGA? Och då menar jag BILLIGA, på riktigt! Är det bara jag som saknar det? Jag är liiite fundersam, eftersom dessa ”Modetipsare” trots allt är väldigt populära!

Eller har jag helt enkelt missat något?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Snälla, förklara för mig!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Kamelfoten (svar):

  Jag vet faktiskt inte varför de är populära. Jag saknar oxå nån modetipsare som endast riktar sig till kläder man har råd att köpa! Alla kedjor följer ju modet, så varför då inte tipsa om deras kläder? Det är ju samma i tidningarna, förutom nåt undantag, som faktiskt har ett budgettips till oss fattiga.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 12:35

  #2 Kommentar från Pysan (svar):

  Jag har kommit på hur man gör.. man går hem till sina svärföräldrar.. och länsar deras garderober.. svärfars urtvättade tröjor är stora och sköna…
  Svärmors kläningar som inte hon vill ha länger duger bra till mig..

  Fast den här med ”Modeguruna” som de har i tidningen har jag inte mycket för..

  Aldrig att jag hade lagt 2000 på ett par jeans..

  Kramar Pysan som inte är modefixerad

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 12:39

  #3 Kommentar från izzy (svar):

  jaa jag saknar med vanliga normala häderliga mode tipsare till osss vanliga människor, det hade varit betydligt mer skoj

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 13:02

  #4 Kommentar från Rose-Marie (svar):

  Kan inte annat än hålla ´med dig. Jag skulle också vilja ha tips på riktigt billiga modekläder 🙂

  Kram/Rose-Marie

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 13:13

  #5 Kommentar från Ister (svar):

  Visst är det löjligt med alla dessa fantastiska tips om klänningar som bara kostar 3-4000 kronor? Väskor för 5000?

  När man hittar så bra saker på second hand och kan lägga pengarna på viktigare saker… en väska för 5000 när det räcker till en cykel?

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 13:28

  #6 Kommentar från Mumlan (svar):

  Jag lägger inte ned så mycket pengar på div kläder heller men man kan väl få drömma och hoppas och önska sig? Se på bilderna och sen kanske gå på H&M och hitta nåt som LIKNAR det som de rekomenderar?

  Jag skulle ha dåligt samvete om jag köpte en väska för femtusen även om jag kanske skulle ha råd…..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 13:34

  #7 Kommentar från Adriana (svar):

  Jag håller med, jag har klagat på det där flera ggr och det är verkligen irriterande då majoriteten verkligen inte har råd med de kläderna. Lite reality borde det ju vara…!
  Kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 13:34

  #8 Kommentar från Sjuttiotalist (svar):

  Nä jag har heller aldrig förstått detta, hur de kan vara så populära när de visar mode på sådant som en vanlig arbetare inte har råd med.

  Och jag bara undrar, vem orkar vara så himla inne hela tiden? VA?? Inte jag i allafall.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 14:36

  #9 Kommentar från Helena (svar):

  Håller med till 100 %. Var finns det och det komiska är:
  När jag ser en rubrik där det står prisvärt/billiga snygga kläder hos vissa modekrönikörer/tipsare.

  DÃ… upptäcker jag att de befinner sig i en helt annan värld än den jag befinner mig i *skrattar*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 14:42

  #10 Kommentar från Susanne (svar):

  Vilken bra ide! Det saknas helt klart.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 14:44

  #11 Kommentar från Dee (svar):

  Jag har inte och kommer aldrig ha råd med såna dyra kläder. Det är ju sjukt att lägga ner 3000 spänn på en klänning eller 5000 på en väska. Äh, bara det är snyggt, vem bryr sig om märken? Har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra:)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 15:24

  #12 Kommentar från Marie-anne (svar):

  hej klart du får länka till min blogg. det tackar jag för. kram från marie-anne

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 16:56

  #13 Kommentar från dai (svar):

  men hallå? är det inte därför man läser (dom som gör det) Se och hör, man vill få en inblick i en annan värld hur många tror du köper den dr chole klänningen? inte så många men gör som jag gå på jakt efeter kopior ofta på hm eller sy själv..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 17:34

  #14 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Marie-anne: Det är jag som ska tacka! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 18:21

  #15 Kommentar från barbakvinna (svar):

  Jag håller med fullständigt därför är inte Ebba min favorit direkt… Fram med billiga fina kläder och assesoarer…
  kram anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 18:34

  #16 Kommentar från Grynboll (svar):

  Har aldrig förstått varför dom där svindyra kläderna ska vara så häftiga att ha, dessutom tycker jag att det mesta inte ens är snyggt. Själva handlar vi på Factory Outlet i Vingåker som bara ligger ett par mil från oss, där får man märkeskläder till samma pris som Dressman`s eller KappAhl`s, då har man råd att handla. Stort är det och har allt. Klockor, skor, underkläder, kostymer, sport, badkläder, klänningar, ja det mesta man kan tänka sig.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 19:00

  #17 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Till alla som har kommenterat: Är ni bara en liten ”udda” klick, som jag? Alltså, alla håller ju med om att det borde finnas ”Budget-tipsare”, men faktum kvarstår ju; Dessa ”Mode-tipsare” är ju väldigt populära! Vem läser dem?

