HELT olika liv!

I går var ingen rolig storstädningsdag för mig. Inte bara för att jag var sjuk och hängig och inte heller bara för att Mabou ´s rum var en sådan krigszon att man inte kom in i hans rum, ens… När jag börjat ledsna på alltihop kallade jag till mig stormöte med mina tre stora tjejer:

Jag: Det FUNKAR inte att ni på morgnarna inte tömmer DISKMASKINEN! Att ni lägger disken direkt i slasken, så jag varje morgon får tömma OCH lägga in eran smutsdisk…
Jai: Men igår så var det jag som tömde den och la in…
Jag: Igår?? Nej, jag har gjort det två morgnar på rad nu…
Jai: Nej, igår på kvällen.
Jag: Ja, fast igår på kvällen var det inte ens någon ren disk i maskinen… Dessutom så torkar ni inte av bordet efter er, oavsett om ni ätit frukost eller middag eller mellanmål. Det är inte så fräscht att alltid sätta sig vid ett smutsigt bord. Sedan en annan sak: När jag håller på att plocka här nere, så lägger jag kläder och saker som ska upp, i trappen, men varje gång jag går upp eller ner, så ser ni mig alltid komma med en hög i famnen. Ni lägger också era saker i trappen, men sen låter ni det bara ligga där i flera dagar… Så fr.o.m. nu får ni inte längre lägga sakerna i trappen, utan det ska bäras upp på en gång!

Binta: Men det är inte jag som lägger mina saker där, det är ni, när ni städar, så ni kan lägga mina saker på stora databordet i stället.

Jag: Nej du, du får helt enkelt börja ta undan dina saker efter dig! För du är slarvigast att ta undan dina egna saker. Dessutom funkar det inte alls med soputtagningen när det gäller dig, gå in och titta på kylskåpet så får du se hur mycket avdrag du har den sista tiden!

Binta: Men jag är inte ens hemma så mycket…

Jag: Ja, men du måste ändå börja ta undan efter dig, ingen annan vill plocka någon annans skit! Särskilt viktigt borde det vara för dig som är äldst och som kommer att flytta hemifrån först, att lära dig ta ansvar.

Binta: Ja, men då blir det HELT annat…

Jag: Ja, ÄNNU mer jobb! Det du gör nu är ju inte ens en tiondel av vad du kommer att få göra då.

Binta: Ja, men du fattar ju inte…

Jag: Jo, det är precis det jag gör, jag har också flyttat hemifrån en gång…

Binta: Ja, fast då måste man.

Jag: Fast det är ju ännu mer ett måste när man bor flera tillsammans, det är ju ganska respektlöst att inte ta reda på sin egen skit när man bor med andra… för då ska vi behöva stå ut med den, trots att vi andra städar vårat!

Binta: Men du fattar inte… alltså vi lever HELT olika liv, du och jag! HELT olika!

Jag: Fast jag fattar inte alls varför du måste sitta och hugga emot över huvud taget. JAG är vuxen, JAG säger att saker och ting inte funkar, JAG säger att du måste ta större ansvar. Det är jag som är vuxen och vissa saker är inga diskussionsfrågor, utan det är regler jag satt upp.

Binta: Men jag orkar inte ens diskutera, jag blir bara arg!

And so on….

En eftertanke av mig bara: (Vi ”lever HELT olika liv”… betyder det att i den enas liv tar man reda på sin egen skit, i den andras liv, plockar andra upp ens skit? Jag bara undrar…)

Lätta torsdagsstädningar? Fattar inte varför jag går in i vissa av dessa diskussioner… Familjen kaos…!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”HELT olika liv!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Magnus.T (svar):

  HaHa, det påminner mig lite om olika skolsituationer; saker händer, eller inget händer…, och ingen har varit där eller har ansvar..
  Hemma kan man ju också känna igen sig, men mina kottar är inte så avancerade i argumentation än, så små de är..
  Du skriver härligt!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 09:07

  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Magnus.T: ja, visst är det fantastiskt?!! Saker bara HÄNDER, liksom! Tack för komplimangen! 🙂 Och ta det lugnt, den avancerade delen kommer… som ett brev på posten! Ha en toppen helg!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 09:20

  #3 Kommentar från Veronica (svar):

  Du får börja kasta sakerna som igger ivägen då.. det sätter nog eld i baken på dom *S*

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 13:25

  #4 Kommentar från Alma Mater -252 (svar):

  Skratt, jag tror det var hos mig detta samtalsämne var .. känner igen det precis!
  Ingen gör något ’fel’ ändå är det hur stökigt som helst i alla rum, diskbänken är överfylld osv.

  Igår hade jag också heta diskussioner här, nu har jag hållit på hela veckan att storstäda. Ett rum tar minst 1 dag och då pratar jag från morgon till kväll, när precis allt skall rengöras och även möbleras om och piffas upp.
  Har man fått någon hjälp i ungarnas rum? – Nä men det första är redan stökigt igen Grrr

  Men du .. Gå tillbaka några dagar VEM var så glad över diskmaskinen? Du ville ju fylla den fort och slösa på glas 😉
  Det ÄR ändå tråkigare att tömma maskinen !

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 13:52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.