Om det varit en sexköpare i stället?

Här på Aftonbladet pågår just nu en het diskussion om bloggen ”Mitt Liv Som Hora”
som nu censurerats av Aftonbladet. Sigge skriver om beslutet.

Svava skriver om sin åsikt, liksom Alma Mater skriver sin.

För mig är min åsikt redan skriven i dessa bloggar och mina kommentarer finns att läsa både hos Sigge och Alma. Men det finns EN sak jag tänker som jag inte läst i något annat inlägg:

Om det handlat om en man som hette ”Sexköpare”, som skrev om sin vardag, utan att ”ragga” prostituerade, hur hade man gått vidare då? Sexköparen är ju ändå den kriminella i sammanhanget i så fall, men om han skrev om sin vardag, skulle han också bli avstängd? Svaret är inte givet för mig, men jag tvivlar ändå att man vidtagit samma åtgärder som man nu gjort med ”Älvan”…

Vad tror ni?

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Om det varit en sexköpare i stället?

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från soisy (svar):

  Tror inte att någon skriftligt skulle erkänna att man köper sex, eftersom det kanske kan användas som bevis. ???

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:08

  #2 Kommentar från Tonårsmorsa:

  soisy: Fast vad jag förstått så finns det sådana bloggar också, fast på andra portaler, dock har jag inte hört om någon sådan på just Aftonbladet!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:14

  #3 Kommentar från Tonårsmorsa:

  soisy: Fann två länkar till sexkunder som bloggar på andra portaler; http://sexkund.blogsp

  och

  http://compratore.blo

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:20

  #4 Kommentar från Pysan :o) (svar):

  Älskade tonårsmorsa.. som svar på min blogg..
  Det är hemskt att vara förkyld.. även om man inte har cancer…

  Vi får krya på oss.. Fan att du inte hade lite whisky.. för då hade jag beställt en direkt…

  Ha det gött och krya på dig

  Kramar i massor

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:40

  #5 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Pysan :o): Men jag behåller min förkylning utan klagomål. Ibland inser man att man är en förbannad gnällspik. Förkylning är en del av livet, det kan man stå ut med! Ibland har vi för höga krav bara… Jag tar min förkylning med ett leende och hoppas i gengäld att du kryar på dig från din cancer! Stor kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:48

  #6 Kommentar från Pysan :o) (svar):

  Jag ska försöka bli frisk…

  På tal om fotandet så tror jag nog att om du tänker efter så vet du nog vad det är som är på G..

  Fast säg inget om du kommer på det.. *hemlis*

  Kramar Pysan

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 21:09

  #7 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Pysan :o): Ingen aaaaaaning… :-0

  (*Asg*)

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 21:21

  #8 Kommentar från soisy (svar):

  Tack, kollar senare. Har använt flera timmar till att fundera på vad det är som jag inte fattar eftersom alla är så eniga. Kom inte fram till nåt. ”suck”
  Kramar ;))

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 22:00

  #9 Kommentar från habeascorpus (svar):

  Med en anspelning på svavas inlägg, skulle du känna dej tillfreds med att din adress och postlåda används som en möjlighet för prostitution?

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 22:19

  #10 Kommentar från Tonårsmorsa:

  soisy: Det ÄR ingen lätt fråga. Fast ändå, så länge det inte finns några lagöverträdelser (och om det funnits det, skulle ju hela bloggen stängts av) så känns det som det är en konstig grund att inte tillåta bloggerskan blogga på samma villkor som oss andra. För mig känns det så i alla fall.

  habeascorpus: Din tolkning av det hela vet jag inte, men min tolkning av det hela är att ingen är skyldig enligt lagen, förrän man bevisat det. ”Möjlighet” är inget brott, dessutom, om det fanns något belägg för att hon velat främja prostitution i sin blogg, så förmodar jag att den tagits bort direkt, vilket inte är fallet.

  Att dra en paralell till min privata brevlåda känns liiite långsökt i sammanhanget, då Aftonbladet ´s bloggportal är offentlig, däremot så innehåller även min brevlåda en massa reklam och skit jag varken vill ha eller tar ställning för eller emot.

  Vill också passa på att poängtera att jag inte tagit ställning varken för eller emot prostitution, då jag tycker det är en mycket svår fråga. Från att för några år sedan vara helt emot, vet jag idag inte vart jag står i denna fråga. Men en sak vet jag; Jag är INTE emot personen bakom ”Mitt liv som hora”, inte heller hennes blogg eller hennes val av försörjning.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 22:49

  #11 Kommentar från habeascorpus (svar):

  okej, det var därför jag skrev om anspelning till svavas inlägg, jag är inge bra på det här med länkar,f ´låt för det. Svava skriver om postlådevinkeln. 🙂
  Jag har inget pekfinger riktat mot personen vi talar om.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 22:58

  #12 Kommentar från Svava (svar):

  brevlådan var i ett annat inlägg, habbis 🙂

  soisy: vi som är eniga ser älvans rätt att få vara en del av vår gemenskap som en självklar rätt, eftersom hon inte har gjort något fel

  moderator ska stänga av eller begränsa bloggare som bryter mot reglerna

  här har man bestämt sig för att någon KANSKE kan kontakta henne och sedan vidtagit åtgärder mot HENNE som ju är ett OFFER i så fall – för kommentarerna och kontaktandet – som ingen av oss andra behöver stå ut med

  det osar människoförakt

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 9 september 2006, klockan 09:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.