  Mumlan och dai: Om det är kopiorna man vill ha, så varför tipsar man inte direkt om DE affärerna då? Drömma sig in i den världen? Hmmm… Ja, det kan ju vara fullt möjligt! Fast då betyder det att merparten aldrig köper dem då, liksom mig?

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 19:40

  #18 Kommentar från Eja (svar):

  Jag håller helt med dig. Satt i våras framför tv:n och såg att nu är det blommiga sommarklänningar som gäller. Ja var? När jag var in på dom klädaffärer som jag har tillgång till fanns det inga. Det enda som fanns var en murrigt gtön byxdräkt i linne.
  JAG VILL HA VETTIGA RÃ…DGIVARE.
  Kram eja

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 20:27

  #19 Kommentar från Alma Mater (svar):

  Så kommer då Alma in med det allra senaste i budget svängen.
  Gör som jag strunta fullständigt i alla moden och skapa ett eget!
  Jag vägrar att följa alla modenyck som inte alls passar varken min plånbok, min kropp, person eller något annat.

  Ett tag tänkte jag sätta på mig V jeans som var så på modet på 70-talet, det börjar väl bli dags att ta tillbaka det 🙂

  Nu har ju alla kläder krymt i garderoben över sommaren, va skönt det är att mys/jogging byxor går i de flesta sammanhang jag befinner mig i *s*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 20:36

  #20 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Alma Mater: ja, jag instämmer! Jogging-brallor passar mig perfekt, men det finns ju tillfällen när man tröttna på det också och vill ha tips på nå ´t som kostar, typ nå ´n hundring och ändå se skaplig ut… Men, men…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 21:04

  #21 Kommentar från Anki (svar):

  Nu blir jag lite ”tänkande” jag älskar kläder och köper en hel del, snygga moderna, men jag läser aldrig ”modebloggar” de finns massor av kläder, ja de flesta affärer har snygga moderna kläder till vettiga priser. Typ från 199 till 400 för ett par jeans. De e väl normalt eller? Få affärer säljer kläder för de priser Du skriver om. Ja inte här varjefall.
  Du bor nog för nära Stockholm…*ler*.
  Klädtokig ensamstående mamma som alltid älskat kläder sedan jag förstod vad de var för något.
  Kram Anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 21:29

  #22 Kommentar från Julia (svar):

  Jag kan påstå att jag läser ganska många modebloggar och i de flesta så finns det både dyra och billigare plagg. Det är väldigt sällan jag köper något dyrt plagg, men jag tycker ändå att det är ganska kul att titta på dessa. Man får mycket inspiration till att hitta liknande plagg (för oftast tar de billigare kedjorna in ungefär samma saker) eller sy själv. Så, rent inspirationsmässigt tycker jag att det är en kul grej. Och i princip inga som läser om de dyra plaggen i modebloggar köper dem. För då skulle väldigt många gå omkring i likadana kläder, och de dyra plaggen tillverkas ju oftast i ganska få upplagor. Hoppas att du förstår vad jag menar! (Och ja… jag skulle liksom du tycka att det vore kul med en blogg som bara inriktar sig på billigare kläder, men jag skulle inte sluta läsa de andra bloggarna för det.)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 21:33

  #23 Kommentar från Deppspret (svar):

  Det JAG undrar över är hur de som personer kan vara sådana ikoner.
  URSÄKTA, men ingen av dem ser speciellt märkvärdig ut, nu får jag skit igen, och kläderna är knappast snygga heller.
  Och skulle de vara det så är det som du säger:
  VEM har råd att köpa en klänning för flera tusen. Herre G-d, det är mitt årskonto på kläder!!!!!
  Dessutom verkar det inte alltid finnas mycket muskler innanför pannbenet heller. OOPS!!!!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 21:33

  #24 Kommentar från Deppspret (svar):

  Det är INTE ens mitt årskonto, ska det vara….sorry. *kram*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 30 juli 2006, klockan 21:34

  #25 Kommentar från Kimberly (svar):

  Jag skäms, jag är nämligen typen som har gått och köpt LV väskor och märkeskläder för tusentalskronor, fy på mig.

  Men IDAG, har jag inte så bra ekonomi som jag hade under flera års tid och har minsann fått lära mig att allt kostar pengar.

