När ska jag bli vuxen för dig, LILLE-bror?

Jag känner mig så himla mild och god *hör hur fåglarna kvittrar och se hur fjärilar flyger omkring* som människa när jag bjudit min pappa på Söndagsmiddag. Söndagsstek med alla dess tillbehör. Vem kunde väl tro det om MIG för några år sedan?

Några av mina släktingar har knappt vant sig vid att jag nu för tiden KAN LAGA MAT! (Det har jag knappt vant mig själv vid!)

För några år sedan, när brorsan träffade sin nuvarande sambo (Kamelens mamma; Karin) så skulle han beskriva mig för henne, så här hade det låtit:

”Hon kan inte laga mat, hon och barnen lever på färdiglagat alá ”värm i micron.””

När Karin och jag sedan träffades så blev hon riktigt imponerad av mina matlagningskunskaper (eftersom hon verkligen inte trodde jag kunde laga mat alls.) Tror även brorsan fått en liten reality-check nu, men för övrigt så lever han fortfarande ofta i tron om att jag är en ”flamsig tonåring” fortfarande. Vilket jag faktiskt inte ÄR!   (Inte hela tiden i alla fall)

När ska ens släktingar faktiskt fatta att man blivit vuxen? När ska brorsan fatta att om jag skulle döma honom efter hur HAN var för typ 15 år sedan, så skulle det kanske inte heller stämma så bra med den vuxna person han är idag?!

Eftersom han dessutom är fem år yngre än mig (missar aldrig ett tillfälle att tala om att han är LILLE-bror) så skulle det kanske inte vara helt fördelaktigt för honom…

När ska jag bli vuxen för dig, LILLEbror?

Nåja, idag har jag alltså bjudit pappa på Söndagsstek, som jag gör de flesta Söndagar (fast vi hade ett litet sommaruppehåll) och ingen spydde, ingen dog… Tvärt om, alla blev mätta, nöjda och glada! Och jag känner mig typ som Snövit, så mild och god och huslig och… tänk vad ålder gör med oss…

(kan det vara de goda såserna som sätter sig direkt som en extra fettvalk runt magen, som drar en till att lära sig laga riktigt käk?)

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”När ska jag bli vuxen för dig, LILLE-bror?

 1. Inkopierade kommentarer:

  #1 Kommentar från Tant Rut (svar):

  god morgon vännen =)
  Ja, det är nog de goda såserna som gör det 😉

  Ha en bra start på veckan,
  kramar, din vän Tant Rut

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 06:25

  #2 Kommentar från Christer Vicke Vikström (svar):

  det är en fin tradition som du har med din pappa, tänk om många fler gjorde så!!
  Ha en underbar dag nu o sköt om dig.
  Vicke

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 06:58

  #3 Kommentar från Jubbe (svar):

  Jag är lika förvånad avrje gång när jag inte blir matförgiftad av min egen mat…tur att jag äter så många måltider på jobbet att jag inte kommer att dö av skörbjugg.

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 08:05

  #4 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Tant Rut: Det var det jag trodde! Såsen är boven… Kram! 😉

  Christer Vicke Vikström: Japp, det är så trivsamt! 🙂

  Jubbe: Ja, så var det för mig också för några år sedan, men du får börja träna… Tänk på de goda såserna! Kram!

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 08:51

  #5 Kommentar från Karin (svar):

  Nog blev jag förvånad den där första julaftonen när du hade gjort kalkon och god sås till o grejer…jag trodde ju bara att du åt Twix, drack cola och rökte cigg hela dagarna och micrade nån färdig mat när ungarna blev hungriga! KnasAnte hade så fel där, men som du säger är han mäkta imponerad över dina skills i köket och han är väldigt stolt över sin vuxna storasyster, fast det skulle han väl aldrig kunna erkänna förstås, hehehe…

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 08:54

  #6 Kommentar från Vendettanbettan…. (svar):

  Ã…h vad jag längtar tillbaka ”hem”, när du skriver om söndagsmiddagar med pappa.Det är fint, och lillebror är alltid ”lillebror!
  kram

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 10:49

  #7 Kommentar från LILLE-bror (svar):

  ja du STORA-syster anledningen att jag INTE vill erkänna att du har blivit vuxen och lämnat tonåren bakom dig med twix,cola och gula right och allt annat som den tiden innebar är att jag då måste inse att även jag har lämnat denna tid bakom mig… Men du ska veta att du alltid kommer att vara min ”lilla syrra” och att jag är mäkta stolt över dig och din matlagning kram från mig. Lillbrosan

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 17:34

  #8 Kommentar från ocharmig (svar):

  Det heter inte fettvalkar utan kärlekshandtag *L*
  Jaa du…undrar just när jag ska bli stor och kunna laga mat. Det största problemet är nog att jag hittar på så mycket annat medan jag lagar så jag liksom glömmer att maten är färdig *suck*. Tankspridd, men ack så effektiv kvinna. Ha det gott! /Anki

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 22:29

  #9 Kommentar från Tonårsmorsa:

  Karin: Haha, ja men skönt att jag lyckades ge en lite mer nyanserad bild…! 😉

  Vendettanbettan….: Ledsen för din saknad, men tänker att din tid också kommer…! Kram!

  LILLE-bror: Ett jäkla tjatande om de där Twix och cola och cigg…, som om JAG skulle bry mig om sånt junk… *host, host*

  ocharmig: Kärlekshandtag, förstås…! Sorry! 😉

  Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 11 september 2006, klockan 22:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.