Vill du ha dåligt samvete? Skaffa barn!!

I natt var jag världens sämsta morsa. Jag kände verkligen så!

Inte för något särskilt som hänt, men ibland ramlar liksom allt ner på ens axlar. Jag beklagar mig aldrig för att jag är ensamstående, då det är något jag valt själv. Men det finns vissa tillfällen som man tar på sig mycket mer skuld inför sin föräldrarroll som ensamstående än man gör när man är gift/sambo.

Och den där känslan av otillräcklighet. Vid en viss ålder så har barnen också lärt sig vad som är en förälders ömma punkt, särskilt som ensamstående.

Jag tycker själv att jag har ett bra liv och i stort är jag väldigt nöjd med det liv jag lever med mina barn. Men, som min mamma brukar säga; vill man ha dåligt samvete så är det bästa sättet att skaffa barn.

Jag håller med!

Att ha barn är ett stort ansvar och vi gör alla våra fel. Det som är tungt i den ensamma förälderns värld är att man (jag) fattar besluten själv, blir det fel finns liksom ingen att skylla på. När man tvekar har man inte heller någon att bolla ideerna med på samma sätt.

Jag beklagar mig inte! Vi har det i stort väldigt bra! Vi har öppna dialoger hemma vilket är det viktigaste för mig. Det är en medveten strävan jag haft sedan flickorna var små. Sen har jag förstås ändå regler där de INTE kan vara med och påverka eller kompromissa. Men jag vill ha dialog med mina barn. Det är viktigt för mig!

Sedan finns det också fördelar med att vara ensamstående. Jag kan lägga all kvalitetstid på barnen. Det blir inte heller konflikter om HUR barnen ska uppfostras.

När de är med sina pappor, så får de bestämma, men här hemma bestämmer jag. Sedan är vi faktiskt väldigt överens i uppfostringsfrågor, så det är inget problem!

Men, som sagt; det finns dagar när jag känner mig som en helt värdelös morsa. Tack och lov finns det också dagar när jag känner mig som en supermama!

Sedan måste jag säga att behovet blir mindre och mindre ju äldre jag blir, att bolla olika frågor. Vilket antagligen beror på att man blir mer trygg i sin föräldrarroll.

När jag tänker efter så har jag nu varit morsa i halva mitt liv!

Jag skulle inte vilja byta bort en dag!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Vill du ha dåligt samvete? Skaffa barn!!

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Britt (svar):

  Tror faktiskt att alla mammor känner så ibland, tycker också att jag är världens sämsta mamma emellanåt. Det enda jag kan säga är att vi är INTE det! Ha en bra helg

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 17:14

  #2 Kommentar från Pojken (svar):

  Det jag läser på din blogg pekar på motsatsen; att du är en stark mamma med öppet sinne mot dina barn.
  Tror alla har dåligt samvete ibland men det visar ju att man bryr sig och vill vara där för barnen.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 17:41

  #3 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Britt: Ja, det håller jag helt med dig om! Jag tror det gäller alla människor, inte bara föräldrar. Men håller med om att vi inte är det! 🙂

  Pojken: Tack, det var snällt sagt! Tror annars jag är som de flesta mammor. Helt okej för det mesta, men med mina misstag i bagaget också…! LÖnskar dig en trevlig helg! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 8 september 2006, klockan 20:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.