  Idag uppskattar jag vad vi har och framför allt har jag lärt mig att man kan få tag i kläder med KVALITÈT som inte är förbaskat dyra, det enda jag bränner för än idag är tyvärr dyra skor och väskor, jag begriper inte vad det är med mig med just de sakerna.

  Jag får kanske gå på en slags rehabilitering och vänja mig av vid att köpa för dyrt. I och för sig köper jag sakerna i PRAG, men det räknas inte. De är billigare där men ändå dyrt.

  FY PÃ… MIG och skärpning på mig Kimpan.

  Skäll på mig.

  Voff Voff

  Kramar, ha en bra vecka alla.

  Denna veckan ska jag stå i min sons butik och SÄLJA KLÄDER, billiga såna och med fin kvalitét.

  Det ska nog gå bra, och jag med min ”charm” ska nog kunna få killar och tjejer att handla ( hihi)

  Kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 11:03

  #26 Kommentar från Elle (svar):

  Håller med, vi kanske kan tipsa varandra istället..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 11:06

  #27 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Kimberly: Du behöver inte alls försvara dig! Hade jag gott ställt så skulle jag kanske också köpa en del dyra kläder i alla fall. Min stora fråga var i stället varför alla ”modeikoner” är så populära när de tipsar om så himla dyra grejer, trots att det inte verkar som flertalet har råd att köpa dem. Varför finns det inte ”Budget-mode-ikoner”? För de skulle ajg verkligen förstå om de blev populära. Om de endå visar upp dyra kläder och sedan går folk och letar billiga kopior, varför tipsar man inte direkt om de ”billiga kopiorna” då? Det är DET som är min stora fråga! (Har du något snyggt, avlagt att skänka? Haha) Kram! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 11:12

  #28 Kommentar från Zelda (svar):

  jo, alltså, jag kan förklara dethär =) Du förstår, vilka är det som lyssnar och gör sig beroende av dessa trendtipsare? Jo, ungdomar. Unga människor. Vilka är det som har pengar? Jo, ungdomar. Busenkelt. De bor hemma helt gratis får studiebidrag av skolan, kan extraknäcka utan att betala skatt och kan få sommarjobb så de tjänar massor av pengar under sommarn, samtidigt som de inte har en enda utgift. De batalar ingen hyra, ingen mat, inget toapapper. Du ser, Tonårsmorsan, det är busenkelt =)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 15:47

  #29 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Zelda: Verkligen TACK! Nu ramlade poletten ner! Äntligen en förklaring som verkar helt rimlig! Stort tack!! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 16:19

  #30 Kommentar från Jo (svar):

  De tjejerna som tipsar lever verkligen för mode. Främst också den ”glamorösa” delen av branschen.

  Märkena de skriver om, kändisarna de gör till ikoner visar egentligen på den otrygghet som finns i samhället. Alla vill vara rika. Och snygga. Helst. Med dyra kläder kanske man tror man kommit halvvägs. Samma sak gäller väl för bilar. Ju dyrare och flashigare, dessto bättre.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 31 juli 2006, klockan 22:08

  #31 Kommentar från Fredde (svar):

  Det handlar om två saker.
  1. Prioritering.
  Jag är student (6900kr i månaden + extrajobb om man har tid med det) och köper ändå designerkläder då och då eftersom jag bryr mig om kläder och inte lägger mina pengar på ungar, resor eller annat dyrt.
  2. Generellt är dyrare kläder snyggare eftersom de är gjorda av bättre designers som törs ta bra betalt för kvalité och god design.
  Det GÃ…R INTE att få bra tips om billigare ”modekläder” t.ex. En kavaj för 800kr och hoppas på att den ska sitta som en Brioni eller en Armani.
  Enda alternativet är att köpa ”märkeskläder” begagnat på någon auktionssite på internet. Men då vet du också att i 8 fall av 10 är det piratgrejjor från asien, och sånt vill man ju inte gå omkring i…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 1 augusti 2006, klockan 02:15

  #32 Kommentar från EnQ (svar):

  Hey you! Nu har jag läst ikapp lite på din fiiina blogg. Känns som hemma igen 🙂
  Kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 10 augusti 2006, klockan 23:20

  #33 Kommentar från Tonårsmorsa:

  EnQ: Underbart! Always at your service! 😉 (And open 24 hours!) Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 10 augusti 2006, klockan 23:29

  #34 Kommentar från Anatis (svar):

  Ok, Zelda har en poäng, det har även Fredde under pungt 2 (kvalitet).

  Men det utesluter inte det faktum att de allra flesta inte har råd att köppa jeans för 2000-4000kr.

  Själv lägger jag de pengarna på resor..väl där köper jag kläder, och nej Fredde inte Asien utan USA..

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 10 augusti 2006, klockan 23:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.